Sverigedemokrat anmält för hets mot folkgrupp

INVANDRING. Tidigare under dagen skrev vi om att Sverigedemokraten Bertil Malmberg tystats på ett regionfullmäktige när han påstått att att olika folkgrupper har olika IQ och pekade ut dem som har lägst IQ.

“Sydsudaneser har lägre IQ” lär Malmberg har sagt och Malmberg står fast vid sitt uttalande, “Befolkningsmässigt är medel-IQ väldigt lågt i Sydsudan”

Nu har socialdemokraten Christine Gilljam polisanmält Bertil Malmberg för hets mot folkgrupp. “Uttalandet ger uttryck för rasbiologiskt tänkande som utgår från att man kan dela in mänskligheten i olika raser, där vissa är mer värda än andra” ,skriver Gilljam i en kommentar

Christine Gilljam (S) Foto: RFSL och Bertil Malmberg (SD) Foto: Region Sörmland

Tyvärr tar Sverigedemokraternas distriktsordförande Anton Berglund avstånd från Malmberg och uppmanar partikollegan Bertil Malmberg i Trosa att lämna alla sina uppdrag för partiet. Berglund skriver att det är ett oacceptabelt språkbruk och att partiet tar kraftigt avstånd från Bertil Malmbergs uttalanden. 

-Pettersson håller med om att Bertil Malmbergs uttalande inte var det smartaste i Södermanland men såsom jag begriper har Malmberg rätt, det är skillnad på olika folkgruppers IQ och Sydsudaneserna ligger inte i topp. Bertil Malmberg är oerhört kunnig och en tillgång för SD om ungdomar som Anton Berglund kan hålla sig lite kalla och se vart detta tar vägen. Bertil har rätt. Titta på hur det ser ut i Sydsudan.

– I ett samhälle är nivån på de mest intelligenta viktig för ekonomisk produktivitet. Det är relevant för teknologiska framsteg, för innovation och för att leda ett land med framgång, säger Rindermann.

Enligt honom så har många ekonomer lite skämtsamt antagit att det viktigaste du behöver för en stark ekonomi är en regering som håller sig undan och ger fria tyglar.
Jag tror att humankapitalet och den kognitiva förmågan är mycket viktigare än ekonomisk frihet, avslutar Rinderman. Läs HÄR.

Tabell över olika länders IQ

Ju högre IQ bland befolkningen, desto högre BNP visar ny studie. Någonstans vid 90 i IQ eller lägre är det svårt eller omöjligt att upprätthålla en fungerande demokrati, men tabellen är omstridd, speciellt bland dem som tror att alla människor är lika. Någonstans vid IQ 70 brukar gränsen för förståndshandikapp gå.

Exempel på länder som Sverige har många asylsökande från och som ska rädda vår framtid:

 • Afghanistan IQ 83
 • Chile 93
 • Eritrea 68
 • Etiopien 64
 • Gambia 64
 • Libanon 86
 • Irak 87
 • Iran 84
 • Somalia 68
 • Sydsudan bildades 2011 och är ett så nytt land så dom finns inte med, men de ligger i nivå eller lägre än Somalia.
 • Syrien 87

Som jämförelse Sverige (101) Finland (97) Norge (98) Tyskland (102)USA (98) Israel (94)

Sydsudan Foto: Babasteve
Sydsudan Foto: Babasteve
De militära ledarna i Sydsudan år 2011, då fanns en gemensam fiende i norr. Sedan bröt inbördeskriget ut igen.

43 thoughts on “Sverigedemokrat anmält för hets mot folkgrupp

 1. IQ är inte lätt att mäta här är en tio i topplista, av idag.

  Singapore 108
  Sydkorea 106
  Japan 105
  Schweiz 101
  Norge 100.5
  Storbritannien 100
  Sverige 99
  Australien 98,5
  USA 98
  Ryssland 97


  Somalia 68

  Redan 2017 konstaterades att IQ stiger i världen, dock ej i Skandinavien där det sjunker, kan någon gissa varför

 2. Jag tycker det här politiska tramset är löjligt! Jag hoppas bertil har skinn på näsan och står på sig.
  Meeen; hur har man kommit fram till dessa IQresultat? Har man tvingat ALLA i hela landet att göra dessa tester? EN gång? Eller flera gånger?
  För jag har gjort IQ-test flera gånger och resultaten har varierat varje gång.
  Och om det är så att inte ALLA i ett land har gjort testet så baseras det alltså på statistik. Statistik är alltid lögn så länge inte ALLA deltagit.
  Att Sverige skulle ligga på 101, gör mig mycket fundersam till vem som drar ner resultatet. Politikerna troligen, definitift vissa tjänstemän, men sedan då? Sverige borde ligga på iaf 110 enligt logiskt tänkande.
  Så vem ingår i statistiken?

 3. Han må ha uttryckt sig klumpigt (vad vet jag) när han hänvisade till det forskningsresultatet. Istället för att anmäla honom, borde de inte ha verifierat? Att utesluta honom vore bara att spela i händerna på anmälarna och det vore tråkigt om han ”offras” men det är ju precis det här dom vill att en SD’are säger… oavsett om man refererar till forskning eller ej…

 4. Människan är precis som gorilla, schimpans, orangutang och bonobo, en hominid, en människoapa bland övriga människoapor, – alla med varierande intelligens. Hur intelligenta andra människoapor är, går det alldeles utmärkt att undersöka utan att det förekommer några invändningar. Forskare har undersökt intelligensen hos olika apor och det visar sig att orangutangen hamnar överst, med schimpansen på andra plats, därefter kommer spindelapa och gorilla.

  “Människoapor smartast”:
  https://sverigesradio.se/artikel/910357

 5. SD uteslutande av personer som säger sanningen som inte passar vissa diskvalificerar dom från min röst.
  Tyder på ett undfallande för sanningen hur illa den än låter, det är inget bra för att få ett förtroende.

  • När Thoalf från Kalmar uteslöt kom droppen som fick mig att avsluta mitt medlemskap i SD !!
   Har tidigare märkt att det kommit in en mängd märkliga figurer i ledarställning,runt om i kommunerna.
   Men att som du Nordström avstå rösta känns lite mot min inre känsla,när det inte finns något realistiskt alternativ !

 6. Ja, i Sverige får man inte säga sanningen, det kan vara åtalbart.
  Men kasta skit, de får man.

  • Ja se bara på vad våran statsminister säger hela tiden… inte klokt hur vissa kan vräka rusig otidigheter men “Agda”82 blir anmäld av en “hatbrottsgranskgare” (som aldrig blivit dömd trots att han var kallad inför rätta…

 7. Aha….

  Det är därför Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer med sina sjuka förslag och idéer…det är ju för att alla svenskarna ska bli fördummade, och då hamna på samma nivå som länder som har lågt IQ.

  Detta är i sann Socialdemokratisk anda, alla lika dumma, alla samma IQ fiskmås, och alla kommer då rösta på Socialdemokraterna.

  Alltså, en riktig Socialdemokrat 🤪

  Detta ”fenomen” kan även ses inom dum-PK media som t.ex. Aftonbladet.

  Lika ”barn” leka bäst. 🤪

  Detta var ”lite” ironi.
  Alla är olika, det är bara att acceptera.
  Dum är dum, smart är smart.

 8. Snitt IQ uppskattades tidigare till runt 70 baserat på omkringliggande länders resultat. Att de nu får siffran 68 kommer efter en undersökning på drygt 2000 somalier mellan 16-24 år som alla studerar på ett gymnasium i Eritrea. Alla kan nog inse att den gruppen knappast är representativa för somalier i gemen utan befinner sig där de är för att de ligger över snittet.

  Angåend sys-Sudan finns det färska undersökningar som kommer fram till runt 55, men med en brasklapp att forskarna inte är säkra på att de standardtester som används är applicerabara så långt ner på skalan.

 9. Kriminellt att bara tala sanning och konstatera fakta. Sossarna är ju rena inbecilla dårar så desperata. Dom ser ju att deras makt snart är ett minne blott.

  • Vad ska Hubinette leva på när skatterna inte räcker till honom och när röd ideologi krackelerar?

   Vad ska de barn med utländskt påbrå som växer upp med D-vitaminbrister i nordligt klimat tacka Hubinette för?
   Ett känt faktum är att bristerna försämrar kognitiv förmåga och ökar sjukdomsbenägenheten. En mörk framtid ståndar förstår den som tar del av medicinska studier samt parar det med Hubinettes “glädjekalkyler”.

   Varför ska Hubinette hata svenskar? när hans hat, inre konflikt ska riktas mot det land som adopterade bort honom.

   Snacka om ett svart hål där all sans är borta. Det är det Hubinette kommer bli hågkommen för.

   • Vad gör han här uppenbart hade han trivts mycket
    bättre i Nordkorea, Sydkorea vill säkert inte ha honom!

  • Är han riktigt klok den mannen… Annars brukar ju Asiater vara rätt smarta… (får man säga så numera)?

 10. “…rasbiologiskt tänkande” var ett intressant inslag i socialdemokratens anförande. Socialdemokraterna införde som bekant världens första rasbiologiska institut och det var långt innan Hitler härjade i Europa.

 11. Tråkigt att en som säger sanningen rakt ut,blir angripen av sina egna !!
  Att Sossan är hemmastadd inom området är ju ingen tvekan,när hon och hennes parti införde eutanasihem för sådana sjuka,liksom i 3:e Riket. Detta fortgick ända fram till mitten av 70-talet !
  Därtill genomförde Sveriges Socialister mänskliga operationer o. genetiska undersökningar av patienterna !!
  Detta förfarande lyder under grekiska namnet Eutanasi(god död).

  • Kan inget om fallet, dock alla ledamöter skall döma efter lagen, även om de tycker att den är fel.

 12. Ja det är en konstig värld vi lever i när man kan bli anklagad för hets mot folkgrupp när man säger sanningen .

 13. Jag tycker att Bertil Malmberg skall lämna alla sina uppdrag för partiet.
  Han är dåligt påläst.
  Han kanske skulle googla på IQ och lära sig hur det ligger till.

   • Jag tycker att det var bra att du gav Trosamannen en spark, synd att du ändra dig och inte stod emot trycket. O

  • På vilket sätt är Bertil Malmberg är “dåligt påläst”? Hänvisa isf till fakta som visar att befolkningen i Sydsudan har hög IQ. Lycka till…

   • OK, såg felet och rättelsen nu. Synnerligen feg gubbe, den där Berglund, som tar avstånd från verkligheten och hugger en sanningssägare i ryggen.

 14. Sanningen är inte alltid så trevlig. Fakta talar dock för sig själva utan hjälp. Titta hur det ser ut i dessa länder. Folk kan inte försörja sig och har alldeles för många barn. Kaos och krig. Inget fungerar. Självklart har iq- nivån stor betydelse och självklart är det skillnad på folk och folk. I annat fall hade ju världen varit bra. Varför ska vi förneka sanningen säg ??

 15. Apropå folkgrupp. Statstelevisionen har ett inslag där Tegnell pekar återigen på att “utrikesfödda” har insjuknat i större omfattning och även drabbats hårdare. https://www.svt.se/nyheter/inrikes/folkhalsomyndigheten-6 Det har inte att göra med vilket land du är född i utan vilken folkgrupp du tillhör och var på jordklotet som är dess hem. Människan är präglad efter den latitud där förfäderna levt.

  Det är snart ett år sedan som Northwest University visade effekten som D-vitaminbrist har på patienter smittade av COVID-19. Vi i Norden är ljushyllta för att kunna tillgodogöra oss solens strålar för att producera D-vitamin. De i Afrika är svarta för att inte drabbas av hudcancer.

 16. Den gubben är skönt om SD slipper, han tycker bara en sak. Men analys, nej det är inte hans gebit. Afs nästa troligen.

Kommentera