Malmö kan få betala tio miljoner för att man köpt lägenheter åt kriminella


KORRUPTION. Konkurrensverket har kommit med sitt utslag om att Malmö kommuns upphandling av stödboende i olika former för kriminella var olaglig och Malmö måste böta, skriver SVT.

Bild från Jeander

Konkurrensverket har tittat på bristen på upphandling och uttryckte redan i ett tidigt skede kritik. Och nu vänder sig verket till förvaltningsrätten i Malmö och ansöker om att kommunen döms att betala 10 miljoner i böter för att man köpt stödboende för mycket stora summor utan att göra någon upphandling.

Kostnaden för de unga kriminellas boende var upp mot 1800 kronor per person och dygn. Total köpte kommunen den här sortens tjänster för 147 miljoner under ett år och det är alldeles för mycket för att man ska kunna göra det utan att fler får lämna anbud.

Sedat Arif (S) är kommunalråd med ansvar för socialtjänst. Han avböjer att kommentera Konkurrensverkets beslut.

-Pettersson säger att det är trevligt att våra skattepengar används på ett bra sätt. Malmö får drygt 6000 miljoner av landets skattebetalare för att inte gå i konkurs. Det är över 16 miljoner om dagen…

TIDIGARE 2018-11-26. Malmö betalade miljonbelopp – gängkriminella fick lyxlägenhet

BROTTSLIGHET. Malmö stad har betalat 70 miljoner till ett stödboende som bland annat ska få kriminella att byta bana. Men nu kan SVT Nyheter Skåne avslöja att en krets gängkriminella invandrare använt stödboendets lägenheter som bas.

Helt utan upphandling har Malmö stad betalat 70 miljoner kronor till ett företag som driver stödboenden i lägenheter runt om i staden. Runt 30 personer i taget är placerade hos företaget och Malmö stad är deras absolut största kund. Hos företaget placerar socialtjänsten missbrukare och kriminella.

Sommaren 2017, när konflikterna i Malmös undre värld resulterade i täta skottlossningar och explosioner, bodde flera unga män från samma kriminella kompiskrets på Rosengård i stödboendet.

De flesta hamnade där via sociala insatsgruppen, som är ett samarbete mellan socialtjänst och polis. Målet var att killarna ska sluta med droger och brott.

SVT Nyheter Skånes granskning visar att flera av de placerade fortsatte att begå brott under deras tid i boendets lägenheter – och att socialtjänsten och företaget i flera fall struntat i att följa upp regelbrotten.

Läs vidare och lyssna på SVT…

-Pettersson säger att det är ett slöseri och en inkompetens utan slut. Det är klart att Malmös politiker och även andra politiker i hela landet tror att det inte är riktiga pengar de hanterar, bara skattepengar…Malmö kostar för övrigt landets övriga skattebetalare 15 miljoner kronor om dagen…

Jag har flera gånger sagt till våra lokalpolitiker att det borde inte vara så svårt, man behöver inte vara nationalekonom eller jurist.

Fråga dig själv, skulle du ta detta beslut om det var dina egna pengar? Blir varet nej, gör det inte med andras heller…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Malmö kan få betala tio miljoner för att man köpt lägenheter åt kriminella

 • Tyko43

  Det är skattebetalarna som får betala böterna också.
  Inga konsekvenser för de ansvariga.

  Gilla

 • G Nordström

  Och folk sover vidare.

  Gilla

 • Kungen

  Mycket bra. 👍👍👍

  Gilla

 • ruben

  Malmös utjämningsbidrag från övriga Sveriges arbetande befolkning jämnar ut idiotin varje år. Undrar hur långt kommunens vansinne kan dras innan någon ansvarig visar en naturlig reaktion?

  Gilla

 • centurion

  Malmö´s transaktioner drabbar som bekant alla Sveriges skattebetalare. Nemas problemas tycker kommunalrådet.

  Gilla

 • Andersson

  Pettersson, jag ber dig att inte använda nyspråk.

  Det heter inte

  ”Malmö KAN FÅ betala tio miljoner för att man köpt lägenheter åt kriminella”

  Det skall vara

  ”Malmö KAN TVINGAS betala tio miljoner för att man köpt lägenheter åt kriminella”

  eller möjligen

  ”Malmö MÅSTE betala tio miljoner för att man köpt lägenheter åt kriminella”

  Gilla

  • Pettersson

   Tack för att du lär mig. Tyvärr är jag inte perfekt…

   Gilla

   • Andersson

    Det är lugnt.

    Här är ett citat från Dalarnas Tidningar som har återgetts i SVT och stora delar av svenska pressen. Dock inte av Pettersson vad jag har sett.

    ”Så jag har insett att jag får lov att lämna politiken, säger Fredrick Federley till Dalarnas Tidningar.”

    Detta är ett typiskt fall där en lögn blir till sanning. Fredrick Federley FICK INTE LOV AV NÅGON att lämna politiken. Det var Fredrick Federleys EGET BESLUT att lämna politiken. Det är vad som har sagts men för egen del så är jag övertygad om att Fredrick Federley TVINGADES bort av centerpartiets ledning. Läs Annie Lööf. Det är stor skillnad mellan *få lov’ och ‘tvingas’.

    Det enda raka hade naturligtvis vara att utesluta Fredrick Federley ur centerpartiet. Men där fegade partiledaren eller så tyckte hon att hon var slug. Om det var ‘skademinimering’ eller inte återstår att se.

    Att Annie Lööf öppnar för att Fredrick Federley skulle kunna komma tillbaka är ett spel för att lugna delar av medlemskåren. Jag tror och hoppas att Fredrick Federley är körd för all framtid både inom och utom partiet.

    Detta blev ett långt inlägg om hur man förvillar läsare och lyssnare med ett språk där man vänder sanningar till lögner. Och tvärtom. Hur journalister inte ifrågasätter när de intervjuar. Och hur hela pressen okritiskt för vidare vad som skrivits i en partisk tidning.

    Jag har svårt för att förstå de som gav mig tummen ned i mitt inlägg ’16 12 2020 at 21:53′. Endera vill de att man ska använda lögn som vapen eller så har man nervösa avtryckarfingrar.

    Det kommer en dag då duvan blir svart och korpen blir vit. Snart är vi där.

    Gilla

  • Moberg

   Andersson! Det är spännande med svenska språket, eller hur? Ditt exempel ”tvingas till” kan omöjligen bytas mot ”måste” eftersom ingen domare har dömt dem ännu.
   ”Malmö kan dömas att betala” vore en annan variant.”
   Om jag räknar med att ett brev skall levereras i morgon, kan jag då månne säga ”jag kan få mitt brev imorgon” eller är det för nysvenskt?

   Gilla

   • Nulle.

    Absolut inte ”kan”.
    Kan användes endast som lockbete.
    Ex. Du kan vinna på Postkodlotteriet, men det gör du naturligtvis inte.
    Ex. Du kan beviljas bostadsbidrag, men det får du naturligtvis inte.
    I ex. ovan skall vara skattebetalarna tvingas betala även böterna, eftersom våra folkvalda missbrukat sina befogenheter igen.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: