Den som inte gillar verkligheten kan alltid hitta på en ny

INVANDRING. Migrationsminister Morgan Johansson (S) har sin egen verklighetsbild. Visserligen är inte regeringen Reinfeldt oskyldiga med sin uppgörelse med Miljöpartiet år 2011. Efter valet 2010 hade Alliansen inte längre egen majoritet och Sverigedemokraterna var tungan på vågen.

Migrationsuppgörelsen mellan Alliansen och Miljöpartiet träffades mellan Regeringen Reinfeldt och Miljöpartiet i mars 2011, allt för att hålla SD borta från inflytande. Uppgörelsen gick tvärtemot många av moderaternas vallöften innan valet 2010.

Uppgörelsen innebar bland annat att:

 • papperslösa barn fick rätt till vård och skola
 • papperslösa vuxna fick rätt till akut vård
 • formuleringen ”synnerligen ömmande omständigheter” ändrades till ”särskilt ömmande omständigheter” med syftet att det skulle bli lättare för barn att få uppehållstillstånd, till exempel sjuka barn eller barn som vistats länge i Sverige
 • den som inte hade laglig rätt att vistas i Sverige skulle lämna landet (uppmärksammades i samband med REVA och kontroller i tunnelbanan)

2014 vann de röd-gröna valet och socialdemokraterna bildade regering med miljöpartiet. Likadant 2018.

När Morgan Johansson (S) skyller på moderaterna ovan har han glömt vad statsminister Stefan Löfven (S) lovade den 6 september 2015. Mitt Europa bygger inga murar sa Löfven samtidigt som han vill öka antalet.

Beviljade uppehållstillstånd enligt Migrtionsverket:

2020 till och med november 82.723 varav asyl 9.621
2019 Totalt 119.568 varav asyl 19.201
2018 Totalt 133.025 varav asyl 23.377
2017 Totalt 135.686 varav asyl 36.607
2016 Totalt 150.535 varav asyl 71.571
2015 Totalt 109.235 varav asyl 36.462

Alltså 730.120 permanenta uppehållstillstånd sedan Stefan Löfven (S) blev statsminister och Morgan Johansson (S) minister hösten 2014 och hittills i år till och med oktober 82.723 permanenta uppehållstillstånd med coronastängda gränser.

-Pettersson säger att Morgan Johansson kan knappast skylla det som hände från 2015 på moderaterna. Förresten var det lönsamt med invandrare, vart har den förtjänsten tagit vägen Morgan?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Den som inte gillar verkligheten kan alltid hitta på en ny

 1. Reinfeldt ledde in oss i flykting krisen?? Jaha, där är väl ingen som klappat honom på axeln för den idiotin, att ni sen fortsätter på denna idiotiska väg år efter år är dåligt försvar. Hur fan gör du Morgan när du häller upp en grogg till dig, fortsätter du att hälla tills det rinner över alla bräddar eller
  stannar du när det är fullt? Varför stoppar ni inte när landet är fullt???

  • Ha överseende Tony. Molgan är inte som någon annan.
   Skulle vara ett spännande objekt för forskare om funktionerna i hjärnan och varför den inte tycks fungera hos somliga.
   Extremfall är alltid lättare att studera.

 2. Positiva åtgärder är inte att släcka ljus och sedan kalla kritikerna ovilliga till förändring. Sverige behöver införa obligatoriska utvisningar mot importerade brottslingar. Det krävs lite mer vuxet tänkande i regeringsställning tack.

 3. Det är anmärkningsvärt att en som vill kalla sig justitieminister tar sig friheten att förvanska sanningen på detta vis.
  Han borde istället föregå med gott exempel.
  Det är så befriande enkelt att vara Sverigedemokrat. Då behöver man aldrig ljuga.

 4. Landsfader Löfven är ute efter att överträffa Reinfeldts bravader i både dur och moll, men han har spårat ur värre än alla stjärtgossarna ihop.
  Moll, katastrof, ren idioti, och ingen, absolut ingen insikt i vad han åstadkommer mot det svenska folket – det här liknar mer diktator fasoner då vi skall tvingas acceptera att vi penga slås på varenda öre och som svensk bli marginaliserad i vårt eget land till förmån av horibel mass invandring och nya lagar
  nä fy f..

 5. Att är ju gratis i Sverige – förutom för de arbetar. Är det ens möjligt att beräkna priset för migrationen bara under 2020? Det verkar som de flesta tror att pengar växer på träd. Sverige måste sluta bli en magnet med alla sina förmåner. Gratis vård från dag 1 & uppehållstillstånd om man håller sig undan tillräckligt länge är ju ett sätt att välkomna hela världen.

 6. Visst han har rätt i att Moderaterna ledde oss in i eländet men sen har han och hans gelikar bara fortsatt och gjort allt bara värre och värre.

 7. Papperslösa barn har alltid haft rätt till vård och skolan.
  Mina barn gick till skolan som papperslösa redan 2008. Samt har haft tandvård som andra barn har. Sjukvård hade jag som papperslös utan några som helst problem ( för samma pris som vanliga svenskar). Ett av barnen var skickat till BUP av skolpsykolog och fått undersökning där.
  Alltså fattar inte vits med sådant viftande om papperslösa barn alltid hade tillgång till skolan och sjukvård/tandvård

 8. Att skylla på bedragaren och mutkolven Fredrik Reinfeldt efter sex år i regeringsställning är mer än lovligt oärligt eller grov inkompetens.

Kommentera