Kristna julgranar brändes av muslimer i Israel

ISLAM. Julgranarna i de grekiskortodoxa och de grekisk-katolska kyrkorna i Sakhnin, en arabisk stad i Israels norra distrikt, brändes upp av oidentifierade personer för några dagar sedan. En framstående medlem av den lokala grekiska ortodoxa kyrkan försäkrade att de misstänkta är lokala muslimer som den israeliska polisen för närvarande vidtar åtgärder för att gripa. Lokala muslimer samlades i en solidaritetshandling nära de två kyrkorna för att städa upp skräpet.

Denna attack kommer efter att Hamas i Gaza inledde en kampanj för att begränsa människors julfirande i Gaza, som följdes av lanseringen av en kampanj i social medier som påstår att kristna helgdagar är otrogna festivaler.

Sakhnins befolkning, mestadels muslimer med en liten kristen minoritet, har levt fredligt, medan andelen kristna har minskat på grund av kristen flytt till mer kristbefolkade städer som Nazareth och Shefa Amr. Sakhnin har det största antalet sufi-muslimer inom Israel, med uppskattningsvis 80 medlemmar .

Reaktioner på sociala medier återspeglade bitterheten som många kristna känner mot bakgrund av den islamiska rörelsens fortsatta tillväxt i Israel, vilket får dem att ompröva sin egen identitet. ISIS-medlemmar strövar fortfarande omkring, har kul och förökar sig som ormar. Vi kommer att se mer av det inom en snar framtid, säger Ibrahim Khair , en musiklärare.

-Pettersson säger att det är otroligt att Israel tolererar muslimer när muslimerna tömt de arabiska länderna på fler judar än de araber som flydde och flyttade från det som blev Israel 1948.

Sakhnin i Israel

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Kristna julgranar brändes av muslimer i Israel

 1. Det är nog ingen större skillnad på musliner och judar.
  Förutom deras religion så är det i grunden samma folk och precis lika fanatiska båda två!
  Den ena kallar djurplågandet hala och den andra kosher, men det är precis samma bestialiska och grymma dödande av oskyldiga djur!
  Muslimer dödar sin egen syster för något som dom inbillar sig är ”heder”
  Judar säljer skrupelfritt sin egen mor för en silverpenning.
  Bygg en ointaglg mur runt hela detta område så har världen blivit betydligt bättre och säkrare!
  Vi behöver dom inte.

Kommentera