Är SD de riktiga liberalerna?


VALET 2022. Liberalernas beslut i söndags om att arbeta för en borgerlig regering även om en sådan kräver stöd från SD överraskar statsminister Stefan Löfven, säger han i en intervju med Dagens Nyheter.

Stefan Löfven (S) spelar röda-gröna valser. Jeander

Det är förvånande att ett liberalt parti väljer en väg som kommer att innebära ett samarbete med ett antiliberalt parti.
Löfven har tidigare sagt att en M-ledd regering med stöd från SD riskerar att föra Sverige i en odemokratisk riktning, och på DN:s fråga svarar han att det är ”självklart” att L:s vägval ökar den risken ytterligare.

-Pettersson tror att liberalism betyder frihet för individen och ingen har i modern tid hotat den individuella friheten så mycket som den röd-gröna regeringen. De beskattar oss för att inskränka dem ekonomiska friheten så mycket som möjligt och för skatterna importerar de brottslingar i tusental så att vår rörelsefrihet och trygghet hotas. Dessutom lånar de pengar för att ge bort till utlänningar. Det är inte liberalt.

Jag är konservativ nationalist och min grundinställning är att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl. Sverigedemokraterna har en potential som inget annat parti i Sverige i dag. SD kan bli det enda partiet som står för vad folk, i stället för journalister, tycker, och det är riktig liberalism även om det troligen kallas något annat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Är SD de riktiga liberalerna?

 • Jörgen Filipsson

  Nu drevar media mot Nyanko för fulla muggar Hörde påP1 vid 16,30 den på TV4 måste säga att hon gav bra svar i mitt tycke Nu kanske Jimmie får lite andrum

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Dahlberg , kan Löven mena att Liberalerna samarbetar redan via JÖK med ickedemokratiska partier ? Han förstår inte vad han säger eller tänker alla gånger . Mvh Sjöström

  Gilla

 • yup

  Förstår inte varför man intervjuar Steffe om Liberalernas politik. Kanske herr statsminister borde berätta lite om sin egen politik, eller hade han bara mummel att komma med? Att liberalerna samarbetar med ett icke-liberalt parti kan väl inte vara en nyhet, jag menar just nu agerar man ju stödhjul tillsammans med Stalins lakejer

  Gilla

 • Nulle

  Barbro vesterholm har svårt att acceptera ett demokratiskt beslut.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Löfven skriver att han inte begriper, är någon förvånad?, jag hade däremot blivit väldigt förvånad om han skrivit att han begriper något………!

  Gillad av 1 person

 • Invandrare1957

  Bästa jag har hört.
  Samhällsförändringar ska ske långsamt.
  När jag började mellanstadiet. Så var första delen i miljonprogrammet Fornhöjden i Södertälje färdigt. Tyvärr var inte skolan i Fornhöjden färdig hette det. Så Östertälje skolan fick ta alla dom eleverna. Stackars fröken vi fick som kom tillbaka efter hjärtfel och jag vet inte allt. Vi mörda nog henne nästan ett par månader så var hon sönderstressad. Mellanstadiet blev helt bortkastat det var till största del svenska barn som kom. Jag skulle tro att börja man forska om dom generationerna så kommer man att upptäcka att var fler som blev alkoholister o knarkare i dom generationerna. Men som danskarna förklarade för mig. Ni går på en enkelspårig linje i Sverige och fortsätter i samma spår. Med nationalism hade vi klarat Corona mycket bättre. Men i Sverige ingår det inte i politikerna språk o erkänna att vi har fel och byter linje.

  Gilla

 • Ettan

  Jag har inte hört Löfven säga något om ”vinsten” invandringen skapar på länge. Han förstår nog att han inte kan lura någon med samma lögn längre. Fortfarande används ord som ”odemokratiskt” och ”nazism”, men vilka ord kommer härnäst då de gamla inte fungerar?

  Gilla

 • grebom5

  Steffe, punktsvetsaren säger: ”Stöd ska inte utgå från hur många procent man har utan från vad man står för.”

  Denna mening visar klart att de demokratiska reglerna är för honom omöjliga att förstå.

  Det är väljarna som i ett demokratiskt system väljer vilket parti som skall vara deras representant, inte en misslyckad svetsarlärling.

  Att han bara vågar ta orden rasist och främlingsfientlig i sin mun är obegripligt eftersom Socialdemokrater har en lika solkig historia.

  Det är nuet vi skall göra till det bästa vi kan och SD har varit, under lång tid, det enda partiet som sett verkligheten såsom den är.

  Gilla

 • Billy Boy

  Bildkälla: Värdegrundsbloggen,se

  Bildkälla: blogg,vk,se

  Gilla

 • Lellego

  När medborgarna förstår innebörden i det siste stycket Pettersson skriver, kommer resterande traditionella S-väljare att hoppa på tåget. Endast den Socialdemokratiska nomenklaturan (politiker, förment opolitiska S-tjästemän) och klanröstarna kommer stå kvar på den politiska perrongen, undrandes vad som hände. Det är många av dem som ”inte såg det komma”. Vilket är en mild omskrivning av att de inte ville se verkligheten som den utvecklades. Alternativt kan det också uttryckas att de målat in sig så svårt i hörnet att det inte fanns tillstymmelse till politisk utväg. Förutom att tillgripa den alltid gångbara lösningen – att kasta skit på andra.

  Lena Mellin på Aftonslasken har i dagarna skrivit ett litet alster med rubriken, ”Det finns inget skäl att rösta på Liberalerna”.
  Vad handlar texten om då? Jo, den handlar bara om SD.

  Gilla

 • putte

  Löfven ska över huvud taget lägga sig i eller bry sig om vad andra partier gör .Han kan försöka att städa i sitt egna hönshus för där finns många kluckehönor som far omkring och kacklar ,det bästa vore om det kom in en räv som rensade av lite .

  Gilla

 • Niklas R

  Löfvén, ypperligt exempel på att socialister är, per definition, idioter.

  Gilla

 • Håkan Dahlberg

  ”Löfven: Begriper inte att L kan samarbeta med ett icke-demokratiskt parti”
  Det är mycket som Löfven inte begriper, till exempel vad demokrati innebär.

  Gilla

 • hllviken

  (SD) har gjort bra ifrån sig på sistone. Särskilt bra att rösta NEJ! till Corona-stöldpaketet.

  Gilla

 • Kurt

  Jag begriper ingenting säger Svetsarn. Nej det har han rätt i Han har aldrig begripet nånting. Han ser all opposition som ett hot ungefär som Putin och Erdogan och Lukatjenko m fl.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: