Pakistan godkänner kemisk kastrering av sexförbrytare


VÅLDTÄKT. Pakistan godkänner kemisk kastrering av personer som dömts för våldtäkt, skriver AFP/OMNI. Det kommer att vara upp till enskilda domare att besluta om vilka våldtäktsmän som ska kastreras, men både återfallsförbrytare och förstagångsförbrytare kan bli dömda till straffet. Åtgärden är en del av de nya stärkta insatserna mot våldtäkter i Pakistan.

Under hösten har stora protester ägt rum i landet efter en uppmärksammad gruppvåldtäkt av en kvinna som fått motorstopp med sina två barn i bilen.

President Arif Alvi godkände under tisdagen ett nytt dekret som ska leda till snabbare behandling av våldtäktsfall och att en lista över sexförbrytare ska inrättas. Den kemiska kastreringen består av ett läkemedel som sänker testosteronnivån i hela kroppen inklusive hjärnan.

-Pettersson ser att Amnesty International anser att kemisk kastrering är grymt, inhumant och förnedrande. Det har jag aldrig hört dem säga om det våldtäktsoffren utsätts för…

Jag menar att detta är ett bättre straff, billigt och effektivt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Pakistan godkänner kemisk kastrering av sexförbrytare

 • Robin H.

  Pakistans godkännande av kastrering är löjeväckande för endast i 3% våldtäkter har våldtagna kvinnor överlevt och då anses de dragit skam över familjen och kastas ut!

  Dessutom är det omöjligt att för en våldtagen kvinna att hitta en pakistansk advokat som försvarare och därför är det som mycket ovanligt att åtal väcks och i de få fall det skett döms endast 1%.

  Svt har en i en dokumentär intervjuat pakistanska advokater som alla vägrade åta sig våldtäktsfall och på fråga vad de skulle göra om deras egen dotter blev våldtagen är svar att dottern då dragit skam över familjen och kastas ut och en advokat sade att om hans dotter blev våldtagen skulle han skulle knyta fast henne i ett träd och låta folket piska henne till döds.

  För en tid sedan blev en kvinna i Pakistan våldtagen till döds på en buss och busschauffören fortsatte att köra sin rutt utan att stanna och ta upp passagerare!
  Ovan är omskrivet också i svenska medier.
  mvh robin

  Gilla

 • Hajo

  Våldtäkter ska tystas ner och mörkas. Polisutredningar ska läggas ner.

  Gilla

 • Kungen

  Vad väntar Sverige på ?? Här finns många som ska kastreras. De flesta ska kastreras och sedan utvisas för dom hör inte hemma här……

  Gilla

 • Moberg

  Våldtäktsmän skall straffas hårt, kemisk kastrering är bra mycket billigare och humanare än att låsa in dem för att sedan släppa ut dem fortfarande kapabla till nya ohyggligheter.

  Gilla

 • Kattsand

  Här hemma efter man på något sätt fick en markant ökning av våldtäkterna tystar man hellre ner det (och låter många förövare går fria) än att ge dom något avskräckande straff.

  Gilla

 • Metin

  Nice lag

  Borde finnas i Sverige och så

  Gilla

 • DP

  Sverige kan ju skicka hela centerpartiet dit.

  Gilla

 • G Nordström

  Ja helt klar Pettersson Eller som de gillade små grisar förr med ett rakblad.
  Snabbt snitt sen trycka ut kulorna. Hur länge fungerar kemiska?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: