Efter terrordåden – mer muskler till Europol mot högerextremism


TERRORISM. Efter de senaste terrordåden i Europa lägger EU-kommissionen fram på nya förslag för att bekämpa terrorism. Det handlar bland annat om att stärka Europol så att den brottsbekämpande byrån ska kunna granska terrorbrott på internet i fall där det inte finns tydlig nationell koppling.

Ylva Johansson vill av socialdemokratisk solidaritet tvinga på hos brottslighet, terror och en kultur vi inte tycker om.

”Det är en stor förstärkning att Europol får det mandatet, att kunna sortera i stora mängder data som kommer från plattformar på nätet”, säger den ansvariga kommissionären Ylva Johansson till Sveriges Radio P1 Morgon.

– Pettersson lyssnar på EU-kommisionär Ylva Johansson (S), gammal kommunist och ansvarig för EU:s inre säkerhet berättar om lösningarna mot terrorism. Det är nio minuter. Trots de islamska terrordåden som varit i Europa nämner Ylva inte islamismen en enda gång. Intervjuare försöker men svaret blir högerextremism, högerextremism, extremism och högerextremism från Ylva Johansson.

Den tidigare kommunisten och nuvarande socialdemokraten Ylva Johansson nämner inte islam eller vänsterextremism en enda gång. Hon nämner högerextremism tre gånger och extremism en gång i intervjun.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “Efter terrordåden – mer muskler till Europol mot högerextremism

 • 14 muslimer dömda för terrorattacken mot Charlie Hebdo | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Efter terrordåden – mer muskler till Europol mot högerextremism […]

  Gilla

 • Bigman

  Solidaritet är väl en känsla.
  Det kan man inte tvingas till. Politikerna bor inte med de stackars invandrarna och delar med sig av barnen och kunskaperna. Varför är solidaritet en fråga enbart för vissa grupper?

  Solidarisk lönebildning har varit populärt inom S, utom för deras företrädare.
  De är de enda som lyckas uppnå de nivåer de försöker locka oss andra med. Korruption och mygel är inte beståndsdelarna till solidaritet, ändå är det normala egenskaper i regeringen.

  Gilla

 • Moberg

  Ylva talar om högerextremism men inget om den från vänstervridna sidan. När så reportern tar upp att det är mycket extremism med islamska förtecken så anser hon att det är inget emot den från höger.
  Ylva en av de sossar som fastän hon passerat sin inkompetensnivå för år sedan, ändå lotsas från än den ena än den andra toppositionen av sossarna endast därför att hon kan tala som Mona och det utan att tänka.

  Gilla

 • Stenbock

  Jo vänsterextremism hör vi sällan eller aldrig talas om,i Statliga Propaganda-TV,o. PK-pressen.
  Ett undantag har skett i dagens Aftonslasken,som av misstag lagt in ett bidrag om ”två män”,som saboterat målningen ”Karl XII likfärd” med vänsterpropaganda:
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/lEMJML/klistrade-antinazimarke-pa-karl-xii-tavla–forsokte-dra-bort-det-i-pa
  Liknande gäller i flera andra länder inom EU. Troligen har man i Bryssel beslutat att söka hjälpa Soros o. andra multikapitalister i världen,till att förinta Europa,bl.a. genom deras exp.med mångkultur.Avskaffa alla nationella stater,och fördumma befolkningen till den grad,att de blir som dagens Socialister.

  Gilla

 • Argus

  Kompassen verkar vara i olag för Ylva Johansson så jag tycker att vi gör det enklare för henne så hon slipper hålla reda på riktningar. Istället för höger och vänster delar vi upp det politiska landskapet i liberala och kollektivistiska ideologier. Då blir socialism, kommunism, fascism, nazism, zionism och islamism på den ena sidan och liberalism, konservatism och nationalism på den andra. Då ser vi också att ”högerextremism” hamnar tillsammans med det som betecknas vänster. Hur kommer nu sig detta? Förklaringen är enkel, allt som de inte själva vill bli ihopblandade med blir höger även om släktskapet är enbart vänster. Det är ungefär som mer ”kvinnliga egenskaper”. Allt som är varmt, gott och mysigt är kvinnliga egenskaper trots att de är minst lika vanliga hos män. Det som är kallt, hårt och nödvändigt blir manliga egenskaper trots att många kvinnor kanske rent av är flitigaste användarna av dessa.

  Gilla

 • Billy Boy

  Judiska centralrådets talesperson Lena Pösner Körösis uppmaning: Berätta vilka judehatarna är. Islamister är de som hotar judar i Sverige, högerextrema grupper står för en mycket liten del.

  ”Kalla en spade för en spade”, var hennes uppmaning till media.

  Lägg märke till hur besvärad f d inrikesminister Anders Ygeman (S) såg ut när Lena Pösner Körösi uttalade sin kritik ffa mot media, som inte i klartext beskriver hur verkligheten ser ut, d v s att hoten huvudsakligen kommer från islamister.

  Kortversion 45 sekunder. (Publicerades den 19 jan. 2015)

  Längre version 9 min 6 sek från SVT Godmorgon Sverige – Judar i Sverige upplever en större hotbild efter terrordåd i Paris. (Publicerades den 26 jan. 2015)

  EU-kommissionären Ylva Johansson (S) är mentalt som vanligt på ljusårs avstånd från hur verkligheten ter sig i människornas vardag i EU, inkl Sverige.

  Gilla

 • Kungen

  Vänsterextremismen är minst lika farlig men den vill man inte prata om alls

  Gilla

 • yup

  Hon glömde ”höger” en av gångerna, hur ska det tolkas? Räknas liberaler som högerextrema enligt hennes partibok?

  Gilla

 • Tony

  Märkliga uttalande av en märklig individ? Alla vet att det är
  Vänsterjönsar som stöder det Efterblivna Islam , men hon
  lyckas på något märkligt sätt koppla ihop det med Högerextrema
  vad det nu är för något. Hon tycks göra allt för att framstå
  som en idiot, och bra betalt för det har hon med ?

  Gilla

  • rune

   ”Alla vet att det är Vänsterjönsar som stöder det Efterblivna Islam”
   Lika barn leka bäst sägs det. 😂

   Gilla

 • Maya

  Vad är högerextremism ? Är det när man vill värna sitt land och sitt folk ? Är det när man vill bevara sin historia och kultur ? Är det högerextremism när man,känner sig helt överkörd av vänsterpropagandan ? Är det extremt att inte vilja ha press och media som ska styra hur vi ska tycka och tänka ? Är det så så kryllar nog Sverige av ”högerextrema ”.Både öppet och i det fördolda……

  Gillad av 1 person

 • Moberg

  Hur skall EU någonsin kunna komma överens om att nu är det nog, det borde gälla den order som Sven Dufa fick ”släpp ingen djävul över bron.” Men med såna virrpannor som vår Ylva vilken vill ha ”tvingande solidaritet” det är den nya sortens sossar, helt i klass med gamla DDR.

  Gillad av 1 person

 • Billy Boy

  Prioritet Nr 1 måste definitivt vara att EU:s pågående utveckling i den här riktningen stoppas snarast …

  Gilla

 • rustibus46

  Självklart, högertokarna är en försvinnande del i sammanhanget.
  Men vänstertokarna är starka, välorganiserad o farliga.Men de är ju goooda….Naturligtvis stöder S de goda…
  Arma land.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Ylva J är ju en kommunistisk infiltratör, som jobbar för världskommunism. Detta sammanfaller för tillfället med Globalismen.

  Både världskommunismen och Globalismen känner hur deras mål hotas av en vaknande gräsrotsrörelse med konservativa grundvärderingar.

  Vi gräsrötter vet också att ALLT som uttrycker avvikande åsikter mot kommunismen är högerextremism. Islamismen ÄR kommunism i dessa avseenden.

  Gillad av 1 person

 • Mr R

  Som vanligt lever politiker och myndigheter i sin egen bubbla och fjärran från verkligheten !!!!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: