Gravstenar välta på Norra begravningsplatsen i Solna

BROTTSLIGHET. Norra begravningsplatsen är en av Sveriges största begravningsplatser, förvaltad av Stockholms kommun, belägen i Solna kommun. Där ligger mängder med kända svenskar begravda. Bland annat Alfred Nobel, Per Albin Hansson, Folke Bernadotte, Vilhelm Moberg, Carl Michael Bellman (osäker uppgift), Ernst Rolf, August Strindberg, August Palm och många fler. Begravningsplatsen används av Svenska Kyrkan samt Katolska och Judiska församlingen.

Norra begravningsplatsen, minneslund. Wikipedia

Polisen har ingen uppgift om vandaliseringen har riktats mot någon särskild religion eller del av begravningsplatsen. Polisen har i nuläget inga uppgifter om hur många gravstenar som har välts.

Polisen utreder händelsen som brott mot griftefriden. Det är tredje gången på kort tid som Norra begravningsplatsen utsätts för skadegörelse – vid två tillfällen i december vältes gravstenar på begravningsplatsen. Vid det ena tillfället vältes 300 gravarstenar.

Stockholms stad har utökat bevakningen på kyrkogårdar för att förhindra brott – bland annat genom att låsa nattetid.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Gravstenar välta på Norra begravningsplatsen i Solna

 1. Utfört efter order uppifrån, samma Gud som nu blivit Janus, den med två ansikten.
  Ett blickar bakåt mot före Vikingatiden det andra framåt mot förbättring och ljusare framtid, gissa vilket gav ordern?

 2. Man kan ha sina funderingar om vilka det är som gör sig skyldiga till alla dessa ständigt återkommande nidingsdåd. Precis som någon på Flashback också funderar och som skriver att, citat: ”jag bor i krokarna och vi är många som noterat hur pensionsräddare, som efter att satt sprätt på lite bidrags-flis i Mall of Scandinavia, ibland hamnar på villovägar och går genom kyrkogården planlöst in mot tullarna”, /slut citat. (För den oinvigde: ”Mall of Scandinavia” är en jätte-galleria som ligger i närheten av Norra begravningsplatsen, och gallerian är störst i Sverige och i Norden, med en yta på 100.000 m², inrymmande runt 175 butiker, 43 restauranger, samt 15 biosalonger med 1 860 platser).

  Annan tråd på Flashback, som handlar just om gallerian, med vittnesmål värda att begrunda: ”Mall of Scandinavia lyx och överflöd för muslimer”. Ett citat ur mängden: ”Muslimerna dominerar fullständigt i Mall of Scandinavia. De flesta tider är det över 90% muslimer/MENA-iter som befinner sig i Mall of Scandinavia – ”utsmyckat” med zigenare som tigger vid entréerna…”

  https://www.flashback.org/t2929303

  Bloggen Asylkaos har även den besökt gallerian Mall of Scandinavia, och tycker att deras upplevelse borde skrämma varje svensk, eftersom majoriteten av alla besökare visade sig vara invandrare och migranter från när och fjärran: ”Det råder inga tvivel om att den nationella självmordspolitiken har gått in i en ny fas och att det går mycket fort utför med landet just nu”. skriver Asylkaos.

  https://asylkaos.wordpress.com/2016/05/22/mall-of-scandinavia-borde-skramma-varje-svensk/

 3. I denna lust att förstöra,var det i varje fall inge Zigenare…
  Dessa är allt för lata,för att utföra något som inte ger dem vinst.
  Troligare är det några av ”barnen” från MENA,som vill förgöra allt som har med Kristendom,och vår kultur att göra…
  Det skall som bekant böjas i tid,det som krokigt skall bli….

 4. Som vanligt då, polisen vet inget. Det är bara att köra på för de som har nöje i detta, liksom med allt annat som händer i Sverige och som polisen inte har en aning om.

  • Det är konstigt att polisen i andra länder alltid vet så mycket mer. T ex i Danmark. Kan det möjligen bero på att man inte pixlar och döljer signalement?

Kommentera