Svenska Kyrkan kritisk till språkkrav för medborgarskap

INVANDRING. Januaripartiernas förslag om ett obligatoriskt språktest för den som vill bli svensk medborgare kritiseras nu av ärkebiskop Antje Jackelén. Enligt Svenska kyrkan borde förslaget, som har ett stort stöd i riksdagen, inte genomföras, skriver SVT.

Ärkebiskop Antjé Jackelén. Foto: Magnus Aronsson

Förslaget om att införa ett språkkrav för medborgarskap i Sverige är en av punkterna i januariavtalet mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna.

Just nu är förslaget ute på remiss och berörda myndigheter och aktörer har möjlighet att lämna synpunkter på förslaget, vilket Svenska kyrkan har gjort.

– Jag är själv invandrare och vet hur viktigt det är att lära sig språket. Samtidigt går det inte att bortse från att det finns olika förutsättningar, säger Antje Jackelén, ärkebiskop.

-Pettersson noterar att ärkebiskopen påstår att språkkraven missgynnar vissa grupper och hon har rätt. Att inte införa språkkrav missgynnar svenska skattebetalare som får betala för dem som inte anpassar sig till det svenska samhället. Jag skulle vilja gå ett steg längre och vilja att ingen får permanent uppehållstillstånd utan rimliga kunskaper i svenska.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Svenska Kyrkan kritisk till språkkrav för medborgarskap

 1. Jag kan hålla med om att det behövs inga språkkrav för människor som inte jobbar i vård eller serviceyrken och tjänar mer än 30000kr/mån.
  Alla som som jobbar inom service och vård måste kunna svenska.
  Dock får man misstänka inavel eller utvecklingsstörning när människor som bor här, är långtidsarbetslösa och erbjuds utbildning inte lär sig svenska.

 2. Det sägs att hon var en s.k. ”Informell medarbetare” till STASI i östtyskland, samt väl bekant med ”STASI-prästen i Burträsk”, Alexander Radler.

 3. Man kan ta antje ur östtyskland men inte östtyskland ur henne, mussekramare o antikrist

 4. Antje Jackelén kommer från ett land där man borde ha lärt sig läxan att inte välja en invandrare som främste företrädare. Jag tänker naturligtvis på den österrikiske korpralen och det halvsekel av misär han orsakade det tyska folket.

 5. Varför har vi en invandrare som ärkebiskop? Förstår att hon då inte kan se till folkets bästa i det land hon arbetar. Det är ju inte hennes folk. Bort med kärringen och in med en svensk.

 6. Samtidigt går det inte att bortse från att det finns olika förutsättningar,
  Ja helt rätt. De som inte har de förutsättningarna ska heller inte vara här utan i det land som deras förutsättningar finns.
  Bäst för alla parter

 7. Antje är antikrist. Hon går direkt emot det centrala budskapet i Bibeln; älska din nästa SÅ SOM DIG SJÄLV.

  Med andra ord, de krav du ställer på dig själv ska du även ställa på din nästa. I Sverige kräver varje svensk förälder att deras barn ska lära sig prata, skriva och läsa svenska.
  Så Antje, som alla socialister, är en idiot.

 8. Finansminister Magdalena Andersson (S):

  Ny språksatsning för föräldralediga utrikesfödda kvinnor. (Publicerades redan den 10 september 2019)

  Läs mer, se och lyssna till kort video på SVT-länk som finns här:

  https://petterssonsblogg.se/2021/04/06/sju-miljarder-extra-till-vard-och-vaccin/comment-page-1/#comment-877404

  Finansminister Magdalena Andersson (S) och ärkebiskop Antjé Jackelén får väl träffas och göra upp om utbildning i det svenska språket för invandrare är bra eller inte.

 9. Tror att det borde vara kvinnorna som lärde sig fortast tala svenska.
  Varför? Jo därför de gånger jag bodde utomlands så var det min hustru som lärde sig det lokala språket snabbast, jag träffade så gott som bara engelsktalande i mitt jobb.
  Så står tyskan och säger att det blir kvinnorna som blir lidande, undrar vad hon fått det ifrån.

  Gång på gång är det någon förståsigpåare som uttalar sig för att ”det är synd om dem.”
  Om det fanns minsta vilja kunde deras ledningscentraler ordna kurser i svenska, men där ska det bara rabblas verser ur koranen på arabiska.

  Sluta stryka medhårs, börja ställa krav för förändring sker fortast om det är livsnödvändigt, minska drastiskt alla bidrag efter 2 år efter 3 upphör de.

  Då skulle ni se på gnistor som svängPelle sa, endera flyttar de hem eller försörjer sig själva och deras självkänsla stiger, de kan t.o.m. bli svenskar så småningom.

 10. Varför har svenska kyrkan valt en DDR-kommunist och islamistkramare till ärkebiskop??, fanns det inga andra kandidater eller letade man efter person med rätt värdegrund och struntade i resten, tex om hon är troende kristen eller ej?

 11. Den där muslimkärringen är nog bland det bedrövligaste vi har i detta landet. Konkurrensen om den titeln är ju stentuff.

 12. Den damen kommer att bli Svenska kyrkans död, hur ynkligt
  får man bete sig, alla har nytta att lära sig språket i det land
  dom sökt sig till , det ska inte vara skattebetalarnas sak att
  dom inte gitter att lära sig språket. Ett alternativ är att flytta
  hem till landet dom kom ifrån, där kan dom väl språket!

 13. Ja detta är ju en just sådan invandrare som borde
  skickas hem igen.Jag tror nog att hennes hemland kan klassas som säkert🤣

 14. Kristna dödas, torteras, våldtas, förföljs och stävas efter utrotning världen över av den hederliga och så fredliga s.k. religionen.
  Samma s.k. religion som Stefan Löfven har fullt förtroende för, och aldrig kommer anklaga för någonting dåligt.

  Detta värnar denna totalt frånvarande s.k. kristna övertomte om, och ser mellan fingrarna, att sina undersåtar torteras och dödas.

  Hur sjuk får man vara ?… hur kan man vara med och bidra till denna hemska människas lön ? 🤮

  Det var inte bara på medeltiden kyrkan dödade människor, de dödar fortfarande men låter nu andra hålla i kniven och nu i det tysta.
  ⚰️ ☠️

 15. Denna totalt verklighetsfrånvända människa är 65 år läste jag Borde hon då inte för Sveriges bästa ta pension? Tolkkostnader i rättegångar tokskenar. Vi har inte råd underhålla gatbelysning på landsbygden men vi skall betala Tolkkostnader

 16. Ärkebiskopen har ju ingen har ju ingen erfarenhet av intäkter, eftersom det är Skattebetalarna som betalar hennes Uppehälle. och så menar Antje Jackelen att invandrare skall ha tolk hele livet ut, då kommer et att bli trångt på arbetsplatserna där det ev. arbetar invandrare om alla skall ha med sig en Tolk och kostnaderna kommer att skena.
  Men Biskopen kanske tror att det är han där uppe (Gud) som betalar.

Kommentera