Regeringen misslyckas med vaccinmålet – också

VALET 2022. Regeringen ger upp målet att alla ska ha vaccinerats under första halvåret 2021. Nu siktar man på att alla över 18 år ska ha fått minst en dos den 15 augusti. Socialminister Lena Hallengren (S) säger att det inte finns tillräckligt med vaccin för att följa den tidigare uppsatta vaccinplanen. – Sedan december har vaccintillverkare upprepade gånger skurit ner sina vaccinprognoser, säger Hallengren (S).

-Pettersson säger att det inte är hela världen om vaccineringen dröjer 1-2 månader extra men det är märkligt att regeringen misslyckas på område efter område och att det aldrig någonsin är regeringens fel. Det är alltid någon annans fel, Hallengren (S) och Löfven (S) låter som muslimer. Visst, det kan vara problem med leveranser men en del länder har lyckats.

Om S tar makten 2014 ska arbetslösheten bli lägst i EU – inom sex år. Det är ett väldigt ambitiöst mål som kräver en kraftfull politik, sa S-ledaren i april 2013. Stefan Löfven blev statsminister den 3 oktober 2014 och vi fick bland EU:s högsta arbetslöshet år 2020.

Gängkriminaliteten och den grova organiserade brottsligheten ska knäckas, lovade Stefan Löfven vid ett tal på Socialdemokraternas 125-årsjubileum 2014. Löftet har upprepats varje år medan brottsligheten blivit värre. I år har skjutningarna hittills gått ner. Tack vare fransk polis.

Dödsskjutningarna har tiodubblats på en generation. Hösten 2014 fick regeringen Löfven makten och lovade knäcka gängen. År 2020 slog det dödliga våldet rekord. 2021: 6 st hittills

Antal skjutna till döds nedan, de senaste åren är min privata statistik, där endast gängrelaterade mord med skjutvapen är med. Minst 90 procent har utländsk bakgrund. 2014 och tidigare är alla skjutna enligt officiell statistik.

 • 2020: 43 st
 • 2019: 41 st
 • 2018: 45 st
 • 2017: 43 st
 • 2016: 28 st
 • 2015: 28 st
 • Stefan Löfven vinner valet och lovar bekämpa den grova brottsligheten
 • 2010–14: 14 st sammanlagt
 • 2005–09: 9 st sammanlagt
 • 2000–04: 8 st sammanlagt
 • 1995–99: 7 st sammanlagt
 • 1990–94: 4 st sammanlagt

Om Socialdemokraterna vinner valet hösten 2014 lovade Stefan Löfven att ”höja kvaliteten och öka personalstyrkan i vården”.
Bland löftena finns att cancerpatienter ska garanteras vård inom fyra veckor, ”privatiseringslinjen” ska stoppas, sköterskor som vill bli specialister ska kunna erbjudas studielön och patienter ska få ökat inflytande över hela vårdkedjan med så kallade vårdkontrakt.

Sedan S-regeringen tillträdde 2014 har köerna ökat lavinartat, med 136 procent (2019) inom specialistsjukvården. Inom specialistsjukvården utmärker sig cancervården med växande köer.

 • Sex av tio kvinnor med bröstcancer får inte operation inom utlovad maximal väntetid.
 • Fem av sex män med prostatacancer får inte strålbehandling inom maximal utlovad väntetid.
 • Sex av tio personer med hudcancer får inte sitt diagnosbesked inom utlovad maximal väntetid.
 • Fem av sex personer med lungcancer får inte sin första behandlingsstart inom utlovad maximal väntetid.
 • Fem av tio personer med tjocktarmscancer får inte sin första behandlingsstart inom utlovad maximal väntetid.
 • Fem av tio personer med cancer i urinblåsan får inte sin första behandling i form av operation inom utlovad maximal väntetid.
 • Sju av tio personer med njurcancer får inte operation inom utlovad maximal väntetid.

Jag tänker inte skriva en tjock bok utan stoppar där, det är likadant på område efter område, det verkar som regeringen Löfven inte lyckats på ett enda enskilt område, de har inte ens tur, möjligen har det haft tur med att franska polisen lyckades knäcka krypteringen i Encrochat, en favorit bland kriminella.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Regeringen misslyckas med vaccinmålet – också

 1. Den sittande Regeringen är mästare att lova, mera än förr, historiskt stort o.s.v.
  Tänk om de handlade genom att tala om hur det är tänkt och sedan ge slutrapport genom att erkänna, det blev inte som vi beräknat eller det gick käpprätt åt skogen.

  Att inte besitta de rätta egenskaperna för att styra landet rätt har de gång på gång visat, men varken lagledare eller spelare har gjort rätt för sina feta arvoden.

 2. Kan ingen sk journalist ställa den uppenbara frågan till Hallengren? Hur är det att leva ett liv och aldrig göra ett fel, som vi vanliga människor gör?

 3. Det är inte mycket den här regeringens ministrar klarar av, men löneförhöjning är viktigt!! Men med den chefen och då talar vi inte om kungen, statschefen, utan pladdergubben nr 1, han vet ju inte vad han säger ena dagen utan får ta tillbaka vad han tidigare sagt och dra ett nytt varv, om möjligt ännu virrigare, om han nu fattar vad han sagt. Kanske frugan får hjälpa till även där.

 4. Samma problem med vaccinleveranser från EU gäller hela EU, men de länder som inser alvaret med EUs strul köper vid sidan om EU.
  Kanske Timmerman, Michel och Von der Leyen skulle syssla med något annat.

  • Bilden på Löfven här ovan: för den som till äventyrs inte fattar kopplingen till den långa näsan, så hänsyftar den till sagofiguren Pinocchio, en trädocka som fick liv och vars näsa blev längre och längre för varje gång han ljög.

 5. Ja, nedskrivningen kommer ju knappast som en överraskning. Då regimen och FHM har klantat sig med allt dom har blandat sig i. Från dag ett har allt gått på tok. Fattar inte varför dom ständigt måste uttala sig om allt möjligt som dom inte begriper. Självsäkra påståenden om hur fantastiskt regimen har hanterat krisen. Och hur bra allt är på väg att bli. Inte så konstigt då, att folk brister i diciplin och nya toppar uppenbarar sig. Fattar dom inte att det bästa är att bara hålla käft, för att undvika att sätta griller i skallen på oss.
  Mitt tips är att vi möjligen har vaccinerat runt hälften någon gång nästa år.
  För så länge partiet kommer i främsta rummet, så är folkets hälsa av underordnad betydelse. Fisken börjar sin förruttnelse uppifrån.

 6. Vad har denna regering lyckats med ??? Absolut ingenting.
  Dom har med sin inkompetens strulat till allt.
  Sen står dom där och skyller ifrån sig en efter en…. som småungar……
  Finns inte något mer oskönt än att vara MR felfri som Löfven eller
  Mrs felfri som Hallengren.
  Hade dom vart coach i ett hockeylag hade dom fått sparken efter första
  vågen för ett år sedan.
  Vi får se om dom hinner vaccinera alla i år, kommer fortsätta lika framöver
  med största säkerhet.

 7. Svenskar är jordens avskräde enligt våra styrande och kan bara dödas bara så där. Får inte stänga gränserna på grund internationella överenskommelser. Till och med hororna som kommer från utlandet för att säljas av hallickarna är mera värda än svenskar.

  • Man åktet.om från Regeringshåll ner och hämtade” IS resenärer” som var den senaste formuleringen på detta avskräde jag hörde

   Gränser stog och står ju Vidöppna till Iran IRak Syren mm men man krånglar till det mot Danmark och Norge

 8. Det kunde vi väl räkna ut att det skulle bli så när sådana naiva idioter sitter i denna regering.

 9. Jag hoppas att folket har bra minne 2022-09-11 hoppas SD ständigt påminner om denna Regerings Misstag
  Det enda regeringen tycks vara bra på är att smutskasta SD nu även L

 10. Socialister är per definition idioter. Därför kommer denna regimen att misslyckas med allt de företar sig, bortsett från att höja skatterna.

Kommentera