SD tillsätter arbetsgrupp för yttrandefrihet på nätet


DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHHET. För att säkerställa medborgarnas yttrandefrihet på internet har Sverigedemokraterna idag tillsatt en arbetsgrupp som kommer arbeta med yttrandefrihetsfrågor på internationell, nationell och lokal nivå.

Friheten på internet är idag hotad. Enskilda aktörer dominerar marknaden och har en enorm påverkan när det kommer till åsiktsbildning och debatt. Vi har även sett länder där regeringar stryper internettillgången för medborgare och opposition. Under de kommande åren kommer frågan att ställas på sin spets både internationellt och i Sverige. 

Med anledning av detta har Sverigedemokraterna tillsatt en arbetsgrupp som kommer arbeta för att främja yttrandefrihet på internet. Den består av ledamöter och tjänstemän från konstitutionsutskottet, kulturutskottet, näringsutskottet och Europaparlamentet. 

Arbetet kommer ledas av Sverigedemokraternas gruppledare i konstitutionsutskottet Matheus Enholm. Övriga medlemmar är Aron Emilsson, kulturpolitisk talesperson, Jessica Stegrud, Europaparlamentariker, Angelika Bengtsson, riksdagsledamot i kulturutskottet, Per Söderlund, riksdagsledamot i konstitutionsutskottet och Josef Fransson, riksdagsledamot i näringsutskottet. 

Pressmeddelande

-Pettersson säger att det är en bra början men Sverigedemokraterna har tidigare visat att de är enormt toppstyrda och att många dugliga personer har kastats ut i kylan och jag erkänner att jag kallat en del i SD:s ledning för skitstövlar men det är inte utan anledning. Vi arbetar med opinionsbildning för att få till en ny regering och utan alternativmedia hade SD aldrig varit där de är idag.

Har SD ändrat sig eller gäller totalförbudet ännu:

 1. Otillåtna sidor att länka till, för en Sverigedemokrat
 2. Otillåtna sidor att länka till, för en Sverigedemokrat

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “SD tillsätter arbetsgrupp för yttrandefrihet på nätet

 • ponnsan62

  Mycket snack….. tror inte på er…

  Gilla

 • Tony

  När Thoralf åkte ut , då klippte jag mitt medlemskort och skickade upp, och jag har heller inte fått något erbjudande där ifrån om att bli medlem igen.

  Gillad av 1 person

 • He Adamson

  Är det någon av er som klagar på SD:s ledning som kan nämna NÅGOT politiskt parti som inte kräver att dess företrädare skall hålla sig till partiets politik, m.a.o hur högt i taket är det hos våra politiska partier ?
  Ser med största intresse fram emot ett svar !

  Gilla

 • havemydoubts

  I första hand behövs en arbetsgrupp som granskar medlemsutskottet och deras motiv till ibland absurda beslut om uteslutningar av medlemmar. Här finns mycket att gräva i.

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Yttrandefrihet… hmm… personligen har jag inte märkt av att den inte längre finns. Men så är jag iofs inte någon offentlig person. Jag står för vad jag yttrar och jag försöker aldrig skada någon med vad jag säger.(Det kan ibland vara svårt, för ibland vill man bara kräka ur sig hur korkad någon är.) Att ha vilken sorts frihet som helst är ju också att ha ansvar. Så vitt jag vet vill kommunismen att vanligt folk inte ska ha något ansvar och därför heller inte frihet.
  I just SDs fall så är väl deras dröm att alla ska få ha friheten under ansvaret. Men i ivern att tvätta bort nazzestämpeln (som kommunismpartier satt på dem) har de varit lite väl nitiska i sina egna led ibland. Vi får väl se om detta drag leder nånvart. Jag är tveksam till det. Ju äldre SD blir dessdå mer knasigheter verkar de göra.

  Gilla

 • Hasse

  Med den här digtilaseringen finns där inte mycket kvar av yttrande frihet.
  Det rena rama duktaturen.

  Gilla

  • Argus

   Det är faktiskt både och. Det ”roliga” i sammanhanget är att både EU och Sverige stöttar dissidenter i tredje land och samtidigt försöker tysta inhemsk opposition.

   Problemet som vi ser är de amerikanska teknikjättarna. Den amerikanska antitrustlagstiftningen skulle med lätthet kunna åtgärda problemet om det fanns politisk majoritet för det. Nu är det så att det ena politiska partiet än så länge tjänar på oligopolet och inte vill ha förändringar och att i det andra politiska partiet sitter man mest still i båten. Utom en person och honom fuskade man bort.

   Digitaliseringen har dessutom medfört att det finns enormt mycket beräkningskraft och överföringskapacitet utanför traditionella datacentrer som rätt utnyttjad skulle kunna runda teknikjättarna.

   Gilla

 • Rädd

  Jaha, bloggen sysslar med propaganda(opinionsbildning), jag trodde att bloggen ville förmedla nyheter som andra dolde.
  Men visst är det lustigt att SD utesluter så många som säger sitt hjärtas mening, det har bloggen rätt, i tex Alfson han är väl inte så extrem.

  Gilla

  • Argus

   Jag har inte själv lyckats med att finna några extrema uttalanden eller handlingar från eller av Thoralf Alfsson. Det verkar tvärtom vara en bildad karl med vettiga åsikter. Hans flesta uttalanden handlar om den socialdemokratiska korruptionen i Kalmar kommun och Kalmar län. Tydligen måste han ha trampat någon mycket liten småpåve på fötterna och de räddhågsna i medlemsutskottet fegade ur.

   Gilla

 • hllviken

  Instämmer i Petterssons ord om SD. Den ene potentaten efter den andre vill tysta vanligt folk. Dags att försvara yttrandefriheten!

  Gilla

 • Jill

  Ja, jag tänkte detsamma. Folk inom SD åker ut i kylan rätt omgående. Men det är bra att de visar vad de vill!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: