Mordet på en kärnfysiker kan rädda otaliga liv

av Richard Kemp

 • Under slagorden ”Död åt Amerika” har Iran legat i krig med USA, Israel och deras västerländska allierade sedan Iranska revolutionen 1979. De har använt sig av proxygrupper för att döda hundratals amerikaner i Irak, Afghanistan, Libanon och på andra platser, och för att utföra terrorattacker i Mellanöstern, Europa, USA och Latinamerika.
 • Herr Fakhrizadeh var brigadgeneral i Islamiska revolutionsgardet och därför inte bara en högt uppsatt fältherre i ett land i krig med USA och deras allierade utan också en förbjuden internationell terrorist.
 • Iran kommer aldrig att överge det man anser vara sin absoluta rätt till att bli en stat med kärnvapen, inte under den nuvarande regimen och inte under någon framtida regim … Den har ljugit för Islamiska revolutionsgardet och arkivet beskriver även i detalj på vilka sätt den har lurar inspektörerna.
 • Herr Brennan och de europeiska supportrarna för hans argument verkar tro att Iran kan stoppas genom blidkande och förhandling istället för militär styrka och politisk vilja. Den väg som förespråkarna till blidkande föreslår kan bara leda till oändligt mycket mer blodsutgjutelse, våld och lidande än en förbjuden terrorists mord på Irans gator.

Med en väntad förutsägbarhet skyndade sig EU:s talesman för internationella ärenden Peter Sano och andra europeiska Iran-blidkare att fördöma lönnmordet den 27 november på den iranska kärnfysikern Mohsen Fakhrizadeh. De uppvisade en chockerande likgiltighet inför dödsfallen, förstörelsen och lidandet som den totalitära iranska regimen troligtvis skulle orsaka om de utnyttjade Fakhrizadehs skadliga expertis.

Från andra sidan Atlanten stämde bland annat den före detta CIA-chefen John O. Brennan in, som beskrev mordet som ”statligt finansierad terrorism” och ”ett upprörande brott mot internationell lag”. Ändå befann sig herr Brennan i Vita husets så kallade ”Situation Room” år 2011 när USA sjösatte en operation för att döda Usama bin Laden på pakistanskt territorium. Då viskade han antagligen inte i president Barack Obamas öra att SEAL Team Six bröt mot internationell lag.

Läs vidare

6 thoughts on “Mordet på en kärnfysiker kan rädda otaliga liv

 1. Hur är det möjligt att amerikaner blivit dödade i De har använt sig av proxygrupper för att döda hundratals amerikaner i Irak, Afghanistan, Libanon och på andra platser,
  Beror det på USA 800 militära baser runt om i världen och CIA inblandning i alla länders inre angelägenheter?
  Lyssna gärna på Juri Linas efterforskningar sen början av 1900 talet
  Finns på SWEBBTV

  • Ja, det är del av skälet varför Iran tycker att USA är ”den stora Satan”. Konceptet heter ”Pax Americana” och är en efterföljare på ”Pax Romana” även om det sätt på vilket USA agerar inte liknar den ursprungliga romerska varianten. Om vi har otur har vi snart sett slutet på Pax Americana när kineserna tar över rollen från USA, jag tror nog att vi kommer att längta tillbaka till amerikanerna inom kort – om inte du gillar koncentrationsläger osv. såklart.

   Israel är ”den lilla Satan” och där ligger andra skälet varför den islamiska republiken inte gillar en stor del av världen: de är ju inte islamiska. Vi är inte islamiska heller och jag antar att du, som jag, föredrar att förbli icke-islamiska. Så länge vi är del av ”dar el harb” (krigslandet, icke-islamiska länder) istället för att ingå inom ”dar el salam” (fredslandet, islamiska länder) kommer de att tycka illa om oss.

   • Koncentrationsläger har redan Kanadas regering begärt anbud på för att kunna låsa in alla som ifrågasätter agenda 2030 som nu ska skyndas på med. Ett gyllene tillfälle när folk är mer eller mindre panikslagna av en årlig influensa.
    Har inga problem med verken kineser eller amerikaner Det är de som sitter bakom och styr vi ska vara vaksamma med.

 2. Tvivlar på att det skulle varit något israeliskt supervapen, a la Mission Impossible stuket, som tog livet av honom.
  Antagligen var det goda muslimer från regimen som eliminerade honom på order av någon högre minister då han antagligen misstänktes för det ena eller det andra. Istället för att slösa tid på en rättegång så likviderade de honom och sedan skyllde på Israel och deras självförstörande bil.

 3. Jag är inte övertygad om att landet Israel på eget bevåg skall gå in med lönnmördarpatruller i främmande territorier som en mörkrets ängel under antaget beskydd av mänskligheten.
  Vad de gör i eget land och i försvar mot terrorister som Palestina är en annan sak.
  Gatestone Institute är mycket höger och framförallt startat av en jude och fortfarande mycket Israelsinnat i stil med vilken som helst islamälskande nyhetsbyrå.

  • Gatestone ger en bred bild eftersom de har många olika skribenter. Det är bara att tänka till och analysera den information sajten ger.

   Just denna artikel reagerade jag lite på också, men samtidigt har jag sedan jag var barn alltid hört nyheter att så fort något händer i Mellanöstern kräver världen att USA ska dit och skipa rättvisa.

   Så artikeln var ett intressant inlägg i debatten, tycker jag och klargjorde mycket på ett sakligt och utredande sätt.

Kommentera