Stäng

Förståndshandikapp ger rätt till asyl

INVANDRING. Samhällsnytt rapportera om en afghansk medborgare som får stanna i Sverige som ”alternativt skyddsbehövande” eftersom han har så låg IQ att han inte kan försörja sig på egen hand. Afghanen får nu försörjning på livstid av de svenska skattebetalarna, enligt Migrationsdomstolen i Göteborg.

Efter rekordåren under 1950 och 1960-talen var vi rikast i världen 1974. Året efter, 1975, beslutades att Sverige skulle bli mångkulturellt.

I sin dom hänvisar Migrationsdomstolen till att Migrationsöverdomstolen i sitt avgörande MIG 2018:6 har gett uttryck för uppfattningen att invandrares utveckling och mognad kan stanna av på ett barns nivå ”på grund av förföljelse” hemma i tredje världen.

Därmed öppnar man för att invandrare från låg-IQ-länder rent allmänt ska få asyl i Sverige, eftersom de inte kan försörja sig på egen hand. ”På grund av sin funktionsnedsättning framstår det som klart att han vid ett återvändande till Afghanistan skulle ha betydande svårigheter att klara sin vardag och försörjning”, skriver domstolen i sin dom.

-Pettersson undrar hur domstolen tänkt sig att afghanen ska försörja sig i Sverige om han inte ens kan vara getherde i Afghanistan?

Steget Efter

Nedanstående artikel är från 2011 och SVT men där finns den inte kvar. 

Smarta invånare ger stark ekonomi

Smarta invånare är lika med ett rikt land? Nja, det är nog inte hela sanningen. Men ny forskning som presenteras i Psychological Science visar att förmågan att lösa problem på ett effektivt vis är en av de faktorer som spelar roll för ditt lands ekonomiska välmående.

De senaste femtio åren har ekonomer börjat intressera sig för värdet av humankapitalet. Med det menas alla kvalitéer hos den arbetande befolkningen. Heiner Rindermann, vid Chemnitz University of Technology i Tyskland ville närmare undersöka den tillgången, och framförallt det som psykologer kallar för den kognitiva förmågan.

-Den kognitiva förmågan är med andra ord kapaciteten hos en person att lösa ett problem på det mest effektiva sätt. Inte med våld, utan genom att tänka, förklarar Rindermann.

Omfattande datainsamling
För att komma fram till slutsatsen samlade forskarna in data från 90 länder. Den insamlade informationen rörde allt från bruttonationalprodukt till hur många nobelpristagare landet hade.

Resultatet visade att intelligensen hos befolkningen spelade roll för ländernas BNP. För varje enpoängsökning i ett lands genomsnitts-iq var BNP per capita 229 dollar högre. Ökningen blev ännu högre då man tittade på de fem smartaste procenten av befolkningen.

Humankapitalet det viktigaste
– I ett samhälle är nivån på de mest intelligenta viktig för ekonomisk produktivitet. Det är relevant för teknologiska framsteg, för innovation och för att leda ett land med framgång, säger Rindermann.

Enligt honom så har många ekonomer lite skämtsamt antagit att det viktigaste du behöver för en stark ekonomi är en regering som håller sig undan och ger fria tyglar.
– Jag tror att humankapitalet och den kognitiva förmågan är mycket viktigare än ekonomisk frihet, avslutar han.

Tabell över olika länders IQ

Ju högre IQ bland befolkningen, desto högre BNP visar ny studie. Någonstans vid 90 i IQ eller lägre är det svårt eller omöjligt att upprätthålla en fungerande demokrati, men tabellen är omstridd, speciellt bland dem som tror att alla människor är lika. Någonstans vid IQ 70 brukar gränsen för förståndshandikapp gå.

Exempel på länder som Sverige har många asylsökande från och som ska rädda vår framtid:

 • Afghanistan IQ 83
 • Chile 93
 • Eritrea 68
 • Etiopien 64
 • Gambia 64
 • Libanon 86
 • Irak 87
 • Iran 84
 • Somalia 68
 • Syrien 87

Som jämförelse Sverige (101) Finland (97) Norge (98) Tyskland (102)USA (98) Israel (94)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 reaktioner på “Förståndshandikapp ger rätt till asyl

 1. Enligt lagbokens äktenskapsbalk:
  3 § Äktenskap får inte ingås mellan dem som är släkt med varandra i rätt upp- och nedstigande led eller är helsyskon.

  [S2]Halvsyskon får inte ingå äktenskap med varandra utan tillstånd av myndighet som anges i 15 kap. 1 §.

  [S3]Vid tillämpningen av första och andra styckena jämställs adoptivförhållande med släktskap. De som därvid anses som helsyskon får dock ingå äktenskap med varandra efter tillstånd av myndighet som anges i 15 kap. 1 §. Lag (2004:763).

 2. Denna åkomma har enligt min åsikt länge varit ett s.k asylskäl, bara att se hur importerade raketforskare uppträder !
  Ett förståndshandikappat Rosenbad vill naturligtvis utöka familjen….

 3. Sverige skall agera hela världens mentalsjukhus. Det är bara synd att vi har inga kvar.
  Alla galningar och sjuka springer fritt på gatorna.

 4. Kaka söker maka tänkte nog dom som höll på med ärendet i Migrationsdomstolen, äntligen har vi likasinnade med oss i salen

 5. Sveriges genomsnittliga IQ hade ju varit betydligt högre än 101, om det inte vore för att jubelidioterna i regeringen drar ner snittet…

 6. Han är förmodligen inte den förste som får asyl p g a påstått eller fastslaget klent förstånd. Men då skall inte skattebetalare här i Sverige som skall försörja honom utan FN. Hur han tagit sig hit? Om man nu har en sådan nedsatt kognitiv förmåga hur har tagit sig hit? Det krävs ändå en viss mental kapacitet att komma hit genom säkra länder för att ta del av det social skyddsnätet här.

 7. Lätt att hämta hit förståndshandikappade i stället för som i Turkiet kasta dem från höga höjder framför utländska lastbilar, så att de slår två flugor på en smäll.
  Ett; de vill inte ha handikappade som är till besvär verkar som
  Två; de beslagtar bilarna om inte stora summor betalas till staten.
  Detta berättade en svensk lastbilschaufför som vågade inte fortsätta åka till Turkiet.
  ”Rätt som det är flyger en människa framför bilen från berget. Tur om man hinner bromsa!”

 8. Åh vad jag har gort fel, kunde ju idiot förklarat mig själv och levt ett lyckligt och bekymersfritt liv via skattebetalarna.
  Eller jobbat på migrationsverket för där verkar det inte finnas något större behov av kunskap, när de blir lurade av mindre vetande
  vill inte nämna ordet intel…… i detta sammanhang då det är svårt att skriva och förstå innebörden

Kommentera

%d bloggare gillar detta: