Riksdagen har klubbat pandemilagen

INRIKES. Under morgonen har riksdagen debatterat och beslutat om den nya lagen som ska börja gälla på söndag.

Den tillfälliga pandemilagen innebär att regeringen får mer kraftfulla och träffsäkra verktyg för att hindra smittspridningen av covid-19. Bland annat får regeringen befogenhet att besluta om tvingande åtgärder för allt från butiker, gym och campingplatser till parker och stränder. Det kan till exempel handla om begränsade öppettider och antal besökare som tillåts.

Det blir även möjligt att införa förbud mot att vistas i exempelvis parker eller badplatser om det finns påtaglig risk för trängsel. Privatpersoner som bryter mot föreskrifter kan dömas till böter.

Riksdagen

Så här röstade den bantade riksdagen. Ett parti var emot…

– Pettersson säger att Pandemilagen innebär en möjlighet för regeringen att begränsa människors mänskliga fri- och rättigheter på ett sätt som inte har förekommit i Sverige efter andra världskriget. Trots lagens tyngd klubbades den efter ett mycket svalt intresse från våra medier.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

33 thoughts on “Riksdagen har klubbat pandemilagen

 1. Dessa inskränkningar i vår rörelsefrihet är ju själva grundidén med pandemihysterin. Det här har makteliten, framförallt USA:s, bäddat för i flera decennier. Pandemier överträffar terrorism och krig som svepskäl för att rycka undan människors fri- och rättigheter.

 2. Jag som egen företagare undrar vad jag ska skicka mina fakturor när man ska vara hemma och pilla i naveln.

 3. https://kostkunskap.blogg.se/2020/december/den-nya-covid-19-lagen-ar-bade-grundlagsstridig-och-obehovlig.html
  DEN NYA COVID-19-LAGEN ÄR BÅDE GRUNDLAGSSTRIDIG OCH OBEHÖVLIG.
  Enligt chefläkaren Inge Bruce i Radio Uppland 2020-12-14 har smittspårarna funnit att allmän plats och allmänna kommunikationer inte ger annat än mycket låg smittspridning. De platser där men ser största smittspridningen är hemmet och arbetsplatsen.
  Då måste de nu i stället dra tillbaka den nya pandemilagen eftersom den strider mot vår regeringsforms lagstadgade fri- och rättigheter. Om lagen läggs fram till riksdagen så är den lagen förbjuden att antas enligt Regeringsformens 2 kapitel 19 §.

  • Med den senaste sammanfattningen så ska man inte vara på arbetsplatsen och inte vara hemma. Då återstår alla de platser som är stängda det enda som är öppet är shoppingcenter, tunnelbana och övrig kollektivtrafik. Ut och shoppa, åk tåg och buss så har vi löst problemet.

 4. Nu har de chansen att riktigt sätta kraft bakom de anvisningar de hittills givit samtidigt som de sagt det är bara rekommendationer vi kan inte straffa någon.
  Det är grundlagarna som ej ger möjlighet och att ändra dem tar minst två valperioder så detta var enda möjligheten.
  Jag har svårt att förstå varför SD röstade nej, de hade kunnat avstå.

  • Till vilken nytta?
   Vill man inte ha diktatur röstar man naturligt vis nej, för att markera sitt avståndstagande mot Fascism.

 5. Privatpersoner som bryter mot föreskrifter kan dömas till böter.

  Intressant att privatpersoner riskerar ”kännbara straff” i form av böter. Statstjänstemän är alltså i vanlig ordning undantagna.

  • Precis, men de säger ju att de inte orsakar någon trängsel.
   Det är bara undersåtarna som är så många att de inte går att hålla reda på, liksom, och trängs och shoppar gör de också.

 6. En liten undran bara. Dom där 2 st. frånvarande ur — partiet, som redovisas i tabellen ; hur hänger det ihop ? Eller är det politiska vildar ?

 7. Rösta AFS om Swexit gäller eller SD om du vill gynna EU under förevändning att de kan påverka inifrån.. Hur då?
  Men åtminstone rösta på någon av dessa partier.

 8. Den totalitära staten har nu blivit ett faktum. Med Sharia-lagar, Såsse-lagar, en egen Censur-myndighet och Propaganda-ministeriet SVT.
  Grattis, ni nyttiga idioter som frivilligt bidrog till detta på valdagen.

 9. Om SD hade ställt upp mangrannt hade det blivit ett avslag! Endast 10 personer i riksdagen de från SD av de närvarande har något förstånd!

 10. Och om det hade varit ett farligt virus, hade inte världens börser varit på all time high. Värdepappershandeln är oerhört känslig för dålig information.
  Läs om ”The great reset” så kanske en och annan nöt knäcks.

