Från en annan planet meddelas…

ENERGI. Lorentz Tovatt är riksdagsledamot, klimat- och energipolitisk talesperson för miljöpartiet som sitter i Sveriges regering. Lorent bor på söder i Stockholm och cyklar till sitt arbete i Riksdagen på tio minuter men han hade lika gärna kunnat bo på en annan planet i en annan galax.

Lorentz bor i en bostadsrätt på 24 m² och med en lön på 69.900 kronor i månaden plus tillägg och förmåner klarar han nog elkostnaderna men han är tillsatt för att fatta beslut för hela landet.

Miljöpartisten kanske inte kände till att extrema elpriser tvingar börsjätten stänga produktion och det var i förrgår som skogsbolaget Holmen tvingas stänga ned produktion i två av sina pappersbruk efter att elpriset återigen skjutit i höjden.

Herr Tovatt verkar eller inte känna till att vi flera gånger den senaste tiden varit tvungna att importera kolkraftsel från Polen och Tyskland.

Idag blåser det skapligt över landet så Sverige har en liten el-export men priserna är jättehöga i södra Sverige.

-Pettersson har sett att norrmännen är smarta. När priserna är höga exporterar dom vattenkraftsel och när det blåser mycket och priserna sjunker importerar dom billig vindkraft och sparar vatten i magasinen. Tyvärr har inte Sverige dom marginalerna.

Om Lorentz Tovatt på bloggen…

Steget Efter. Lorentz Tovatt, miljöpartiet vill att vi ska äta insekter till vilket pris som helst.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Från en annan planet meddelas…

 1. Eftertraktade ”yrken” nufförtiden;
  Mäklare Politiker Influencer ..
  Välbetalda sysselsättningar, där
  det räcker – att käften går tomt ..

 2. Elbrist – Karlshamns oljeverk är i drift.

  ”Sverige har börjat elda olja för elproduktion. De kalla dagarna har ökat elbehovet så mycket att elnätet är hotat.

  Trots nödåtgärden så exporteras mer el än vi köper in.

  Kruxet är att Sverige inte får stoppa exporten av el, inte ens när vårt eget elnät har effektbrist. Det innebär ett brott mot EU-lagstiftningen.

  När importen inte räcker till måste Sverige starta igång sin effektreserv, där en av de första åtgärderna bli att starta igång oljeverket i Karlshamn.

  – Vid 07.15 i morse togs beslutet att de startar Karlshamnsverket på lägsta produktion, för att snabbt kunna öka upp effekten om det behövs, säger Erik Böhlmark på Svenska kraftnät.

  Karlshamns oljeverk producerar på lägstanivån, 60 megawatt. Som mest kan verket producera 600 megawatt.

  På den fria marknaden exporterar Sverige el, samtidigt som vi importerar el från länder som Tyskland, Norge och Litauen. Elen från Norge kommer från vattenkraft till stor del, men i Tyskland och Litauen är mer än hälften av elen producerad av kolkraftverk och gasverk.

  – Netto så exporterar vi. Vilken typ av el vi importerar varierar från timme till timme. Vissa timmar är det övervägande vind- och solkraft, andra timmar är det övervägande fossilbaserad kraft från gas och kol, säger Erik Böhlmark på Svenska kraftnät.”

  https://bulletin.nu/ekonomi/all/elbrist-karlshamns-oljeverk-ar-i-drift

 3. Tja, många unga i politiken nu, Ebba, V:s ledare, Lööf även SD har en del spolingar.AFS de är ju värst totalt verklighetsfrämmande.
  De unga tenderar att överdriva och ibland tom bli extrema.

 4. Hur kan en sådan verklighets frånvänd person sitta i regeringsposition?
  angående flygresor det tycks inte gnällas på flyget när det flygs in asylsökande kvotflyktingar semestrande lycksökare i parti och minut

 5. Tokfnatten lever i sin egen värld.Han vill inte se eller höra eller ta del av det som sker i den riktiga världen.Det måste vara en fantastisk egenskap att kunna avskärma sig så mycket.

 6. Oj, jag trodde jag hamnat på Grönköpings Veckoblad när jag läste vad Tokskvatten skrivit!

 7. Att en sån uppenbart sinnessjuk stolle ska avlönas av skattebetalarna för att sabotera och förstöra är ju för jävligt.

  • Håller fullständigt med dej, var fan kommer alla tokjävlar från som ska bestämma över svenska folket!

 8. Lorentz Tafatt vi skall inte se ner på pojkstackarn, ingen rår för att de är dumma. Sådant bestäms av naturen före födseln.

Kommentera