300 gravstenar välta på Norra begravningsplatsen i Solna

BROTTSLIGHET. Norra begravningsplatsen är en av Sveriges största begravningsplatser, förvaltad av Stockholms kommun, belägen i Solna kommun. Där ligger mängder med kända svenskar begravda. Bland annat Alfred Nobel, Per Albin Hansson, Folke Bernadotte, Vilhelm Moberg, Carl Michael Bellman (osäker uppgift) Ernst Rolf, August Strindberg, August Palm och många fler. Begravningsplatsen används av Svenska Kyrkan samt Katolska och Judiska församlingen.

Norra begravningsplatsen, minneslund. Wikipedia

Under natten till tisdagen har någon vält hundratals gravstenar på Norra begravningsplatsen i Solna. Det är andra gången på kort tid som kyrkogården utsätts för vandalisering.

Förra veckan gick ansvarig politiker i Stockholms stad, som äger marken, ut och berättade att säkerhetsåtgärder sätts in för att få bukt med vandaliseringen. Då hade ett 30-tal gravar välts. Trots att grindar nu varit låsta och vaktpersonal sats in tycks det inte avskräckt de som ville förstöra gravstenarna i Solna.

Runt 300 gravar är utsatta för skändningen denna gång.

Det är en sorglig och oacceptabel skadegörelse som drabbat gravkvarteren 17b och 17c på Norra Begravningsplatsen. Vandaliseringen är polisanmäld och vi vidtar ytterligare säkerhetshöjande åtgärder. Kyrkogårdsförvaltningen kommer att göra allt för att så fort som möjligt återställa gravarna, säger Svante Borg på Kyrkogårdsförvaltningen i Stockholms stad.

Mitti

UPPDATERAT: Det blev lite diskussion om Carl Michael Bellmans begravningsplats, jag raderade några kommentarer för att tuffa muppar med engångssignatur använde ett ovårdat språk. Uppgiften om att Bellman är begravt på Norra Begravningsplatsen i Solna fick jag från Wikipedia, men det finns olika information. Klara kyrkogård är det vanligaste, sedan finns det uppgifter att han låg på Klara i en fattiggrav men att den grävdes upp och flyttades till Solna och att stenen på Klara endast är en minnessten. Jag var inte med och vet inte hur det ligger till…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “300 gravstenar välta på Norra begravningsplatsen i Solna

 1. Jo de Islamistiska sabotörerna tycks vara speciellt verksamma nu,inför vår Julhelg.
  I Råå söder om ”Sundets Pärla” försökte fyra sådana ”Allans krigare” i morse,sätta eld på 20-talet bilar.Det hela upptäcktes av privatpersoner när packet gick runt och hällde någon form av vätska,över fordonen.
  Dessa observanta kunde även tipsa polisen hur den bil de färdades i såg ut.
  En stund senare kunde de gipas en bit längre söder ut.En stort arbete väntar nu polisen på plats,för att säkra spåren efter dem.
  Så går det när man släpper in djävulen,i ordnande samhällen.

  • Dessa typer är det ingen tomteluva på..
   👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹

   Snarare direktkontakt med Fan Själv. s.s.

 2. Hur ska MSN krumbukta till denna ”händelse” så att det tydligt framgår, eller åtminstone antyds, att det är högerextremister som ligger bakom förstörelsen?
  Det blir nog enklast för dem att, istället, satsa på ännu ett nyhetsinslag om invasiva arter och om metoder för dödande av parkslide. Folket måste inse att parkslide ska utrotas!

  • Det är ogudaktiga satanister som inte bryr sig om varken religion eller lag som är skyldiga till henstrecket. Förmodligen NMR vänsterdemokratiska falang.

   Kyrkogårdarna i Stockholms och Tranås kommuner är borgerliga. Det vill saga att det är respektive kommun som äger och förvaltar dem. Norra begravningsplatsen ägs och förvaltas av Stockholms kommun och ligger i grannkommunen Solna.

   Det känns bra att det är skattebetalarna i Tokholmen som ska betala kalaset. Eller åtminstone ligga ute med pengarna tills busungarna är infångade och lagförda.

 3. Det är precis därför vi måste sätta arbetslösa i meningslösa projekt hos arbetsförmedlingen. Annars lägger dom sin energi på att förstöra och vandalisera i samhället.

  • Olof.p Att starta meningslösa projekt är det sämsta vi kan göra, och har gjort.
   Det rätta är kan du inte försörja dig själv och de dina och är invandrad så skall du utvisas!

 4. Carl Michael Bellman, född 4 februari 1740, avliden 11 februari 1795, var en svensk skald. Begravd på Klara kyrkogård i Stockholm. Graven grävdes upp på 1840-talet och kvarlevorna flyttades till Norra begravningsplatsen. År 1851 lät Svenska Akademien resa en sten till Bellmans minne på Klara kyrkogård.

 5. Konstigt liksom politikerna inte vill diskutera varför vi har ett problem skriver kommentatorerna om Bellman, har Petterssons blivit invaderad av politiker.

  Klart att detta är en planerad aktion mot vårt kristna samhälle initierat från en ledningscentral, just för att håna och förnedra oss ett riktigt fult angrepp mot oss svenskar. Där lagen om hets mot folkgrupp kommer att som vanligt ej användas om Polisen mot förmodan skulle ta några huliganer.

 6. Carl Micael Bellman är begravd i var svensks hjärta . Vi bär med honom var dag . Mvh Sjöström

 7. Ordet oacceptabelt används flitigt av höjdarna, och att
  uttala meningslösa fraser är väl just det enda dom förmår, att vi sen har den största katastrof som ärkebiskop, en muslim kramare som
  struntar i kristna värderingar hjälper säkert till att förstärka den
  oförskämda o sinnessjuka skändningen av gravarna ?

  Undra hur många hjärnceller Läkarna hade hitta på sådana individer?

 8. Bellman ligger inte där. Han begravdes i en fattiggrav på Klara kyrkogård och ingen vet exakt var den låg.

  • Det råder delade meningar om det. På Klara kyrkogård finns en minnessten och där fanns en fattiggrav som grävdes upp och flyttades till Norra Begravningsplatsen men uppgifterna verkar osäkra.

Kommentera