Ärkebiskopen tar paus från Twitter och gör sig till offer för att slippa kritik

SVENSKA KYRKAN. Ärkebiskopen är Svenska Kyrkans högsta företrädare. Antje Jackelén installerades som ärkebiskop i Uppsala domkyrka den 15 juni 2014. Hon är den 70:e i ordningen och första kvinna att inneha Svenska kyrkans högsta ämbete.

Ärkebiskop Antje Jackelén tar en paus från Twitter efter näthat på sociala medier. I ett inlägg skriver hon att hon blir illa berörd av att det hon skriver ”används för att sprida hot och hat samt lögn om tro, Svenska kyrkan och samhället”.

Under påskdagen var Jackelén med i SVT:s Helgstudion tillsammans med imamen Nasir Ahmad Arif. Flera av de kommentarer hon delat till inlägget handlar om islam.

-Pettersson menar att ärkebiskopen pratar strunt. Det mesta av det hon kallar hot och hot samt lögn och tro är berättigad kritik för Antje Jackelén utövande av sitt ämbete. Hon gör sig till ett twitter-offer och det är inte första gången.

Vid kyrkovalet 2017 var valdeltagandet 19,08 procent. Söndagen den 19 september 2021 är det nästa val i Svenska kyrkan. Alla medlemmar som är 16 år och äldre kan rösta om hur de vill att Svenska kyrkan ska styras.

Medlemmar kan alltså göra rent hus med Antje och resten av vänstern i höstens kyrkoval, bara genom att rösta!

Rösta, har du gått ur kyrkan, gå med igen och sedan ur innan 1 november så slipper du kyrkoskatten 2022 om det är viktigt.

Det är dags att släng ut månglarna ur templet.

Antje Jackelén är första kvinna som ärkebiskop i Svenska kyrkan. Foto: Magnus Aronson/IKON.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 thoughts on “Ärkebiskopen tar paus från Twitter och gör sig till offer för att slippa kritik

 1. Biskopar har inte min sympati men att ha ett ovårdat och oförskämt språk när man kritiserar dem är osvenskt och ouppfostrat.

 2. Nu har jag börjat ringa runt personer på listan till kyrkovalet. Hur tänker de agera för att bevara kristendomen i Svenska Kyrkan? Deras åsikt om den s.k. ärkebiskopen, fjäskandet för islam etc. Och jag vill ha SVAR!
  Har arbetat med kristna flyktingar som är mycket upprörda och rädda för att deras förföljare är välkomna hit också.

 3. Lägg märke till hennes ordval ”Hat och Hot” på pricken lika som
  dumvänstern inklusive regeringen använder sig av när det
  handlar om berättigad kritik?Vem har upplyst henne om att
  Svenska folket önskar införlivas med Islam när det gäller religion,
  inget kan va mer felaktigt, hoppas att Svenska folket med
  eftertryck talar om det för henne vid höstens kyrkoval!

  Det är sorgligt att se hur kyrkans förfall eskalerat efter
  skiljsmässan från staten, och idag närmast är en lydig del
  av vänstern/socialdemokratin? Detta är heller inget som
  kyrkans medlemmar har önskat.
  Därför tala om detta vid höstens kyrkoval, kanske det sista,
  annars är vi snart en del av Islam när det gäller religion!

 4. Denna dam har sannolikt gamla stasikopplingar tillsammans med många andra figurer i den politiska nomenklaturan och dess politruker. Tänk om någon kunde gräva fram ALLA s.k stasipapper från arkiven. Då skulle det bli panik inom vänstern och dess ondskefulla tentakler och många hade nog funderat på att fly landet till ex N-Korea o Venezuela.

 5. Som man bäddar får man ligga Biskop Jackelen.Om man inte förstår varför folk ilsknar till så kan twitterpausen användas till att fundera ut det.

 6. Ante Jacklen är en antikrist i biskops-skrud. Hon verkar ju inte tycka att Jesus var något märkvärdigt och tycker att Muhammed var minst lika bra. Lämna kyrkan omedelbart och gå med i en moske i stället om du inte har någon kristen tro. Du får nya kläder på köpet i form av svart tält.

 7. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Har man så dåligt omdöme att man lierar sig med islam en rörelse som ej står upp för våra kristna värden ska man få kritik, däremot INTE hat.
  I ett flertal decennier har den politiska makten nyttjat den svenska kyrkan för egna syften. så var det för 1000 år sedan när den dåvarande makten i hopp om att utöka sin makt utnyttjade katolicismen. En dåtida befolkning för 1000 år sedan som inte hade kunskap vad det gällde en ny religion och ej fogade sig i maktens beslut, de tvingades eftersom överheten hade svärdet i sin hand.
  Vi svenskar som nu borde ha en viss kompetens efter en allmän skolgång i drygt hundra år ska inte förledas av maktfullkomliga potentater, politiker. ärkebiskopar och imamer, det som nu sker är minst sagt beklämmande. Kunskap borde vara ett gott vaccin mot mörka medeltida krafter som vill ett civiliserat samhälle ont.

 8. Vår ärkebiskop framhåller islam som en religion som vi bör känna sympati för och att acceptera och till synes vill hon också likställa Mohammed med Jesus.
  Behöver vi flera religioner? Behöver vi ens två? Jag har inte följt ärkebiskopen och har väl inte heller kapacitet att förstå vad hon menar. Men en sak är jag övertygad om och det är att kristendomen är en del av oss och vår kultur antingen vi är troende eller ej. Islam däremot har kommit till oss i närtid och är en till hundra procent invandrarreligion.
  Den kultur den representerar är vitt skild från vår och kommer den att påtvingas oss kommer splittring och hat uppkomma. Hade vi varit strikt kristna med ett kristet uttryckssätt hade sannolikt ärkebiskopen framstått som det ultimata redskapet för djävulen.

  • Väldigt bra skrivet, det var just på dessa premisser min fru och jag gick ur Svenska kyrkan redan för ett par år sedan.

   • – Som kan tala svenska utan brytning och ha god
    kunskap om det Svenska folket och den Svenska
    kulturen som historiska århundraden byggt upp.
    – Som kan tala MED det Svenska folket , inte bara
    ständigt TILLTALA oss.
    – Som tydligen inte vill ha oss kvar i Hens Svenska
    Kyrka.

    Hen skall ta ned pekpinnarna mot de Svenskar som
    hen inte tycker om – sköta sig själv och visa mer
    ödmjukhet mot det Svenska folket som ofta donerat
    sin mark och skog för att rädda kyrkans finansiering.

 9. Inte en gnutta självkritik, verklig” kristen framtoning.” Läser kvinnan inga tidningar, ser hon aldrig på TV . Vet hon inte att hela Mellanöstern var kristet från början? Ta en imam för att förklara påskens budskap och vara teolog i det högsta ämbetet. Det har verkligen gått snett! Måste vara både djävulen och Mohammed inblandad.

   • Nu vet man att denna satan finns ändå, jag som trodde att det var lite påhittat för att skrämma upp folk. Men tänk så fel man kan ha om vissa saker, han brukar väl skicka sändebud ibland för att kolla upp saker och ting om jag inte missminner mig

 10. Kan det verkligen vara så lätt att gå med och få rösta och sen gå ur och slippa kyrkoskatten ?? Tvivlar på det. Vill inte med 1 kr stödja denna antisvenska kyrka lika lite som man vill stödja svensk skitpress.

 11. Svenska kyrkan har varit en officiell statsreligion och är i dagsläget en inofficiell statsreligion. Man undrar då varför kyrkans högste företrädare vill driva på för att vi ska få en statsreligion till som dessutom är som hämtad från helvetet.
  Kan det bero på att Stefan Löfven redan har lovat bort Sverige till islam i utbyte mot röster? Inom Tro& Solidaritet finns starka krafter som driver på.

 12. Antjé, ett ypperligt exempel på varför kvinnor inte ska få företräda kyrkan. De har inte förstått den djupare meningen i teologin.

Kommentera