Svineri mot småfåglar


BROTTSLIGHET. Småfågeljakt i Mellanöstern, Nordafrika och en del sydeuropeiska länder är ett riktig svineri och tradition. Miljoner fåglar mördas för att bli mat, andra fångas för att bli sångfåglar under stort lidande och ibland används de enbart för att skjuta prick på.

Det är tidig vår och har börjat kvittra och tjattra i snåren utanför Pettersson och den oäkta hustrun. Talgoxen filar och större hackspetten trummar. Från en kvist hälsar blåmesen på mig. Den är stentuff och kör ofta iväg de som är betydligt större. Den håller rent och bestämmer i sitt revir.
Det är obegripligt att inte den valdes till Sveriges nationalfågel. Kan någon passa bättre?

Den franska traditionen att fånga småfåglar, främst olika sorters trastar, med lim är olaglig. Det slår EU-domstolen fast, rapporterar bland annat The Guardian.

Att smeta klister på grenar och pinnar för att fånga fåglar har varit förbjudet i de flesta EU-länder sedan 1970-talet, men i Frankrike har det alltså än så länge varit tillåtet.

Yves Verilhac vid fågelorganisationen LPO säger till The Guardian att domen är ”underbara nyheter”. – Domen är intressant eftersom den säger att tradition inte är en ursäkt.

-Pettersson säger att det förekommer då och då även i Sverige. År 2010 fångades två irakier i Malmö som höll på med ”jakten”.

Massiv flyttfågelsslakt i Nordafrika – tydlig påverkan på antalet fåglar i Europa

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Svineri mot småfåglar

 • Lisa

  Franskarna är barbarer utan mänskliga känslor, outvecklade människor.
  Det kommer nogt att ta ett par tusen år till för att dom skall bli som oss normala människor!

  Gilla

 • Maya

  I Sverige har dom allra flesta respekt för djur.Vi hatar dom som plågar oskyldiga varelser.Vi har husdjur av alla de sorter som vi håller kära.När man fångar små fåglar som skänker glädje att få se och höra på det här bestialiska sättet så förstår man att människan nog är det värsta rovdjuret av alla varelser på vår jord.

  Gilla

 • Cinna

  Alla kulturer är inte lika bra. Må så vara att de flesta innehåller bättre och sämre saker, Men just respekten för djur är en fin del av gammal, svensk kultur.
  Jämför med hur många från MENA sparkar och kastar Sten på fåglar, katter och igelkottar och andra djur!

  Gilla

 • Andersson

  Pettersson. Vad säger du om minknäringen i vårt land Sverige?

  Gilla

  • grebom5

   Andersson!
   Du klär dig inte i päls över huvud taget, du använder inte läderskor, du äter inte ägg, kyckling, kött, du har inte hund, katt och dricker ej mjölk, eller hur?

   Gilla

   • Andersson

    Jag frågade Pettersson om vad han anser om minknäring. Ingenting aning. Med anledning av vad han har skrivit i ovanstående inlägg.

    I stället för att läxa upp mig kanske du kan svara på min fråga? Du har inte aning om vad jag äter eller hur jag klär mig. Och det har inte ett dugg med minknäringen att göra.

    För att hålla oss till minknäringen Jag klär mig inte i minkpäls. Gör du det? Jag frågar med tanke på att du blir så upprörd.

    Eller hur?

    Gilla

   • Pettersson

    Varför ska jag svara på din fråga om minknäringen? Du ställer dagligen frågor som inte avhandlas i inläggen eller tror du mink är en fågelart?

    Gilla

 • Kungen

  Här ser vi tydligt vilken avgrund som skiljer i synen på andra varelser. Detta är samma människor som lägger glasbitar i köttbullar till hundar i Malmö. De kastar sten på hundar och fåglar. De kastar sten även på blåljuspersonal som gör sitt jobb. Dessa personer hör inte hemma här med sin medeltida syn även på kvinnor. Ut med dom och stäng gränsen nu

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: