Farshid Sistani, läkaren som misstänkts för fusk fick nytt jobb av Sahlgrenska

BROTTSLIGHET. Läkaren Farshid Sistani som bland annat anklagats för att ha utfärdat förfalskade covidintyg har nu fått nytt jobb på Sahlgrenska, det rapporterar GP, bakom betalvägg. GöteborgLäkaren bakom kliniken Husdr.se utreds av polisen, misstänkt för att ha lurat patienter och gett falska svar på coronatester. Samtidigt utreder också Inspektionen för vård och omsorg hans lämplighet som läkare då de menar att han äventyrat patienters och andras säkerhet.

Trots det har läkaren nu fått ett nytt jobb – på Sahlgrenska universitetssjukhuset.– Det jag kan säga är att jag utifrån den information jag har är tveksam till att vi har känt till omfattningen kring de här sakerna, säger verksamhetschefen Mathias Alvidius.

Sistani fick sparken från Södra Älvsborgs sjukhus i januari och utreds av både polis och Inspektionen för vård och omsorg.

I en kommentar till Göteborgs-Posten säger Sahlgrenskas verksamhetschef Mathias Alvidius att sjukhuset nu inlett en utredning av läkarens anställning.

-Pettersson tycker att den ansvarige för rekryteringen också borde få sparken…

***

TIDIGARE 202-01-29. Farshid Sistani, läkaren bakom Husdr.se belagd med reseförbud

BROTTSLIGHET. Farshid Sistani, läkaren bakom Husdr.se anhölls i Göteborg men släpptes senare. Misstankarna kvarstår med oförminskat styrka.

Sistani med medhjälpare misstänks för att ha utfört falska coronatester och utfärdat felaktiga reseintyg samt tagit betalt över Swish till privat konto. Sistani har fått reseförbud och anmälningsplikt i väntan på beslut om åtal, enligt åklagaren. Även en medarbetare (frun) till läkaren är nu misstänkt för brott. Sistani har förhörts under två dagar och det pågår ett intensivt utredningsarbete.

-Pettersson säger att det är nog inte bara pengarna från outförda coronatester och reseintyg som hamnat på privata konton…

De hånskrattar åt oss. Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

TIDIGARE 2021-01-27. Farshid Sistani, läkaren bakom Husdr.se får sparken

BROTTSLIGHET. Läkaren, Farshid Sistani, på den privata klinik i Göteborg som misstänks för att ha utfärdat falska coronaintyg har fått sparken från sin tjänst på Södra Älvsborgs sjukhus, skriver Göteborgs-Posten.

Herr Sistani har också ”missat” att berätta att han hade en bisyssla, något som bryter mot regelverket. Utöver att han drivit Husdr.se så har han även arbetat på Capio vårdcentral i Mölndal, men fick lämna den tjänsten efter varningssignaler om att läkaren använde Capios lokaler i privat regi.

– Vi har gjort en samlad bedömning och kommit fram till att den här personen inte kan fortsätta sin anställning hos oss, säger verksamhetschefen Karin Hederstierna.

Kliniken som läkaren har arbetat på vid sidan om sin tjänst på sjukhuset har bland annat erbjudit PCR-tester för de intyg som krävs för inresa i andra länder.

Läkaren blev varslad under tisdagen och kommer inte arbeta på sjukhuset något mer, han har tidigare varit avstängd med lön. Men nu kommer sjukhuset också göra en anmälan till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg.

– Det är hemskt. Man blir upprörd över hur man kan göra så mot medmänniskor, då tänker jag på provtagningarna. På något plan är det också sorgligt att man gör det här mot sig själv, han har ställt till det ordentligt för sig, säger Karin Hederstierna.

Polisen och Ivo arbetar med att utreda klinikens förehavanden. I Ivo:s beslut som kom i fredags föreläggs kliniken att omedelbart upphör med att ”utfärda intyg avseende resultatet av PCR-provtagning utan att analys av provet först är gjord och att skriftligt provsvar har inkommit från ett ackrediterat laboratorium”. Men tillsynsmyndighetens granskning av kliniken fortsätter.

– Pettersson hoppas att Farshid Sistanis läkarlegitimation dras in om den nu är äkta och om det är möjligt att han och andra inblandade förpassas dit de hör hemma, jag tycker namnet verkar iranskt.

***

TIDIGARE 2021-01-13 Privat läkarklinik anklagas för falska coronaintyg för resor

BROTTSLIGHET & PANDEMI. En privat läkarmottagning i Göteborg anklagas för att ha utfärdat falska reseintyg om negativa coronatester till svenskar som ska resa utomlands, rapporterar Göteborgs-Posten.

Husdoktorn, Kronhusgatan 2D 411 13 Göteborg. Bild från Google

I intygen står det att testerna certifierats av Unilabs, Sveriges största laboratorium. Men labbet själva säger att de inte tagit emot ett enda prov från kliniken. Inge Andersson på Unilabs har konfronterat de ansvariga och har även polisanmält kliniken.

Kliniken menar att det rör sig om ett missförstånd och att proverna i stället analyserats hos Tataa biocenter och på Sahlgrenska universitetssjukhuset, något som båda labben förnekar.

– Pettersson är ”överraskad” över vilken läkarklinik det är och vilka som driver den.

Det rör sig om den privata kliniken Husdrse AB med organisationsnummer: 559254-2483. Vid frågor/funderingar hänvisas ni till företagets ombud Karamallah Farah, e-mail: farah@sercepartners.se enligt deras hemsida.

Styrelse/övriga bevakande befattningar

 • Moisejeva, Diana (f 1985). Styrelsesuppleant
 • Sistani, Farshid (f 1986)

Firman tecknas av styrelsen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Farshid Sistani, läkaren som misstänkts för fusk fick nytt jobb av Sahlgrenska

 1. Som när synskadade Johanna Hoffman sökte läkaren för urinvägsinfektion.
  Läkaren Ahred Mediche säger Gapa. Jag ser ingen infektion.

 2. Det händer nu igen! Hur är det möjligt.
  I dagens informationssamhälle görs alltså
  ingen kontroll! Svagt, patienterna kan
  hamna hos vilken hästskojare som
  helst. Arma land

 3. Istället för att lägga resurser på att utreda invandrarens eventuella medicinska kompetens och utbilda dem i svenska språket bör dessa anställas av Migrationsverket där de har monopol att behandla invandrare. Med andra ord hänvisas invandrarna enbart till Migrationsverket för medicinsk vård. Detta löser köbildningen för vanliga svenskar samtidigt som avsaknad av exempelvis läkarexamen kommer att rapporteras av deras patienter.

 4. Fisken ruttnar från huvudet, blev någon förvånad?
  Fullt i klass med Region Skånes Alf Jönssons och vårdexpressen.
  Pengarna dräller åt alla håll, och ingen vet vart.
  Vi har dock minst sjuk-sängplatser/person i hela EU.

 5. En sanslös respektlöshet mot vården i svenska välfärden. En välfärd, som de flesta svenskar med stolthet och glädje betalt dyrt för i hela sina yrkesliv. Det dyker upp sjuka skojare alltför lättvindigt inom vården kan jag tycka

 6. Duktigt folk de här senaste invällarna, käften och pennan rör sig blixtsnabbt hur man skall lura skjortan av sina sponsorer, de dumma skattebetalarna i Sverige. Allt detta med sossarnas mer än villiga bistånd.

Kommentera