Ung arabisk kvinna – Israel är mitt hem


MELLANÖSTERN. Det rapporteras en hel del om Israel i svenska medier, det mesta i negativa ordalag. Pettersson skriver mest positivt, inte för att jag anser att Israel är perfekt utan för att uppväga den negativa bilden som majoriteten av svenska politiker och journalister ger. Dessutom ser jag inget vettigt alternativ, jämför gärna med de muslimska länderna.

Staten Israel har planer på att utropa en judisk stat men det bemöts med massiv kritik, Israel tillhör alla religioner. Däremot är det inga som klagar på att det finns en massa islamska stater i området. Exempelvis Iran som formellt heter den Islamska republiken Iran, Islamska republiken Pakistan, Islamiska republiken Mauretanien osv. En måttstock för muslimer, en annan för andra.

Israels befolkning uppgår till c:a 8,6 miljoner invånare.

6,4 miljoner av dem är judar, ungefär 75 procent

20 procent av befolkningen är muslimer, fem procent tillhör andra religioner, bland annat kristna.

Israel framställs som helvetet på jorden för araber men jag vill påstå att ingenstans i den muslimska världen har arabiska muslimer det så bra som i Israel, framförallt muslimska kvinnor borde gilla Israel.

En fascinerande intervju med en modig ung arabisk kvinna från en liten stad i regionen Galileen som har vigt sitt liv till försvar för Israel på den offentliga arenan.

Boshra Khalaila är knappast den enda israeliska arab som talar för sitt land, Israel, och sin egen historia men hon ett exempel på de hinder som många israeliska araber måste övervinna om de vill tala fritt om den judiska staten.

Men vissa kan helt enkelt  inte hålla tyst längre.

”Jag är en liberal, fri kvinna, med alla de rättigheter som jag kan njuta av,” sade Khalaila. ”Jag jämför mig med andra kvinnor i min ålder i Jordanien, i de palestinskt styrda områdena, Egypten, eller vilket annat arabiskt land som helst. De kvinnorna har inte de rättigheter som jag har: yttrandefrihet, rätt att rösta. De tvingas in i äktenskap vid en ung ålder, och religionen tvingar dem att täcka huvudet trots att de inte vill. Med mig är tvärtom; Jag har allt”.

”Jag är för en palestinsk stat. Men jag tror inte att jag är Pro-palestinska. Jag tycker att de borde ha sina rättigheter, och att de saudiska miljonärerna bör hjälpa dem lite… men det är allt. Jag är för två stater och två folk… och jag ska bo här. Israel är mitt hem”

Hela intervjun HÄR. 

Om muslimerna hade någon rätt till Israel borde Döda Havsrullarna vara skrivna på arabiska men de är författade på hebreiska.

Tvåstatslösningen finns redan


7 responses to “Ung arabisk kvinna – Israel är mitt hem

 • Kvinnor kan… | Petterssons gör skillnad!

  […] Läs gärna om en Ung arabisk kvinna – Israel är mitt hem… […]

  Gilla

 • gamgubben

  Vi måste hjälpa de muslimska kvinnorna att slippa de klädesnormer deras män prackar på dem. Förbjud slöjor hucklen och allt vad nu finns. Vill de inte acceptera vår västerländska kultur så ska vi naturligtvis inte hindra dem att flytta.
  Vi måste vara tydliga med att detta är vårt land och som gäster får de acceptera vårt sätt att leva.

  Gilla

 • kbrel

  På SVT har man dåligt på fötterna undra om dom läst historia??!!??

  Gilla

 • ruben

  Jag håller med om det. Inget är perfekt men vad är alternativet till Israel som stat? Förföljelse i hela världen och undergång. Den enda demokratin i Mellanöstern är en oerhörd tillgång. Om nu ett folk klarar sig själva med stora framgångar inom ekonomi, vetenskap och överlevnad, så är hatet mot Judar obegripligt för mej. Naturligtvis skulle världen bli fattigare utan Israel. Jag har läst de flesta konspirationsteorier om varför Judar skulle vara världens fiender och avfärdar det mesta, som illvillig propaganda. Om en familj är rik och av judisk härkomst så blir de misstänkliggjorda som representanter för den Israeliska staten eller sionister där judar konspirerar mot övriga världen för att få världsherravälde. Vilket hysteriskt nonsens. Det går inte att resonera kring vilda fantasier. Det är möjligt att det finns stenrika familjer, som försöker öka sin tillgångar tills de behärskar stora delar av världen, men det är ingen Jude-konspiration med Israel inblandad. Det är de enskilda familjerna, där enstaka råkar vara judar , men har stöd från många olika makthavare och stater. Det är min åsikt, jag kan ha fel men håller mej till den, tills någon kan bevisa motsatsen.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå kvinnofrågor och valfrihet………….

  Jenny Sonesson skriver bra ledare i GP:

  ”Inför slöjförbud på barn i grundskolan”

  ”Min fyraåring gungar så högt hon kan. Det finns ingen skugga på lekplatsen i Sörmland där vi befinner oss på semester. Jag är varm i min tunna klänning.

  Sneglar på flickan i långärmat med otymplig kjol och täckt huvud. Hon är några äldre än min dotter och passar sin lillebror. Har flickan valt sin klädsel denna heta sommardag av fri vilja? ”

  http://www.gp.se/ledare/inf%C3%B6r-sl%C3%B6jf%C3%B6rbud-p%C3%A5-barn-i-grundskolan-1.4471587

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: