Vädret varierar

VÄDER. Som ni vet är köldknäppar väder och värmeböljor klimatförändringar, det är lätt att se i medias rapportering. Värre är att hänga med när klimatförändringarna, den globala uppvärmningen ska göra att snön försvinner för alltid och samtidigt ge oss strängare vintrar.

-Pettersson noterar att det varierar och några verkar ljuga eller helt enkelt chansa för att de inte vet. Ibland jämförs dagens temperaturer med 1850-talet då vi började mäta och det var slutet på den lilla istiden. Då var det ovanligt kallt, svinkallt. Ibland jämförs med 30-års perioder och då 1961-1990 som var 1900-talets kallaste period. Jämför forskarna med tiden 1911-1940 blir resultatet ett helt annat. Då var det varmt.

-Pettersson konstaterar att några inte veta vad de pratar om utan gissar för att sälja nyheter eller som Pär Holmgren arbetar som EU-parlamentariker för miljöpartiet med drygt 90.000 i månadsarvode plus tillägg.

Nåväl, jag gissar inte. Utanför bloggstugan i Södermanland var det minus 15 grader och skapligt med snö i morse och det syns spår av vildsvin, rådjur, hare och räv. Det är rätt fint på motionspromenaden…

Vinter utanför bloggstugan i februari 2021.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Vädret varierar

 1. Ja nu hänger i alla fall inte jag med längre, det är tydligt att galenskapen nu har gått varvet runt i huvudet på dessa klimatextremister. Jag tror de ser rosa elefanter flyga omkring också……..?

 2. Jag firade gröna jular redan på 60 talet, men då var antagligen
  inte Per Holmgren född, och han förutspår säkert lika illa på det
  området som han spådde väderrapporterna, för dom slog ofta fel.

 3. Gore sa i Nobel tal, isen på nordpolen kommer att vara borta år 2014. Holmgren, som borde ha vård sa 2005, det kommer inte att finas snö för att hålla Vasalopp om tio år. Klimatet skulle må bra av om vissa höll käften!

 4. Något som också stör mig i landet med världens högsta skatter och vinter två gånger om året. Varför ligger det fortfarande snö kvar på vägar, cykelbanor och trottoarer? Det märks att kommunen inte har råd att skotta snö. Naturligtvis skyller dom på att det är dom gamla i kommunen som kostar alla pengar. Kommunen verkar ha glömt att dom gamla också har betalat världens högsta skatter, HELA LIVET.

 5. Det har alltid funnits en marknad för de som predikar om jordens undergång.
  Just nu verkar den vara extremt lönsam.

Kommentera