Gymnasieafghan dömd för försök till våldtäkt av barn

BROTTSLIGHET. Siyavash Hassani kom till Sverige 2015. 2017 fick han avslag på sin asylansökan, men han fick stanna ändå. Den 7 december 2017 avslog Migrationsverket hans ansökan och beslutade i samband med detta att utvisa honom till Afghanistan. Siyavash Hassani överklagade beslutet och beviljades tillfälligt uppehållstillstånd enligt den s.k. gymnasielagen.

Siyavash Hassani Foto: Polisen

Hassani har ett gällande uppehållstillstånd fram t.o.m. den 5/12 2020. Det är ett tillfälligt uppehållstillstånd. Han ansökte om asyl i Sverige den 16/11 2015 men fick avslag. Han ansökte då om uppehållstillstånd p.g.a. gymnasiestudier vilket beviljades. Han ansökte sedan om att få det förlängt vilket beviljades fram t.o.m. den 5/12 2020.

Hassani kom till Sverige som ensamkommande. Enligt hans egna uppgifter skall han far vara avliden och han skall ha en mor och tre äldre systrar i Iran. Det finns inga uppgifter om han har någon relation med någon i Sverige och inte heller om han har någon familj i Sverige.

Hassani har inte lämnat in några identitetshandlingar utan hans identitet är baserad på hans egna uppgifter.

Hassani studerade på fordonsprogrammet på Komvux och hade praktik på en verkstad. Tidigare hade han bott i en kyrka i sju månader, men våren 2020 kom han överens med en kvinna om att hyra ett rum i hennes lägenhet. Där bodde även kvinnans dotter.

Hassani flyttade in den 3 april, den 13 april försökte han våldta dottern. Hon var 12 år. Hassani själv var – enligt egen uppgift – nyligen fyllda 21.

Åtalet: Siyavash Hassani har sexuellt berört och försökt föra in fingrar i underlivet på målsäganden NN 3 född i juni 2007. Det hände på natten den 13 april 2020 i deras gemensamma bostad Linköpings kommun. Händelsen pågick i ca 2 timmar. Siyavash Hassani har vid tillfället ställt sexualiserade frågor till målsäganden samt rört och smekt hennes ben, höfter, bak och underliv utanpå och innanför kläderna. Han har gnidit sig mot henne och ”juckat” mot henne bak. Han har försökt ta av hennes underkläder, fört in sin hand mellan hennes skinkor samt med handen berört hennes blygdläppar under kläderna och sagt till henne att sära på benen. Han har efter detta visat målsäganden sin erigerade penis under kläderna. Det fanns en fara för att våldtäkten skulle fullbordas eller sådan fara var endast på grund av tillfälliga omständigheter utesluten.

Ur flickans vittnesmål: Det kändes skumt och konstigt. Det hade redan innan känts jobbigt, men blev nu ännu jobbigare. Siyavash fortsatte att klämma på hennes kropp. När hon uppfattade det som att han var på väg att resa sig tänkte hon att det skulle vara skönt om han gick. Men istället började Siyavash ”jucka” mot hennes rumpa; hon kände hans snopp mot rumpan. Han slutade efter ett tag, men gjorde det igen och ”juckade” då snabbare. Hon förflyttades mot soffkanten. Det kändes väldigt jobbigt och hon blev tyst; hon brukar bli tyst när något är jobbigt. Egentligen ville hon bara springa till sin mor, men hon vågade inte springa iväg. Hon blev stel i hela kroppen och var som förlamad. Det enda hon lyckades säga var ”mm” eller ”a” och hon var chockad och ledsen inombords.

Hassani hävdade sin oskuld: Hassani uppger att det var målsägande som ville ha sex med honom men att han inte ville då han såg det som olämpligt dels beroende på målsägandes ålder. Vidare uppger han att han tror att han blev polisanmäld på grund av att han inte ville ha sex.

Åklagaren yrkade på utvisning med förbud att återvända. Hassani, tidigare ostraffad, dömdes av tingsrätten för försök till våldtäkt av barn. Påföljden blev fängelse i 1 år 6 mån, samt fem års utvisning.

Hovrätten fastställde tingsrättens dom, men hovrättsrådet ville döma för sexuellt ofredande till villkorlig dom med samhällstjänst, samt att utvisningsyrkandet skulle ogillas.

Hassani överklagade till Högsta Domstolen, som inte gav prövningstillstånd.

I Hassanis mobiltelefon fann polisen ett antal kontakter med resebyrå och sökningar på resor ToR Stockholm-Teheran under 2019-2020. Han berättar även i polisförhör att han planerade en semesterresa till sin familj i Iran.

Siyavash Hassani, född 1999, medborgare i Afghansistan men kommer från Iran, döms för försök till våldtäkt mot barn. Påföljd fängelse i 1 år och 6 månader samt utvisning i 5 år. Herr Hassani ska betala skadestånd till den 12-åriga flickan med 90.000 kronor. Hassanis advokatkostnader på drygt 150.000 får skattebetalarna stå för liksom utredning, rättegång och fängelsekostnad. Jag gissar på sammanlagt 1,5 miljoner.

-Pettersson säger att någon borde ha ett allvarligt samtal med flickans mamma som låter en ung afghan flytta in när hon har en tolv-årig dotter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Gymnasieafghan dömd för försök till våldtäkt av barn

  1. Uppgifter på Flashback gör gällande att lägenhetsinnehavarna har spanskklingande namn vilket får mig att tänka på de kommunister som flydde Chile efter Allendes misslyckande att införa proletariats diktatur.

    Om mina spekulationer visar sig stämma är rosa starr en rimlig förklaring till varför man öppnar sitt hem för personer med en härkomst som ligger klart över genomsnittet vad kriminell belastning anbelangar.

  2. Avslag på sin asylansökan, men han fick stanna ändå… Bara i Löfvens Sverige!! Jag blir så jä-la trött, inte bara bland, utan oftast!! Sverige…Löfvens drömland!!!

  3. Dylika meriter brukar vara en garanti för PUT. ”Honom ska vi ha”, dreglar Migränverket.

  4. Allvarligt? Vad är det för dum jävla kärring som släpper in en satans vilde i sitt hem? Hon borde låsas in!

  5. Det finns några kloka gamla centerpartister som lämnar partiet och Annie Lööf för att slippa skämmas.

Kommentera