  • Det har aldrig handlat om ”viruset”. Rädsla, okunskap och omedvetenhet är pandemin. Kontrollerat av en grupp som både har kapitalet, får kapitalet och är i behov av att kontrollera/minska befolkningen. Svårt att förstå att inte fler har vaknat till vad som sker.
   Eller tagit eget initiativ till att hitta sin egen sanning (inte lita blint på allmänna nyheter (förstår att det är svårt att inse detta), google, myndigheter, sociala medier). Går ej att hitta artiklar/forskning/sanning på dessa plattformar då allt utanför dess agenda censureras. Det finns alternativa sökmotorer där alla varningar från läkare, material som så tydligt bevisar att det är långt ifrån ett dödligt virus det handlar om. Ett tips är att läsa vidare om tex, de patenter på allt som rör c*vid (från långt innan ”utbrottet”), vem utför, betalar för och hur har ”forskningen” gått till, har dessa personer/företag en koppling till vinst i detta? hur/har de isolerat och bekräftat virus? (viktig fråga, för vad är alla ”positiva cases” som befolkningen/myndigheterna skriker om baserade på?), vad är ett PCR-test hur går det till, vad uppfanns det för, hur bekräftas ett c*vid fall? får dessa ”fall” den hjälp/medicinering de behöver? bestämt av vem? hur bekräftas en dödsorsak? vad är skillnaden mellan tidigare vaccin och detta nya ”snabba” (såklart väl planerat) framtagna vaccin? har djur/människor överlevt tidigare corona/sars vaccin tester? har detta vaccin gått igenom fas3? vad innebär egentligen faserna? (om du ej baserar din kunskap på vad en scriptad nyhet säljer dig) är du en testperson? vad sker samtidigt som all uppmärksamhet riktas mot ”pandemin”? vad är event 201? fungerar verkligen en mask? hur mkt reduceras ditt syreintag med? vad är symboliken av att bära mask? vad innehåller vaccinet?..
   Har jag gjort allt för att hitta min egen information innan jag låter barn, äldre, nära och kära dö i isolering eller långsiktigt av ett vaccin som både (min sanning) gör dig steril, omedveten, kontrollerad och manipulerad -sjuk på cell nivå? Om detta inte är din sanning, vad är då din sanning? BLI NYFIKEN på din mänskliga rättighet och vad för liv du vill leva, sjuk och beroende eller frisk och fri? Vi kan bestämma hur vi vill leva när fler och fler vaknar till vad som sker. ”The great reset” som nämt i Olofs kommentar blir då tydligt. Bli inte rädd, bara medveten så du kan fatta beslut i linje med din egen sanning.

   Vad gör vi tillsammans för att komma ur fällan, som Erland så bra beskriver nedan?

 11. Förstår inte varför man inte kunde infört regler om ersättningar och andra regler för att rättssäkra lagen. Finanserna är ju inget problem för hösäckarna i regeringen, de gör ju allt med andras pengar hela tiden. Men, men, bra att veta vilka partier man ska sortera bort i valet nästa år.

 12. kommer även bönestunder med rumpan i vädret o begravningar för de som går på dessa bönestunder att beivras om antalet medverkande överskrider tillåtet antal närvarande ?

 13. Pandemilagen en grundlagsvidrig lag som enbart är till för att kväva folket.
  I Sverige skyddas föreningsfriheten i grundlagen Regeringsformen:
  Hur skall vi kunna tala öppet om det politiska förtryck som kommer att ske, utan att få samlas i grupp. Internet med de sociala verktyg som finns är ochså starkt begränsade den ena kritiska rösten efter den andra tystas ned på sociala media. Vi måste strida för vår grundlag skyddade rätt att samlas.
  ”Var och en är gentemot det allmänna tillförsäkrad […] föreningsfrihet: frihet att sammansluta sig med andra för allmänna eller enskilda syften „
  – Regeringsformen (1974:152) 2 kap. 1 §[1]

 14. Tänk att vi de senaste 40 åren fått höra att det var omöjligt att ändra lagen för att ta emot så mycket flyktingar. Nu fattar vi att politikerna blåljuger som vanligt. Pandeilagen ändrades väldigt snabbt, för att inte tala om lagen att behålla ljugande ekonomiska flyktingar i Sverige.

  Jag ska också tillägga för alla som är okunniga om virus, det muterar hela tiden. En gång om året måste de som är i någon riskgrupp vaccinera sig för att det kroppsegna försvaret inte räcker till. Vi vanliga människor får virusinfektioner allt som oftast, men inte mer än att det går över på någon vecka. Härvidlag skiljer sig inte Corona, mer än att tidningarna har fått något nytt att skrämma läsarna med.
  Den minimala överdödligheten 2020 har nog mer att göra med en åldrande och sjuk befolkning, tillika skröpliga flyktingar.

  • Framför allt de sistnämnda,har absolut majoritet med dryga 70 % av C 19-dödsfallen. Detta är det märkligt tyst om i PK-pressen.

 15. Här ser man tillförlitligheten hos dom andra borgliga
  partierna, det är bara SD som inte vill ge dom maktgalna
  mer att missköta. Vad ska dom med mer makt till när dom
  så öppet o arrogant visat på totalt förakt för dom restriktioner
  dom satt upp för folket, och som dom själva inte bryr sig om?

 16. För er som bor i Fjollträsket o. bl.a. Göteborg går det fortfarande,att åka i proppfyllda Spårvagnar,T-bana,och Bussar,utan rädsla bli smittade.
  Stenbock upptäckte,att detta var en kopia av vad Diktator Merkel införde i sitt första steg. M.a.o. lyder vår högt älskade Statsminister,allt som 4:e Riket beslutat……
  Sedan undras i dagens PK-press,varför de orter som fyllts med ny exotisk befolkning,drabbas svårast !!
  Stenbock vet men behåller det för mig själv…

 17. Observera att den nya pandemilagen bryter mot grundlagen genom att kunna påtvinga restriktioner mot yttrande- och mötesfrihet!!!

  Likheter föreligger med ett visst land före 2:a världskriget.

  Ett land som också anordnade bokbål vilket idag kan jämföras med att stänga ned yttrandefrihet inom sociala medier.

 18. Ännu en gång blir skiljelinjen i svensk politik glasklar. Det finns några partier som gärna vill framstå som oppositionella men som hela tiden låter det räcka med ord utan handling. Sorgligt att se!!!!

Kommentera