Muslimska invandrare står för 70 % av familjevåldet


VÅLDSVÅGEN. Så här års brukar media fyllas med reportage om våld och bråk i hemmen beroende på att en del inte kan sköta nubben. I år är inget undantag. Sveriges Radio skriver att samtalen till Kvinnofridslinjen har ökat under 2020 – inte under något tidigare år har verksamheten tagit emot lika många samtal. Under januari till och med november 2020 inkom i snitt 129 samtal per dygn och det är fler än under hela 2019.

Det är sorgligt att ett land som brukar beskrivas som världens mest jämställda fortfarande har så mycket våld mot kvinnor så att det är ett sånt stort behöv av stöd. Samtidigt är det bra att vi kommit så långt i vårt jämställdhetsarbete så att det trots allt finns hjälp att få, säger Åsa Witkowski, verksamhetschef på Kvinnofridslinjen.

-Pettersson undrar om svenska män som verkar bli mesigare och mesigare har blivit våldsammare heller om det ligger något annat bakom som PK inte tar upp och därmed inte kommer åt problemet.

En artikel som den nedan från Norge lär vi aldrig få läsa i PK-media, där säger en polis att julvåldet är en myt. 

nettavisen_familjevald

Familjevåldssamordnare Stein Erik Olsen säger att familjer med olika etnisk bakgrund dominerar våldsstatistiken i hemmiljö.

Tidningen Nettavisen skulle skriva en artikel om julefrid, julbord, julöl, julbrännvin och julbråk i norska hem.  Teorin var att det var mer våld i hemmen under julen när man har mer fritid och det förtärs mer alkohol. I Oslo stämmer inte detta.  Stein Erik Olsen i Oslo säger att julvåldet är en myt på samma sätt som att det begås fler inbrott på semestern.

– 70 procent av fallen med våld inom familjen rör familjer med icke norsk bakgrund. Det är kulturer som använder lite alkohol och inte firar jul säger  Stein Erik Olsen till Nettavisen. Olsen säger att en av utmaningarna med andra kulturer är att de har sina egna lagar och en annan för kvinnor än vad som är accepterat i det norska samhället.

-Pettersson säger att tur vi inte har sådana kulturer i Sverige – här beror allt våld fortfarande på brännvinet och socioekonomiska faktorer enligt myndigheter och media…

Läs mer på Nettavisen

Norska media verkar ha en annan inställning till eller än annan sanning än svenska medier. De har bland annat skrivit att 100 procent av överfallsvåldtäkterna i Oslo begås av icke-västliga invandrare.

Oslopolisen lade år 2011 fram statistik över samtliga överfallsvåldtäkter de senaste fem åren. Samtliga gärningsmän (100 %) av gärningsmännen var av icke västligt ursprung och samtliga offer är etniska norskor.

Även vid andra våldtäkter, de som begås i hem och andra lokaler är invandrare kraftigt överrepresenterade.

Enligt Oslopolisen är etnicitet en stor faktor i de anmälda våldtäkterna. Den typiska gärningsmannen är invandrare och är i 20-årsåldern. Det typiska offret däremot är en norsk kvinna i samma ålder. 65 procent av alla de utpekade gärningsmännen har icke-norsk bakgrund. Några av dem är andra generationens invandrare och är födda och uppväxta i Norge medan andra är utländska medborgare. 70 procent av offren är norska och de allra flesta kvinnor.

20 procent av de förmodade gärningsmännen har afrikansk bakgrund och utgör den största etniska gruppen utöver norrmän, följt av Mellanöstern (15 procent) och Asien (14,5 procent). Med Asien menas inte fjärran östern utan länder som Pakistan och Afghanistan.

− Tur att vi inte har sådana invandrare säger Pettersson för då skulle vår PK-pressen få jobba arslet av sig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Muslimska invandrare står för 70 % av familjevåldet

 • Nu ska kvinnovåldet diskuteras igen… | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] beror på invandringen, ingen kommer att som polisen i Oslo för en del år sedan säga att 70 procent av familjevåldet sker i familjer som inte firar jul och inte dricker sprit och har en annan etnisk bakgrund än […]

  Gilla

 • ponnsan62

  Det vet alla som kan tänka.

  Gilla

 • ruben

  Experterna har ju uttalat att de blir kriminella när de flyttar till Sverige och myndigheterna sväljer allt med hull och hår. Rubriken i Expressen ”Fem män slapp åtal efter våldtäkt på Ålandsfärja” stödjer experternas falska utsagor, Den humanistiska stormakten verkar ha i sin värdegrund att kriminella invandrare är laglydiga även om de gör kriminella handlingar. Sverige behöver nog väldigt snart se vuxnas beslut och handlingar från myndigheter och regering mot den utspridda kriminaliteten.

  Gilla

 • centurion

  Eftersom det inte finns några MÄN längre, så måste ju roten till allt våld bero på FEMINISTERNA.

  Gilla

 • Olof.p

  Påminner om att 50% av muslimerna är inavlade, enligt forskning. Inavlade får per automatik 10-20% lägre IQ och blir psykiskt instabila. Mer behöver inte sägas.

  Gilla

 • Kristina

  Jag är innerligt less på lögnaktiga påståenden och undanhållande av fakta i msm och från diverse myndighetsföreträdare!
  Kvinnofridslinjens medarbetare står trolige, genom politisk aktivitet, för det ökande våldet mot kvinnor i Sverige. Ett hyckleri utom all beskrivning, särskilt i kombination med förståelsen och omsorgen om invandrade kvinnomisshandlare.
  Handlar allting om att förstärka den egna, privata ekonomin genom förment goda projekt? Det osar (modern) kolonialism/imperialism lång väg! Att utnyttja människor är visst helt förenligt med den fluktuerande Värdegrunden.

  Gilla

 • Kungen

  Vilken överraskning. Jag trodde det var 90 %.
  😄😄😄😄

  Gillad av 1 person

 • Anders Nilsson

  I Norge verkar inte brännvinet ha någon större betydelse för våld emot kvinnor men i Sverige verkar det alltid vara brännvinets fel. Undrar om de kryddar brännvinet annorlunda i Norge?

  Gillad av 1 person

 • Bengtis

  I Norge vågar polisen säga som detI är, med en regering som backar upp dom! I Sverige bestämmer sosse-makten, läs Miljöpartiet o Vänstern, vad svenska polisen får göra och säga! Inte konstigt att det ser ut som det gör…

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: