2-0 till bortalaget vid terrorhäktning

TERRORISM. En man och en kvinna i 30-årsåldern sitter häktade på sannolika skäl misstänkta för stämpling till terroristbrott. Säpo gjorde ett omfattande it-beslag i samband med gripandet. – Analyser pågår, säger chefsåklagare Per Lindqvist.

I fredags grep Säkerhetspolisen mannen och kvinnan, som står skrivna på samma adress, i en insats i Stockholmsregionen. På måndagen häktades de på sannolika skäl misstänkta för stämpling till terroristbrott, vilket är den starkare misstankegraden.

I samband med gripandet gjordes beslag av digital utrustning. – Det är ett ganska omfattande it-beslag som har gjorts och analyser pågår, säger Per Lindqvist, chefsåklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål, som leder förundersökningen.

De två häktade hade varit anhållna i sin utevaro sedan kvällen innan gripandet.

De två misstänkta förnekar brott. Eftersom deras försvarare är belagda med yppandeförbud kan de inte kommentera ärendet mer än så.

-Pettersson ser att varken Säpo eller media säger vilka terroristerna är så jag kan berätta att kvinnan född 1993 lystrar till efternamnet Khormaee och mannen född 1991 heter Malkshahi och jag tror knappast de tillhör Nordiska motståndsrörelsen eftersom de är afghanska medborgare med tolkbehov på farsi. De kom till Sverige 2017.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “2-0 till bortalaget vid terrorhäktning

  1. Säkerligen högerextrema, kanske Nordfront eller nåt. Islam har inget samband med detta rapporterar Säpo, Löfven vidimerar bestämt och tillägger, det har inget med migrationen att göra heller. Vad har inte dom varit med om, tillägger Danne E, från sitt kontor i källarvåningen på kanslihuset, med snyftande röst. DN pamfletterar att de tillhör säkert den vita rasen, och som alla vet, är de omoraliska och kriminella i den rasen.

  2. Bra att Säpo har lite koll på alla flyttfåglar.Man undrar ju också vem som har sponsrat paret med all digital utrustning och med den dyra bostaden ?

  3. Enligt DN tydligen ett sambopar från Afghanistan.
    Utan Islamism, ingen Islam. Utan Islam ingen Islamism. Jag anser att dessa företeelser inte hör hemma i en sekulär värld.

    När valet är nästa år så kom ihåg att alla övriga partier skarp kritiserade Jomshof för hans inlägg i debatten om Islamism/islam, vilket för mig gör att det bara finns ett alternativ vid valet

  4. De båda bor i en bostadsrätt på 54kvm i Järfälla, värderad till 2,2 miljoner.

Kommentera