Är kärnkraften högerextrem?

ENERGIFÖRSÖRJNING. Vad tycker klimat och miljöminister Per Bolund (MP) och Energiminister Ander Ygeman (S) om att ”högerextremisten” och Ungerns premiärminister Victor Orban vill ha kärnkraft? Dessutom verkar Orban ha lyckats få med Frankrikes president Emmanuel Macron på tåget.

Frankrikes presidenten Emmanuel Macron hälsar den ungerska premiärministern Viktor Orban (till vänster) när han anländer till Elysée-palatset i Paris. Foto: Epa-Efe Ian Langsdon.

En grupp med sju europeiska ledare med president Emmanuel Macron i täten har uppmanat Europeiska kommissionen att sluta motarbeta kärnkraften och överväga att föra in atomenergi i EU:s regelverk för grön energi.

I ett brev riktat till EU förklarar de sju ledarna öppet sitt stöd för kärnkraft för att uppfylla EU:s klimatmål.

”Vi är övertygade om att alla tillgängliga noll- och lågemissionsteknologier som bidrar till klimatneutralitet … inte bara bör erkännas utan också aktivt stödjas av Europeiska unionen”, skrev undertecknarna.

”Detta gäller särskilt för kärnkraft, vars utveckling är ett av de främsta målen med fördraget om upprättandet av Euratom-gemenskapen, vilket tvingar EU-institutionerna att främja den,” sade brevet daterad 19 mars.

Undertecknare inkluderar ledarna för Tjeckien (Andrej Babiš), Frankrike (Emmanuel Macron), Ungern (Viktor Orban), Polen (Mateusz Morawieck), Rumänien (Florin Cîțu), Slovakien (Igor Matovič) och Slovenien (Janez Janša).

-Pettersson noterar att flera av länderna som vill ha kärnkraft är sådana som svenska politiker kallar högerextrema för att de vägrar ta emot muslimska invandrare. Vi får be Bolund och Ygeman berätta om fördelarna med vindkraft och att det inte är eller blir någon elbrist i Europa…

Läs mer på Euractiv…

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Är kärnkraften högerextrem?

  • Fantastisk utveckling, där vi får en teknologi som påminner om gamla tänd kule motorn när det är kallt, då batteripaketen måste värmas upp. Bars det att ”thö lejtest” är F**n så mycket brandfarligare.

  • I en tunnel genom Alperna, Dover-Calais. Vid infarten till Öresundsförbindelsen så får farligt gods bara passera på korta tider på natten. Jag tror motsvarande gäller färjorna i Rödby, Samma med elbilar?

 1. ALLT ÄR HÖGEREXTREMT, när det är förståndigt….när det är idiotiskt så är det VÄNSTEREXTREMT…och då nästan 100% ifrån Socialdemokraterna (Stefan Löfven).

  VAL 2022 FÖR FÖRSTÅND !
  ( Bort med idiotin ).

 2. Varför är allt på så låg nivå. Jobbade ihop med en latinamerikanare som var riktigt trevlig och vi pratade mycket politik. Sverige börjar likna dom länderna. Alla naturtillgångar var globalistiska företag som sög. Gjorde ingen som helst nytta för landet utan fattigt. Dit är Sverige på väg man vill ha dom bolagen till Sverige för att bryta mineraler till batterier o malm. Hur mycket av det kommer svenskarna o Sverige till del. Vindkraftverk som franska o tyska bolag bygger i Sverige fantastiskt tycker våra politiker. Svagbegåvat är min åsikt. Vi måste ha teknik o kunnande för att göra sånt själv. Vi har ju stoppat forskningen om kärnkraft. Så det är bara att ta hit kineser som gör det. Sverige börjar vara utarmat. Ett pizza o kebab land är vad vi är. Men bara vänstern är nöjda. För mig är inte vänsterliberalism frihet. Utan något som liknar kommunism väldigt mycket.

 3. Titta! Macron tar Orban i hand och vinkar glatt. Det du Löfven och Lööf. Det kommer säkert fler bakslag för feministerna.

 4. Om Bolund, Ygeman och Löfven kom in i det gänget så skulle de sitta och gapa som fågelholkar och förstå ingenting.

 5. Det värsta för den feminist-muslimska svenska regimen är väl att Ungern troligen kommer att köpa ryska kärnkraftverk,precis som Finland gjort.

Kommentera