Märta Stenevi (MP): Vita svenska kvinnor ska flytta på sig för invandrarkvinnor


VALET 2022. Socialdemokraten och Aftonbladets desinformatör Anders Lindberg intervjuar Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi i en intervjupodcast Den ideologiska frågan på AB. Är Miljöpartiet på väg att bli ett vänsterparti? är frågan i rubriken.

Sedan 2014 är Miljöpartiet för första gången ett regeringsparti. Det har varit minst sagt händelserika år men om man ser till opinionsmätningarna just nu är det inte omöjligt att regeringen ändå sitter kvar efter nästa val.

Märta Stenevi är språkrör sedan månadsskiftet januari/februari i år och även jämställdhets- och bostadsminister i Stefan Löfvens regering. Anders Lindberg träffar henne, på distans från Malmö, i ett samtal om Miljöpartiets ideologi och om bland annat regeringsfrågan och varför SD är ett hot mot demokratin.

Varför misslyckas Miljöpartiet med att vinna väljare i en tid av präglad av Greta Thunberg? Litar hon på Socialdemokraterna i flyktingfrågan?

Och varför röstar så många fler kvinnor än män på Miljöpartiet?

Märta Stenevi tror att det delvis kan vara en maktfråga. De som med självklarhet haft privilegier och makt upplever sig hotade när makten ska delas lika. Men det är inte bara män som måste avstå makt och positioner de haft. Samma sak behöver hända för att utjämna skillnader i ett allt mer mångkulturellt samhälle.

– Ska utlandsfödda kvinnor få makt kommer vita, inrikes födda kvinnor att behöva flytta på sig, säger Märta Stenevi.

Lyssna på Aftonbladet…

-Pettersson undrar om Anders Lindberg, för övrigt tillsatt av LO, är riktigt frisk när han frågar om Miljöpartiet är ett vänsterparti. Mitt svar är att MP är ett extremt vänsterparti och vi ser hur det går med Sverige, alldeles för många har fått kvalificerade arbeten för vad de är, färgade, invandrare, socialdemokrater osv. inte för vad de kan och då blir det inte bra. Ska sedan Miljöpartiet ta detta ett steg längre så blir det värre. Ge folk arbete och uppdrag efter kompetens och skicklighet. Inte efter hudfärg, kön eller partibok.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


23 responses to “Märta Stenevi (MP): Vita svenska kvinnor ska flytta på sig för invandrarkvinnor

 • Josef Stalin

  Från sexism mot män till rasism mot infödda, när svaret är så enkelt, d.v.s. jämställdhet utan gräddfiler p.g.a. ras eller kön.

  Gilla

 • Jörgen Filipsson

  perfekt uttalande från Märta För SD behöver mer kvinnliga röster och jag hoppas Märta fixade den biten nu

  Gilla

 • janne

  Ojojoj nu har vi både Toklund Tokvatt och Tokmärta plus alla
  tokar i tokpartiet,måtte dom åka ut i nästa val om alla tokar
  röstar rätt,kan ju alltid hoppas.

  Gilla

 • Undrande

  Fundering… när slutar Sverige att vá svenskt? Hur många inflyttade individer behövs det?

  Gilla

  • Jenny Ek (wadyr)

   Lööf ville väl ha in 30miljoner? Så får hon hållas har vi en bra bit kvar…

   Gilla

  • Invandrare1957

   Om jag har förstått rätt kan det ske idag. Men det är inte långt dit.
   Valet 2022 tänk dig ett SD på 30% M 20%. Har man förstått vad som väntar med 2 miljoner invandrare sista 20 åren och alla andra som ingen vet hur många det är. Då blir det troligen oroligt med återvandring från ett Sverige som är deras och dom får leva i sin kultur. Ingen vet hur mycket vapen det finns i dom här grupperna. Vette fan om det inte är lindrigare att bara låta Sverige gå under med vad politikerna har ställt till med. Och ett Säpo som bara jagar högerextrema o jägare.
   Bra fråga. Mitt negativa svar. Glad påsk på er alla.

   Gilla

  • Nulle.

   Ni förtränger att araberna har startat ett eget parti.
   Vid klanröstning kommer det att hända saker.

   Gilla

   • Jenny Ek (wadyr)

    Ja, sossarna kommer sjunka med ca 1 miljon röster. Ett nytt parti kommer få marginalt lite att säga till om och det enda partiet som kommer att ha ökat från förra valet är SD… så ett arabparti sänker bara statsministern vi har idag…

    Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Frågan är; vågar man lita på något som skrivs 1 april?

  Gilla

 • Invandrare1957

  Vita svenska kvinnor flytta på er för en invandrare. När jag jobba på återvinning fick tjejerna som jobbade med försäljning mot företag gå utbildning hur man hanterar invandrar män o företag. Dom var tvungna annars fick tjejerna samtal hem. Do jag ver var do bor. Jag vet var din dotter går i skolan.
  Varför i helvete vill vi förinta oss själva för andra människor varför ska svenska kvinnor sluta föda barn och bara vara skatteslavar jobba för en pension. Dom aldrig får familjen är farlig för staten den svenska alltså man ska bo själv ha knullkompissar. Thats it.
  Varför vill vi utrota oss själva. Men det gäller bara den vanliga människan politiker o kändisar fortsätter att ha familj o skaffa barn. Vad har vi gjort för att få detta sjuka samhälle. Röstat fel eller är det politiker som blåser oss det är frågan. Bara vi fortsätter utrota oss själva.

  Gilla

 • Bo.

  Vågar Anders Lindberg som jag, gå i den kolsvarta skogen ?

  Gilla

 • Bo.

  Hur många livvakter har Anders Lindberg ?

  Gilla

 • per22

  Anders Lindberg borde känna till att det finns 3 vänsterpartier inom den svenska politiken, De röda (V). De gröna (Mp), De rosa (Fi)
  varav 2 finns kvar i riksdagen. (Än så länge)

  Gilla

 • Tony

  Märta, har du egentligen alla hästarna i stallet? Men som
  parhäst till den andre fjanten passar du bra.
  Sen är där ingen som ska flytta på sdig för vare sig dig eller
  några invandrarkvinnor.

  Gilla

 • Pålsjö

  ”Ska utlandsfödda kvinnor få makt kommer vita, inrikes födda kvinnor att behöva flytta på sig”, säger Märta Stenevi.

  Vita, inrikes födda kvinnor kommer att behöva flytta på sig ofta framöver.
  Invandrings­takten från tredje världen fortgår nämligen, 100.000 individer per år, vilket minskar andelen svenskar i befolkningen.

  Förblir Sverige svenskt? undrar docenten och författaren Jan Tullberg, som skriver att mellan 2004 och 2027 kommer politikerna att ha importerat 2 miljoner invandrare. Småstäder och mindre samhällen som tidigare haft en svensk kultur, får nu genom obligatorisk utplacering i hög grad istället sitt offentliga rum taget i anspråk av invandrare.

  Jan Tullberg, citat: ”Sverige, eller rättare sagt dess odugliga politiker, har försatt oss i denna situation genom tanklös godhetssignalering:
  Ju dummare desto snällare, och ju snällare desto godare. Den rent ut sagt helt idiotiska invandringspolitiken fortsätter.”

  Läs Jan Tullbergs hela text här:
  https://www.friatider.se/forblir-sverige-svenskt

  Gilla

 • Mr Jordan

  Miljöpartiet hade det tufft, riktigt tufft. Ett nytt språkrör skulle väljas, ingen stod i kö. Märta tackade ja, efter mycket om och men. De behövde någon som brydde sig om miljön till 100% och en ansvarslös migration från MENA till 300%. Det blev en fullträff med Märta. Ett mkt litet parti placerat på den mest extrema vänsterkanten, nu skulle demokratin be…försvaras.

  Gilla

 • Kurt

  Bra vita svenska kvinnor som röstar på MP bara flytta på Er för den nya adeln. Sen Borde inte MP ha en invandrarkvinna som språkrör.

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Vi har fyra socialistiska partier V,S,MP och C.
  De är den rödgröna röran.

  Gilla

 • Holger S.

  Alla sju partier är kommunister, extremister långt ut på den förhatliga och primitiva vänsterkanten.
  Den ene värre än den andre!
  Det finns i dag bara två partier att rösta på, SD och AFS.
  Den/dom som röstar på något annat är kompletta idioter!

  Gilla

 • Mike E

  Det är otroligt så tåliga eller dumma vita personer är som accepterar den här slags hat riktad mot vita.

  Gilla

 • Mike E

  Miljöpartiet har alltid varit ett vänsterparti.

  Gilla

 • grebom5

  Det talas alltför mycket om makt i dagens läge då vi egentligen behöver samarbete partier och parter emellan.

  Miljöpartiet är ett parti som fått hybris och tror sig vara av väljarna utvalda till att styra och bestämma, då de borde sitta bredvid och lyssna och lära.

  Sorgligt nog har deras läromästare nu varit sossarna de som har specialiserat sig på att härska och söndra istället för att leda Sverige åter till vinnarspåret.

  Gilla

 • hllviken

  (MP) är svenskfientligt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: