Advokaterna Ekrem Güngör och Amir Amdouni anklagas för att läcka hemlig info till kriminella

BROTTSLIGHET. Två Stockholmsadvokater har JK-anmälts av åklagare misstänkta för att ha läckt information till ledande personer inom ”Vårbynätverket”, rapporterar Expressen.

Ekrem Güngör. Foto: KICKAN NIKOLIC/ADVOKATFIRMAN DEVLET
Amir Amdouni. Foto: KICKAN NIKOLIC/ADVOKATFIRMAN DEVLET

Advokaterna Ekrem Güngör och Amir Amdouni anklagas av chefsåklagare för att ha försett Vårbynätverket med hemlig information om polisens arbete, kan Expressen avslöja.

Enligt Expressens uppgifter anförs i JK-anmälan att advokaterna – som tjänat mångmiljonbelopp från det offentliga under 2020 – under smeknamnen ”kungen” och ”prinsen” läckt uppgifter och beskrivit ett polistillslag som att de ”gjort horhus”.

Enligt uppgift till Expressen skriver gängledaren för Vårbynätverket till advokaterna: ”Ni hjälper oss och vi hjälper er.”

I tio år har Vårbynätverket varit en våldsam del av Stockholms undre värld med en stor roll i knarkhandeln. Förra året inledde polisen en omfattande offensiv: I uttalanden kopplades gänget till flera skjutningar och snart följde en rad tillslag.

Den utpekade ledaren greps i Spanien i oktober och i november slog polisen till i en uppmärksammad vapenrazzia i Vårby. Två personer med Vårbykoppling är också häktade misstänkta för mordet i Kungens kurva i januari i fjol.

Totalt riskerar runt 20 Vårbymedlemmar att åtalas för grova brott den närmaste tiden.

Flera av dem är häktade i samma mål som artisten Yasin, som misstänks för stämpling till människorov av en annan känd artist. I det målet är en rad andra brottsmisstankar också aktuella, som synnerligen grova narkotikabrott och vapenbrott liksom stämpling till mord, med Vårbymedlemmar som misstänkta.

De som anmält är Stefan Bergman och Stefan Creutz – chefsåklagare och vice chefsåklagare på Södertörns åklagarkammare.

Ekrem Güngör och Amir Amdouni arbetar båda på advokatfirman Devlet som ofta förekommer i gängmål. De drog i fjol in mångmiljonbelopp i statlig ersättning för sitt arbete som offentliga försvarare.

Under 2018 och 2019 betalade staten ut elva miljoner kronor till Ekrem Güngör för uppdrag som offentlig försvarare, vilket placerade honom på femte plats över landets mest välbetalda, i en granskning som Dagens juridik gjort. I 2020 års genomgång hamnade han på plats sju.

Amir Amdouni sparkades i höstas från sitt uppdrag som försvarare för en misstänkt för mordet i Kungens kurva. Enligt en sekretessbelagd skrivelse handlade det då om ”advokatetiska skäl”.

-Pettersson säger att det blir lönsamt. Först 1400 kronor i timmen plus moms av skattebetalarna sedan betalt av den andra sidan också.

Om Vårby på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Advokaterna Ekrem Güngör och Amir Amdouni anklagas för att läcka hemlig info till kriminella

 1. Är det inte signifikativt, att foton på vissa
  liksom bara lyser av ondska och illvilja.

  – Men det är väl bara mina fördomar, antar jag.

 2. Det importerade arabpacket tar steg efter steg in i känsliga områden.
  Läste just hur man via MP(de Gröna kommunisterna) får fotfäste inom olika känsliga områden enda upp i beslutande ställning.
  Islamiseringen av Europa går allt fortare !
  https://www.krone.at/2334433
  Länken ovan handlar om en nytysk (sedan fem år) som nu via de gröna välkomnas in i Bundesdagen.

  • Skulle gärna ha översatt hela artikeln,men nöjer mig med ett utdrag. Denne Islamistiska infiltratör bosatte sig i det område som är mest förstört av alla olika arter (NWR) i Tyskland.
   Kort efter sin ankomst anordnade han demonstrationer för ”de stackars flyktingarna” !
   Hans mål är att via de GRÖNA komma in Bundestagen.Där skall han bl.a. enligt sin utsago ändra texten på Riksdagshuset.
   I dag låter den ”För tyska folket”. Istället skall han skriva ” För all invandrad befolkning”…. Jo,när det väl börja rasa går det fort utför…..

 3. Dessa är bara toppen av ett isberg.
  Hela samhället genomsyras av kriminella och den vanliga ärliga människan kan snart inte vistas ute.
  Vad gör de styrande åt detta, inget, utan de kriminella får bara bättre grepp om kommunerna och regeringen.

 4. Återställ regeringsformen så att återkallanden av medborgarskap åter tillåts och inför krav på att invandrade ska vara till nytta för svenska folket samt att asyl förhindrar medborgarskap och är tidsbegränsad till låt oss säga tio år. Säg sedan upp New York-protokollet eller villkora det till att gälla bara närområdet så slipper vi kriminella gäng från Långtbortistan.

  Inför sedan ett system med allmänna försvarare och vill en åtalad ha annan försvarare så står den denne fritt att själv anlita och betala sådan.

 5. Vårbynätverket till advokaterna: ”Ni hjälper oss och vi hjälper er.”

  Ja, nog finns det hjälpsamma advokater för gangsters alltid, t.ex. advokaterna från Bastling & Partners, Olsson Lilja och Block, vilka villigt medverkar i en musikvideo med rapparen Z.E. som kallar sig för ”livsstilskriminell” och vars stora hit ”Positiv” innehåller texten: ”Svensk lag, det är inte något jag föredrar”.
  Ivar Arpi skrev om detta i Svenska Dagbladet förra året:
  ”Gangsteradvokater lismar för brottslingar. Rapparen Z.E går runt i rättssalen. Kameran zoomar in på lagboken. Låttexten handlar om ”stora brott” han har begått, att man ska ”hålla käft” i rätten, att polisen får ”mittenfingret”, vilka vapen han har och så vidare. På stolarna sitter advokater beskedligt, närmast servilt, medan rapparen går runt bland dem och gör provocerande gester. Han hoppar upp på podiet, där domar vanligtvis förkunnas, ger ”mittenfingret” till kameran. Att han är dömd för ett antal brott gör väl honom bara ännu coolare i målgruppens ögon. Ingen tvekan om vem som äger salen på Södertörns tingsrätt. När lagmannen (chefen) Eva-Lena Norgren på Södertörns tingsrätt fick höra vad advokaterna upplåtit lokalen till blev hon bestört. De hade inte informerat henne. Självklart för att de visste att det var opassande, milt sagt.”

  Artikel med bild, men textens fortsättning är låst:
  https://www.svd.se/gangsteradvokater-lismar-for-brottslingar

Kommentera