S-minister vill kartlägga människor från Mellanöstern och Nordafrika samt Pakistan och Turkiet

INVANDRING & BROTTSLIGHET. Som något nytt kommer migrations och integrationsminister Mattias Tesfaye (S) att göra separata beräkningar om brottslighet och sysselsättning i Danmark på personer med bakgrund i mellanöstern- och Nordafrika samt Pakistan och Turkiet.

Mattias Tesfaye, socialdemokratisk minister som är kritisk till viss invandring.

Beräkningarna ska användas när regeringen undersöker brottslighet och sysselsättning bland invandrare och deras barn i Danmark, säger Tesfaye enligt Jyllands-Posten.

Vi behöver mer bättre siffror, och jag tror att det kommer att gynna integrationsdebatten om vi lyfter fram dessa siffror, för i princip visar de att vi i Danmark inte har problem med människor från Latinamerika och bortre Asien . Det vi har problem är med människor från Mellanöstern och Nordafrika, säger Mattias Tesfaye till tidningen.

Idag är invandrare och ättlingar i Danmark uppdelade i västliga och icke-västliga invandrar när offentlig statistik sammanställs om gruppen invandrare.

I framtiden kommer ministeriet för invandring och integrationsfrågor att dela upp invandrare och ättlingar i en så kallad Menapt-grupp, som står för Mellanöstern, Nordafrika, Pakistan och Turkiet.

Detta beror delvis på det faktum att dessa nationaliteter är överrepresenterade i brott- och arbetslöshetsstatistiken.

-Pettersson har alltid sagt att det är skillnad på folk och folk. Det vet svenska socialdemokrater också, därför förbjöd dom Kriminalvården att föra statistik över religion och etnicitet år 2002.

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

Detta är bara en bild, det finns många…
  • Jag har viss förståelse för PK:s försök att dölja och ”glömma” bort rapporten. Det tyder på att de inte har några motargument och ger en förklaring till varför kriminalvården numera är förbjudna att registrera brottslingars etnicitet.

Andelen för våldtäkt registrerade personer visar en överrepresentation i förhållande till svenskar.

Nordafrikaner 23 gånger
Irakier 20 gånger
Iranier 10 gånger
Jordanier, palestinier, syrier 9,5 gånger
Turkar 9 gånger
Bolivianer, peruaner, ecuadorianer 10 gånger
Portugiser och spanjorer 6,5 gånger
Etiopier 7,5 gånger.
Övriga afrikaner 16,5 gånger

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “S-minister vill kartlägga människor från Mellanöstern och Nordafrika samt Pakistan och Turkiet

  1. I mina ögon framstår Danmark som ett föredöme vad gäller migrationspolitik.
    Givetvis måste vi tillåtas ha faktabaserad statestik. Transparans och offentlighetsprincipen måste gälla allt som bekostas med skattemedel.

Kommentera