Afghan utvisas efter stölder


BROTTSLIGHET. Mohammad Mosawi är medborgare i Afghanistan, han ankom till Sverige och ansökte om asyl här den 24 november 2015. Migrationsverket avslog ansökan den 23 november 2017 och beslutade samtidigt att utvisa honom. Mohammad Mosawi överklagade beslutet. Migrationsdomstolen avslog överklagandet och Migrationsöverdomstolen beviljade inte prövningstillstånd. Utvisningsbeslutet vann laga kraft den 25 juni 2018.

Mohammad Mosawi ansökte därefter om uppehålls- och arbetstillstånd för att studera på gymnasial nivå. Migrationsverket beslutade den 28 november 2018 att bevilja Mohammad Mosawi uppehålls- och arbetstillstånd för tiden 28 november 2018 – 28 december 2019 för gymnasiala studier. Den 16 december 2019 ansökte Mohammad Mosawi om förlängning av detta tillstånd. Migrationsverket har ännu inte fattat beslut avseende denna förlängningsansökan. Mot bakgrund av de uppgifter som Mohammad Mosawi hittills lämnat till stöd för sin ansökan om asyl bedömer Migrationsverket att det inte föreligger hinder mot verkställighet enligt utlänningslagen.

Nu har herr Mosawi dömts dömts för stölder till en månads fängelse av tingsrätt och hovrätt, han döms även till 5 års utvisning.

Mohammad Mosawi missbrukar heroin och har tidigare sökt vård för missbruket. Mohammad Mosawi har inför rätten bekräftat att han har en missbruksproblematik och uppgett att han är är starkt motiverad att få bukt med denna.

Mohammad Mosawi förekommer innan denna dom under nio avsnitt i belastningsregistret. Samtliga avser tillgreppsbrott och ringa narkotikabrott som begåtts fr.o.m. mars 2019. Senast dömdes Mohammad Mosawi den 17 december 2020 för stöld till fängelse 21 dagar. Den domen har inte vunnit laga kraft.

-Pettersson undrar, Mohammad har fått tre avslag om uppehållstillstånd. Han får ändå stanna för att studera. Den tiden ägnar han åt brottslighet, när han åkt fast och hamnat i belastningsregistret 10 gånger från mars 2019 funderar jag på hur många brott han begått? Hundra eller tusen? Och var han hederlig mellan 2015 och 2019?

Svea Hovrätt B 2245-21

Solna Tingsrätt B 712-21

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “Afghan utvisas efter stölder

 • Peter de Mander

  Bort med spårbyte…. bort med möjlighet att överklaga… ut med skiten—-

  Gilla

 • Mikh

  Hur kan någon ens föreställa sig att det kan gå annat än år helvete när sossarna importerar slödder från medeltida muslimska rövhålsdiktaturer? De flesta inte helt oväntat analfabeter dessutom, men rösta på Sossarna kan de och tackar på så vis för frikostiga livslånga bidrag, gräddfiler och blatterabbatt i rättsväsendet, det är iaf det minsta man kan göra.

  Men inte ens de mest frikostiga bidrag i världen räcker till det liv i lyx som de hade förväntat sig men det fixar man lätt med kriminalitet, för där ligger ”die dummen schweden” i lä.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Det nya ordet för kriminell = Afghan

  Gilla

 • Olof.p

  Fattar ni nu varför Advokatsamfundet gullar med alla muslimer. Det finns mycket skattepengar att hämta där.

  Gilla

 • Tony

  Om Svensken i sin självdeklaration kunnat ljuga lika mycket
  som dom importerade gör för att få stanna så hade staten
  inte fått in några pengar pengar till statskassan !

  Gilla

 • Stenbock

  Kanske !! Troligen inte …..

  Gilla

 • Anders

  Så vill Annie Lööf att det ska fungera och det verkar som hon bestämmer .
  Löfven lallar med och säger att det viktiga är ordning och reda i rutinerna .

  Gilla

 • Hajo

  den kommer att ta Astra vacksinet, så att hemlandet tar emot….?

  Gilla

 • grebom5

  Då han fick avslag första gången skulle han naturligtvis utvisats direkt.
  Att han nu döms till utvisning är mycket bra men bara om det verkställes.

  Sedan en undran läser om våldtäkter vilket ej leder till utvisning, anses stöld allvarligare än våldtäkt, då ger jag inte mycket för systemets kvinnosyn.

  Gilla

  • Roger P

   Påtänd och kåt är alltid ett skäl att få stanna i Sverige, självklart som korvspad. 🙂

   Gilla

  • robban

   de vill inte ha tillbaka folk som begår grövre brott så han behöver bara våldta random tjej så får han stanna för evigt. många har ju redan upptäckt detta tyvärr

   Gilla

  • Roland Salomonsson

   Sedan när skickas utvisade ut eller tvingas ut? Ordet utvisning innebar bara STÖRRE, NYARE LÄGENHET OCH FRIKOSTIGARE BIDRAG

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: