Elev hotade lärare med skjutvapen

BROTTSLIGHET. Skådespelaren Paula Ternström vikarierar som lärare under pandemin. Förra veckan var en högstadieelev stökig och hon bad honom att sätta sig ned. – Då riktade han plötsligt ett skjutvapen mot mitt ansikte, skriver Paula på Facebook och i Dagens Nyheter.

Paula Ternström

Paula Ternström, har som så många andra kulturarbetare blivit av med alla uppdrag under pandemin. Därför beslutade sig Ternström för att vikariera som lärare under en period och förra veckan stod lektioner i spanska med en högstadieklass i Spånga på schemat. Där och då blev hon hotad av en elev ”Först tre dagar senare börjar jag landa i att en elev i årskurs 8 faktiskt riktade ett skjutvapen mot mitt ansikte när jag bad honom sätta sig ned”.

– Jag kan förstås inte svära på att det var ett riktigt skjutvapen, det kan ha varit en attrapp men jag upplevde det verkligen som ett skjutvapen. Han hade ett väldigt otäckt och konstigt ansiktsuttryck och det kändes nästan som han tyckte det var kul att skrämma mig. Jag hann knappt bli rädd och frågade om han hotade mig och då tog han snabbt bort vapnet.

Kort därefter drog ett falskt brandlarm igång via en mobiltelefon. Ternström berättar att hon tog hand om telefonen, men att ingen av eleverna ville berätta vem den tillhörde.

– När lektionen nästan var slut sprang killen med vapnet fram och tog telefonen och rusade sedan iväg. Som lärare är det svårt att göra något, tar jag tag i honom kan jag bli anmäld. Man har inga mandat att göra någonting.

För Ternström tog det ett tag innan känslorna kom ikapp och hon insåg vad hon faktiskt hade varit med om. Killen är 14 år och det händer antagligen ingenting. Skolan håller på att bli ”Flugornas herre”.

Ternström efterlyser en debatt om skolklimatet och lärarnas brist på mandat under utsatta situationer. – Jag anser att man borde ha ordningsvakter i skolan.

– Pettersson säger att det är inget att gnälla över. Det är beställt, fast inte av mig….1974 var vi rikast i världen. 1975 beslutades att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle

Sverige håller på att gå sönder sa Löfven (S) vid valet 2014 och krävde förändring. Löfven vann valet och har haft makten sedan 3 oktober 2014. Socialdemokraterna satte upp tre långsiktiga mål: Att ha lägst arbetslöshet i EU, en skola i toppklass och bättre vård med minskade klyftor enligt SVT.

Undrar om S är stolta över resultatet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Elev hotade lärare med skjutvapen

 1. Riktar någon ett sk pistolliknande föremål mot en bör man agera som om det är ett riktigt vapen.
  Polisanmälde hon?
  Hon borde diskret ha avikit och ringt polisen, om en elev har ett skjutvapen är alla på skolan i fara.

  Hon efterlyser ordningsvakter i skolan. Drar de inga slutsatser av detta? När jag gick i skolan i det gamla Sverige hade någon som föreslagit det ansetts galen.
  Nu är det ordningsvakter överallt. På Malmö akutens koronasluss är det vanligen mer ordningsvakter än sjukvårdspersonal.

 2. Maja 2

  24 01 2021 at 18:33

  ”Skrivfel! AA…”

  Svårt att förstå ’omskrivningen’ ser jag. Nej det är inget skrivfel, det är tolkningsfel av dig lilla gumman.

 3. Borde inte Svenska Kyrkans ärkebiskop markers med ett uttalande: Lev inte med det förgångna. Lev i nuet och för framtiden då allt blir förstört. Då mitt valspråk är; Gud är större.

 4. Paula Ternström. Du som är kulturarbetare, vad röstade du på i sista valet?
  Om du röstade på något annat än Sd eller Afs, har jag svårt att känna medlidande med dig. Då har du ju själv bett om det.

 5. Vi kan inte ha veka känslomässiga kvinnor som lärare längre. Situationen i skolan är inte som förr. Jag har tagit tag i många elever men det är ingen som vågat anmäla mig. Har arbetat 14 som gymnasielärare och sett hur kvinnliga lärare blivit totalt överkörda av eleverna.

 6. AA:s kommentar var ju kritisk till PIA:s kommentar och ändå får AA massor av ner-tummar. Märks tydligt att infiltratörerna ”inte läst och inte förstått”, utan agerar med en sömngångares brist på insikt.

 7. ”Problem” vet alla innebörden av. Men när man degraderar betydelsen till begreppet ”Utmaningar”, så förloras ju ordets kraft. Dessutom är ju ”Utmaningar” bara något vardagligt och på det viset blir ju begreppet Normaliserat. Kanske förespråkarna för denna språk-inflation önskar den dekadens som nu rullas upp. För att mörka sina egna tillkortakommanden eller för att söva väljarna.

 8. Det har pågått i flera decennier; Sveriges förvandling från ett samhälle med konkreta gränssättningar till flummiga gränsflyttningar. Paradigmskiftet blev tydligt på 80talet och än tydligare på 90-talet; den gränsflyttande urspårningen fortsätter med oförminskad styrka. Skolmiljön är ett tydligt exempel där problemen tydliggörs allt mer. Nuvarande regeringen vill inte ha gränssättningar, se bara på kriminal politiken och migrationen. Dom tänker A, säger B och gör C. Byta regering är det minsta som krävs för förändring. Gränssättningarna måste tillbaks, med hårdare straff och ett samhälle på grunden handling-konsekvens. Så länge vi inte går tillbaks till gränssättnings samhället, förblir Sverige ett utskrattat feminist dagis.

 9. Minns att det var någon miljö-fjolla som lovade att ”fixa skolan på 100 dagar”. Gick inte så bra ,va ? Den osnutna gossen borde ställas till svars för bedrägligt betéende i valrörelsen.
  På min tid räckte det med att tugga godis för att bli utvisad i korridoren. Vapnen bestod av suddgummin.

 10. 1974 fanns jag inte, så jag vet inte om sverige var ett rikt land då, men jag har mina funderingar på om det stämmer. Under 80 och 90-talen gick jag i skolan och då såg det inte ut som det gör idag. På högstadiet var min klass värstingklassen och det var ingen av oss som hade pistol att hota lärarna med. Sånt gjorde man bara inte. Men från 90talet till 2010 hände det nåt. Skolvärlden blev en spegel av hur samhället blev… respektlösheten mot andra löper idag amok och ingen vågar förändra det. INGEN! Sd kanske har en önskan om att göra förändringar men det händer inte. Vi kan ta sölvesborg som exempel. Skolvärlden där är lika grotesk som i resten av landet… Skolan har vår framtid i sin hand. Om inte förändringarna börjar där kommer det inte att bli bättre i samhället i framtiden heller. Mina barns framtidsplaner finns inte i det här landet. För sverige kan inte erbjuda dem vad de vill. Jag hoppas att fler barn har framtidsplaner som sträcker sig utanför detta landets gränser. Men tyvärr kommer min generation bara ha kvar dräggen isf. Så vem ska då ta hand om de äldre och de sjuka?
  Alla politiker borde satsa all in på skolan.

  • Varför inte anställa Reinfeldt och Eliasson till ambulerande väktare i de värsta skolor ….. över hela landet.

  • Hur ska man tolka de här tummarna upp och ner ?
   Att dela vissa åsikter som kanske är minst sagt relevanta faller inte vissa på läppen. (de vänsterblivna.)
   Att röra om i grytan då har man nått sitt mål.om det skapar en viss turbulens.
   Vissa tror att man blir tystad, det är snarare tvärt om. det triggar.
   Det finns odemokratiska krafter i Sverige som saknar argument och som lever på den okunniga massans hejarop, dit hör t. ex Tomas Äberg, #jag är här och andra odemokratiska subversiva krafter.
   Vi på ULSANS blogg välkomnar både bu och bä och de mer anständiga med huvudet på skaft. MEN VAD VI SAKNAR ÄR RELEVANTA ARGUMENT.
   När de vänsterblivna löper amok och beter sig antidemokratiskt säger vi som norrmännen ”sejern är vår”
   Välkomna upp på barrikaderna , den nya upplysningstiden kanske är här.. Den franska revolutionen och upplysningstiden visade vägen men dagens socialistiska okunskap borde näpsas med relevant kunskap och ge utrymme för realister och inte flummiga ”idealister”.

   https://jennypiper.blog/2021/01/24/det-ar-av-yttersta-vikt-att-realister-nu-ersatter-de-flummiga-idealister-som-styr-landet/

 11. Skolan är vänsterfeministernas experimentverkstad. Skolan handlar inte längre om att skapa kloka människor, tvärt om. Ovan ser vi ett exempel på dagens vänsterfeministiska vansinneskola.
  Varför tror ni att engelska skolan har en sån lång intagningskö och värderas så högt av marknaden? Precis, ordning och reda, struktur och kunskap.

 12. Kvinnan är en kulturpersonlighet och har förmodligen därför rätt att uttala sig om den ohållbara situation som råder i många skolor.
  I rättvisans namn bör hon bli påhoppad och utfryst för att hon inte lärt sig s.k. lågaffektivt bemötande innan hon började vikariera. Någon annan förklaring till det lilla busstrecket finns väl inte?

 13. 1974, ”rikast i världen ” Ja det kanske stämmer.
  Det året var ja statsanställd och inte blev jag rik på den lönen. Men den räckte till en gammal Saab och tak över huvudet. Men att som nu kunna köpa verktygsmaskiner och olika prylar.
  Nej det gick inte.
  Skolan, ja eleverna började tappa respekten för lärare några år innan och på den vägen är det.

 14. Jag anser att eleven och föräldrarna skall åka hem där de kom ifrån?
  Nästan 100% att det är en invandrare.

 15. Hatet mot SD är inte enbart deras politik måste vi förstå.
  De tar också eftertraktade platser i riksdagen som egentligen var vikta för partikollegor för deras solidaritet mot partiledaren i stället för sina väljare.
  De satte verkligen käppar i hjulen för samtliga partier.

 16. Den olustiga kombinationen av en adelsman och socialdemokratin har skapat det mångkulturella Sverige. De andra socialliberala partierna M, KD, och C är lika vansinniga nästan som V och MP.
  När så SD kommer in i Riksdagen gör de, PK sfären, gång efter annan allt för att misskreditera SD enär de inser att de talar sanning om vad skapats har.
  Att nu slingerbulten Ulf säger sig eventuellt kunna samtala med SD innebär inte att SD skall få någon reell makt, utan i nåder få stötta en politik snarlik den rådande.
  Detta förutsätter att M, C och KD, L kan vi nog stryka, kan tänka sig regera med stöd av SD under förutsättningen att konkubinen från C ej återigen föredrar en f.d. svetsarlärling.

Kommentera