Gör om allmänna arvsfonden till en fond för brottsoffer

BROTTSLIGHET & OFFER. Sedan i fredags har den moderata riksdagsmannen Hanif Bali samlat in två miljoner kronor till de två 16-pojkar som utsattes för rån, tortyr och våldtäkt av två arabiska invandrare på Norra begravningsplatsen i Solna i slutet av augusti. – Tiotusentals människor har bidragit. De blev chockade och hade svårt att finna ord, säger Hanif Bali, skriver Dagens Nyheter. Ja, ja, DN skriver givetvis inget om gärningsmännens etnicitet.

Hanif Bali, pressbild

Bali skriver att hans följare inte är så förfärliga som många tycks tro. Och att de är fly förbannade över att svensk lagstiftning är undermålig när det gäller brottsoffrens möjlighet att få ut skadestånd, säger Hanif Bali, som anser att allmänna arvsfonden borde göras om till en brottsofferfond.

Hanif Bali har nu stängt insamlingen, men är inte främmande att göra samma sak igen. – Det är många som utsätts för fruktansvärda brott som behöver uppmärksammas. Dit hör våldsbrott mot kvinnor.

– Pettersson säger att det är bra förslag från Hanif. Idag används Allmänna arvsfonden av vänsterextremister och bidragsentreprenörer som tömmer arvsfonden med politikernas vilja.

1928 inrättades Allmänna arvsfonden i Sverige. Fonden tar hand om pengarna efter dem som saknar släktingar i livet. Beslutet togs under högerledaren Arvid Lindmans regering och var en följd av att kusiners arvsrätt just hade avskaffats. Pengarna i den statliga men fristående fonden skulle gå till behövande: äldre, handikappade och barn. Syftet var vällovligt, skriver Håkan Boström på Göteborgs-Posten

Snart hundra år senare kontrollerar arvsfonden cirka 8 miljarder kronor. Den drar årligen in hela 700-800 miljoner kronor, och bevakar nitiskt sitt intresse vid arvstvister. Att kusiner inte har arvsrätt kan tyckas rimligt i ett modernt samhälle. Men om staten ska ta hand om dessa pengar bör det också ställas höga krav på hur pengarna förvaltas. Tyvärr finns det allvarliga brister på denna punkt.

-Pettersson säger att den statliga Arvsfonden har blivit en del i de vänsterblivnas maktstruktur där de använder bortgångna svenskars livsverk till flumprojekt åt diverse ideella organisationer – alltifrån misslyckade integrationsprojekt till privata styrelsemiddagar. Bidragsentreprenörerna håller på att förbruka Arvsfondens förtroende.

”Idag strös nämligen de avlidnas pengar ut över diverse bidragsentreprenörer, allt som oftast med en mer eller mindre vänsterideologisk agenda. Det rör sig om hundratals miljoner kronor årligen”

För en tid sedan slogs larm om att Arvsfondens projektpengar har använts för att finansiera våldsbejakande och antidemokratiska organisationer.

I oktober 2019 fick till exempel ”Flamman ungdomarnas hus” i Malmö 4,5 miljoner för att ”stärka barns och ungdomars medvetenhet om värdegrundsfrågor.” ”Projektet ska ta fram och erbjuda en digital plattform för värdegrundsutbildning och normbrytande beteenden.”

Samma månad fick Danceculture DF i Mölndal 2 miljoner för projektet ”Passion for Climate” som ”vill skapa en helt ny metod som kanaliserar ungas passioner mot ett högre klimatengagemang”. Det är alltså en dansförening.

En flitig bidragssugare från de avlidna är Teskedsorden – ökänd för att ha tagit fram dejtingverktyget ”rassekollen” som sållar bort tilltänkta partners med förment rasistiska värderingar. De beviljades i oktober 1,7 miljoner kronor för projektet ”Förbjuden musik”.

-Pettersson tycker det verkar som de som bestämmer över arvsfonden har för mycket att göra av med och inte är medvetna om att de fina flosklerna vid ansökningarna nästan alltid är kamouflage för extrem ideologi. Varför inte gå tillbaka till det som var den ursprungliga tanken? Att hjälpa äldre, handikappade och barn.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Gör om allmänna arvsfonden till en fond för brottsoffer

 1. Med tanke på allt trixande med AA pengar vore det väl dags med en ny utredning om hur den sköts. Alla avslöjanden skulle man tro kunna räcka, men icke. Skiten pågår i samma spår utan att någon reagerar. Korruption!!

  Det borde också vara på plats att ha en koll på pengarna sen de lämnat AA.
  Möjligheten att “föreningarna” inte alltid är till för de ändamål som beskrivs, och att pengarna går vidare till helt andra ändamål är övehängande stor.

  Vad gör de grävande journalistena i MSM, har de tappat bort spaden?… eller är de lika korrupta som dom som de är till för att hålla koll på?

 2. Allmäna Arvsfoden har varit ett skämt i många år nu. Dags att stoppa den politiska inriktningen på att ge pengar till politiska och religösa organisationer. Det var inte därför den skapades. Styrd av regeringens slösaktiga handläggare utom synhåll för det allmäna.

  Hanif Bali´s klarsynthet är ett föredöme för sunt förnuft i dagens samhälle.

 3. Hur länge dröjer det innan Bali får brev från skattemyndigheten att redovisa och betala skatt för insamlingen.

 4. Man hoppas; att förutom monetära bidrag,
  människorna manifesterar sina politiska
  ståndpunkter mera permanent – och synligare ..

 5. En mkt bra ide’, det ska även vara SVENSKA brottsoffer.
  Särskilt de som utsatts av utlänningar!

 6. Ett utomordentligt bra förslag av en invandrare, som dessutom verkar anpassats bra i vårt land.
  Skenet kan bedra, heter det och i det här fallet är det positivt.

 7. Nej det är ju Dagens Nyheter lika dana fegisar som dom andra
  stockholmsdrakarna, men alla vet ändå vilka det handlar om!

 8. Så sakteliga börjar motståndet mot det som nuvarande regering utsätter oss Svenskar för att formeras .
  Vi ser ensamma mammor som inte har råd med mat och julklappar . Sjuka pensionärer som vräks . Massor av brott mot Svenskar . En bländande regering .
  En annorlunda tid är i annalkande
  Bäva månde svikarna

 9. Det var ett mycket bra förslag.Varför ska en massa gamar kunna roffa åt sig pengar från denna fond ? Hanifs initiativ var lysande så nu kan grabbarna få en bra “tuss” för att framtiden.Det var ett så avskyvärt brott så man har svårt att förstå hur någon kan bli så genuint ond.

Kommentera