Du ska kunna lita på Sverige


INRIKES. Det Sverige som drabbades av pandemin var långt ifrån perfekt. Stora brister i hur vårt land är organiserat har blivit brutalt tydliga. Arbetsvillkoren inom äldreomsorgen, bristen på skyddsmateriel, att vår trygghet varit uppbyggd på att allt går att beställa och få levererat, lagar som saknade rätt verktyg. Vi ska inte tillbaka till det Sverige som drabbades av corona. Nej, vi behöver bygga något bättre och starkare, skriver statsminister Stefan Löfven (S) i Aftonbladet.

Foto: Kristian Pohl, Regeringskansliet

Du ska kunna lita på Sverige. När du blir sjuk, när du blir gammal, när du ringer polisen, när du får barn. Under lång tid, under flera regeringar, har i stället samhället dragit sig tillbaka. Apotek, skolor, vårdcentraler och postlådor har monterats ned när marknadens vinst fått gå före människors behov. Det märks på landsbygden och i höghusen. Den regering jag leder har vänt riktningen på politiken, fortsätter Stefan Löfven och ger några exempel.

 • Vi ska rusta upp svensk välfärd.
 • Vi ska bygga världens bästa äldreomsorg, den tryggheten förtjänar både de äldre och deras anhöriga. Vi fortsätter att stärka pensionerna.
 • Vi ska vara kompromisslösa mot den grova brottsligheten, bryta rekryteringen till gängen och se till att inte en krona går till de kriminella.

-Pettersson håller med om att det är flera regeringar som har ansvaret. Eländet började den 27 februari 1975 men det förklarar inte varför Stefan Löfven har låtit försämringarna fortsätta sedan den 3 oktober 2014 då Löfven blev statsminister.

Dödsskjutningarna har tiodubblats på en generation. Hösten 2014 fick regeringen Löfven makten och lovade knäcka gängen och det var då det tog fart…

 • 1990–94: 4
 • 1995–99: 7
 • 2000–04: 8
 • 2005–09: 9
 • 2010–14: 14
 • År 2015: 28
 • År 2016: 28
 • År 2017: 43
 • År 2018: 45
 • År 2019: 41
 • År 2020: 42 hittills…

Beviljade uppehållstillstånd enligt Migrationsverket:

2020 till och med november 82.723 varav asyl 9.621
2019 Totalt 119.568 varav asyl 19.201
2018 Totalt 133.025 varav asyl 23.377
2017 Totalt 135.686 varav asyl 36.607
2016 Totalt 150.535 varav asyl 71.571
2015 Totalt 109.235 varav asyl 36.462

Alltså 730.120 permanenta uppehållstillstånd sedan Stefan Löfven (S) blev statsminister och Morgan Johansson (S) minister hösten 2014 och hittills i år till och med november 82.723 permanenta uppehållstillstånd med coronastängda gränser.

EU:s lägsta arbetslöshet 2020 lovade Löfven och socialdemokraterna år 2013, bara de fick makten vid valet 2014. Nu har Sverige EU:s fjärde högsta arbetslöshet.

På område efter område har Löfven misslyckats och jag kan inte tänka mig att år 2021 blir bättre med samma totalt inkompetenta regering vid makten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Du ska kunna lita på Sverige

 • rustibus46

  Lita på…..de ljuger, mörkar, etc. Deras bildning/ utbildning är oftast medioker.
  I dagens samhälle måste politiker ha
  utbildning, arbetslivserfarenhet (riktiga
  arbeten) orädda o inte bara springa efter
  partiboken. Arma land

  Gilla

 • villervalle03

  En dum tror sig alltid vara klokare än andra. Den kloke däremot tvivlar på sin egen klokhet och tror andra vara klokare än vad de är. Det synes som statsministern tror att vi som betalar hans lön är värre idioter än han själv. Att bli lurad en gång är ingen skam, men bli lurad flera gånger av samma person, är värre än skamligt, då är man en än större idiot.

  Med förhoppning om ett Gott Nytt År åt alla, åt regeringen en förhoppning om tillnyktring.

  Gilla

 • Bigman

  Om man ska bygga samhällen eller för den delen förbättra dem så bör man först och främst förstå problemen!
  När den politik som bedrivits i 40 år inte fungerar så borde ett nytt perspektiv anläggas. Det är inte så att människor som flyttat från en vänsterpolitisk till en konservativ syn blivit människofientliga på den korta resan.

  De har helt enkelt tröttnat på bristen på förståelse hos dem som säger sig vara ”folkvalda”! Det som händer när de är missnöjda är att de medier som tillåter dem att uttrycka sig förbjuds.
  Bevisen för att regeringen och dess medlöpare inte klarar av krisen hopar sig, dagligen läser vi om det förfall som invandringen och socialismen medför.

  Det som är värst är ändå utspelen som ska ge ett sken av stabilitet, en landsfader att lita på. Om du inte håller med, då är du en fiende och förtjänar inte att få uttala dig trots löftet om en demokrati.

  Gillad av 1 person

 • turrim

  Du ska kunna lita på att statsministern jobbar för landets bästa!

  Gilla

 • Leif

  Vi, så svinskiten

  Gilla

 • Hans

  GOTT NYTT ÅR PETTERSSON OCH ALLA LÄSARE + INSÄNDARE

  Gillad av 1 person

 • Anders

  Säger han som kör hela landet i botten . Som inte ens kliver fram och förklarar varför han gör tvärtemot vad han tycker vi andra ska göra .
  Det känns lite ynkligt.
  Men snacka går ju .

  Gilla

 • Andersson

  Statsministern har inte skrivit ett ord själv. Knappast ens sitt namn. När är han inte ens kapabel att spela in tal till folket i statisttelevisionen. Har han gjort en Federley? Sjukskrivit sig på eget bevåg?

  Har något sett till Peter Eriksson i julbrådskan?

  Apropå regeringen så bjöd tanten på gubbröra i går och det smakade inte så illa som man kunde tro. Plastsonens särbo hade krånglats sig i landet och hade med sig schnapps. Heder åt en sådan kvinna. Och jag slapp dricka Brännvin Special. Wunderbart.

  Gilla

 • Tony

  En stor fjants ord!

  Gilla

 • Fjodor

  Det är mycket ”vi ska” i Löfvens svammel
  Det är inte så mycket ”vi gör”.
  Tror han att han sitter i opposition till sin egen regering?

  Gilla

  • eva

   Du tog orden ur munnen på mig. Det är som sagt mycket SKA i Löfvéns budskap, men hur detta SKA skall förverkligas sägs kanske en del om men handlingsaktiviteten runt SKA:na är låg eller obefintlig. Tänk om och gör rätt! Lyssna på andra utanför er egen ideologi!
   Jag anser att har man så många SKA i sina tal men SKA:na inte förverkligas så är det OACCEPTABELT. Enligt Löfvéns egen vokabulär. Den mannen är oacceptabel! och ska bort!
   Men det är skickligt, att få en så bra position och sjösätta så mycket svammel och dessutom hålla sig kvar vid beteendet tyder på viss begåvning.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: