Om 45 år är de etniska svenskarna i minoritet i Sverige

INVANDRING. Riksdagen beslutade enhälligt 1975 att Sverige är ett mångkulturellt land. Vid den tiden var mer än 40 procent av invandrarna finländare.

Situationen har förändrats: år 2019 var 88 procent av nettoinvandrarna icke-västerlänningar och 52 procent var muslimer. Således har en enorm kulturell förändring skett i den invandrade befolkningen, då dess största grupp har förändrats från att vara finländare till att vara muslimer.

En liknande kulturell bakgrund gjorde att de finska invandrarna snabbt assimilerades i det svenska samhället.

Till exempel flyttade min kusin till Sverige 1970 och båda hennes barn är gifta med infödda svenskar. Idag är förhållandena annorlunda då en stor del av invandrarna inte assimileras eller framgångsrikt integreras i samhället. De bildar istället sina egna områden – vanligen benämnda utanförskapsområden.

I realiteten betyder detta parallellsamhällen med parallella kulturer och sätt att leva. De assimileringsovilliga invandrarna skapar många problem för majoritetsbefolkningen. De ger upphov till minskad tillit och social sammanhållning.

Läs vidare av Kyösti Tarvainen PhD, docent emeritus i systemanalys Aalto-universitetet, Helsingfors på socialdemokratiska Folkbladet.

1974 var vi rikast i världen. 1975 beslutades att vi skulle bli ett mångkulturellt samhälle…

Efter rekordåren under 1950 och 1960-talen var vi rikast i världen 1974. Året efter, 1975, beslutades att Sverige skulle bli mångkulturellt.

***

Stöd bloggen

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Om 45 år är de etniska svenskarna i minoritet i Sverige

 1. Tiden går fort då man har roligt sägs det, hur skall den stackars svenska folkspillra uppfatta sin vardag om 45 år?

  Det får börja dagen med en bön på arabiska i den nu ännu striktare statskontrollerade TV utsändningen.

  Vad som sker i Majlis,det heter så nu Riksdagen, där finns tre partier Sunni och Shia samt Scam = sossar centern arbetarna moderater.
  Majlis består nu av 537 mandat fördelat på Sunni 267 Shia 266 samt Scam 4. Varför så många ledamöter? Därför att det är bra betalt för alla utom Scams delegater vilka får endast 25% av vad de övriga får.

  Kalifatets TV sänder inget från Majlis eftersom folket inte skall se de ständiga handgemäng som pågår mellan Sunni och Shia.

  De nya landets namn är nu Allahistan, BNI är nu en tredjedel av tidigare, inga bidrag, annat än till ombyggnaderna av kyrkor till Moskéer.

  Den svenska folkspillran bor i närheten av de industrier som fortfarande fungerar samt i närheten av Kiruna som nu är den största staden för svenskar.
  Skatten för arbetande svenskar är 80% och barnafödandet är i det närmaste noll eftersom svenska män inte har några kvinnor i fertil ålder.
  De unga fertila alla finns nu i de välbesuttnas harem.

 2. Vid ett Regeringsskifte hoppas jag att man utöver hemskickande
  av olagliga individer även ser till att kraftigt sanera bland förmåner
  som Svenskar inte fått ta del av. Det får va slut på gratis tandvård,
  gratis lägenheter ,möbelemang, resor, och alla andra hundratals
  förmåner som bidrags partierna gett dem bara för att klänga sig
  kvar vid makten!

 3. Hemsidan ”Folkhem eller mångkultur”, skriver:
  ”Genom en mycket omfattande invandring har Sverige på bara en generation gått från att ha varit ett befolkningsmässigt mycket homogent land till att bli mångkulturellt, och nu har Sverige tom större andel födda i utlandet än USA. Denna dramatiska demografiska förändring är otvivelaktigt en av de största samhällsförändringarna någonsin i Sveriges historia. För de som tidigare inte satt sig in i ämnet kan sanningen komma som en chock. Det som hänt i Sverige de senaste 25 åren är nämligen så osannolikt att det är svårt att förstå hur det har kunnat hända. Vi påpekar att man trots detta har all rätt att stödja nuvarande invandringspolitik. Men då skall man också ha klart för sig vad det innebär för Sverige. Genom denna hemsida hoppas vi förmedla kunskap om detta.”

  1970 bestod Sveriges befolkning av 7,1 % som var födda utomlands, och av dem var 0,4 % födda utanför Europa.

  1990 hade andelen födda utomlands ökat ytterligare, till 10,1 %, varav 2,8 % var födda utanför Europa.

  Från 1990 till 2018 nära nog fördubblades andelen födda utomlands, till 19 %, och andelen födda utanför Europa ökade till 8 % (nästan tredubblades).

  Bland EU:s medlemsstater befinner sig Sverige befolkningsmässigt på 14:e plats med 1,92 % av EU:s befolkning, ändå är Sverige det land inom EU som år efter år tar emot allra flest asylsökanden. 2014 tog Sverige t.ex. emot asylsökande från Somalia, som motsvarar 15 gånger vår befolkningsandel, och tog emot asylsökande från Syrien, som motsvarar 13 gånger vår proportionella andel. Av de som 2015 beviljades asyl pga skyddsbehov inom EU fick 30,4 % det i Sverige, 16 gånger vår befolkningsandel – dvs en överrepresentation med 1500% !!

  Mellan 1980-2016 har Sverige beviljat över 2 000 000 uppehållstillstånd, varav drygt 850.000 beviljade till anhöriginvandrare.

  ”Folkhem eller mångkultur”:
  https://folkhemellermangkultur.webnode.se/kapitel-1/

  SCB: rapport som redovisar Sveriges befolkning uppdelad i olika grupper: födda utanför Europa, födda i Europa, födda i Sverige med två utrikes födda föräldrar och födda i Sverige med minst en inrikes född förälder.
  https://www.scb.se/contentassets/6834eab09f2c4758bb3fd9c015e765a8/le0105_2019a01_br_be57br1901.pdf

  • Miljöpartisten Märta Stenevi säger att: ”vita, inrikes födda kvinnor kommer att behöva flytta på sig, att det handlar om att ge plats åt fler”. https://petterssonsblogg.se/2021/04/01/marta-stenevi-mp-vita-svenska-kvinnor-ska-flytta-pa-sig-for-invandrarkvinnor/

   Och det finns fler som håller med henne, – ”att det är dags att inse att nya svenskar kommer ta plats”. ”Vi är många som vill ha ett annat Sverige än det som SD förespråkar.”skrev representanter för biståndsorganisationen Individuell människohjälp i HD/Sydsvenskan 2015, och som även publicerat denna video. – där man bl.a. får höra ”att Sverige blir aldrig som det varit och att det inte finns någon väg tillbaka”:

 4. Jag förstår inte vad fan är så viktigt att vara svensk. Det viktiga är väl att vara försvenskad. Leva efter svensk kultur.
  På dom ställen i Sverige på sextio talet där det var mer finländare än svenskar. Där snackade man skit om den lata svensken och finländaren som var bättre och arbetade bättre. Jag gick emot min mor och gifte mig med en svensk kvinna. Det var nog aldrig riktigt bra. Ändå var hon helt försvenskad man hörde inte mer än på namnet att hon var finsk.
  Mina döttrar kallar sig halvsvenskar dom kan inte ens finska. Dom har haft nytta av sitt finska efternamn. Folk kommer ihåg det mer än Andersson eller Petersson. Sen en för stor invandring drar alltid med sig drägg brottslingar folk som vill leva på bidrag. Våran bekants bekant som var en hejare på att skära kassaskåp. Åkte cheva impala hade en jättefin Schäfer. Honom var jag imponerad av som barn. Åkte fast satt inne blev utvisad var tillbaka efter tre månader. Sverige redan då.
  Får nog diskutera med min anfader Samuelsson som kom som knekt till Finland. Och gifte sig med min mormors mor och blev kvar. Så jag är mera svensk än många. Vad gör det för skillnad. Det handlar ju om hur man lever. Jag känner mig inte som jag är hemma i Finland heller. Jag klarar mig bättre för jag kan språket. I Finland känner jag mig som svensk. I Sverige kan jag inte bli svensk. Förstår ni nu det här med varför invandring aldrig är bra. Man tar ifrån människor tillhörigheten.
  Jag har inga problem med det. Men en stolt arab. Som är stolt över sin kultur. Han vill införa sin kultur på ett svagt folk svenskar. Eller ännu mer muslimer en annan religion.

 5. Vad är en etniska svensk? Blir jag etnisk svensk om man kan följa min släkt 5 generationer bakåt i tiden? Mina föräldrar är slaver, jag är född i Sverige läst grundskola, gymnasium och universitet, är jag en etnisk svensk eller bara en andra generationens invandrare? Jag firar jul 24:e december och 6:e januari, kan det vara ett hinder om man vill vara etnisk svensk? Jag läser Petterssons blogg flera gånger per dag, men nu för försa gången ber jag Pettersson om ett förtydligande

  • Jag är halvfinne har ett barn, som till en fjärdedel är ungrare men känner mig mer svensk än finsk, definitivt känner jag ingen samhörighet med några som tror på en medeltida sagofigur från en annan kultur.

   • Jag känner folk som flyttat till Norge för 20 år sen och arbetar där, de vill inte vara norrmän, de vill vara svenskar.
    Visst de gillar norrmän men ändå, nej de vill vara det de är födda till.

  • Ja, det tror jag med, kanske tom fortare.
   När jag stapplar fram på stan, ser jag många utländska kvinnor med många barn och de ser också gravida ut, det verkar vara somalier och andra med muslimska kläder. Svenska kvinnor väntar ofta sent med att skaffa barn och då ett eller två, det är också svårare att bli gravid när kvinnan blir äldre.
   Barnbidrag är nått okänt för de flesta utlänningar när de upptäcker hur det är i Sverige, blir de förstås stimulerade att skaffa fler barn.
   Dessutom invandrar fortfarande många utlänningar till Sverige ofta kommer många släktingar till en ensam pojke.
   Så Sverige som vi känt det är snart borta och våra barnbarn ser detsom naturligt.
   Bra eller dåligt jag vet inte, dock tror att våra landslag i idrott kommer att domineras av svarta och bruna. De brukar ju vara duktiga på sport.

   • Bra eller dåligt. Du är typiskt svensk. Vågar inte ha en egen åsikt. Varför skriver du här överhuvudtaget.
    Du har kloka kommentarer skyller på att du är gammal. Men vågar ta mig fan inte stå för något.
    Skriv med hjärtat och vad du känner för.
    Och bytt nickname till uppvaknad rädd så kommer gilla. För du ska veta att det är du som har skapat det här Sverige med din feghet.
    Snälla vakna ur rädslan o visa mod. Trevlig helg på dig.

  • Jag har min uppfattning, men i det här fallet är det bäst att du mejlar artikelförfattaren.

   Fast, jag tycker han ger svaret rätt så tydligt.

 6. Det var sozzestollen Palme som styrde då.
  Undrar om det var detta som utlöste mordet på sozzen?

Kommentera