Sverige ger 300 miljoner kronor i nytt klimatbistånd


KLIMAT. Sveriges politiker är sämst på att se till de egna invånarnas behov, och de är värst på att vräka ut våra pengar för andra folks behov. Vi är värst på bistånd, vi skänker så mycket pengar att Sida inte har en chans att göra av med allt och då skänker de det som blir över till FN utan kontroll eller krav.

Vi kallas internationellt för FN:s jultomte, vi ger FN mängder med pengar som vi sätter en stolthet i att inte ställa några frågor eller krav för, utan litar på att korrupta FN gör av med pengarna på bästa vis.

Vi skänker till terroristerna i Palestina, vi gör demokratisatsningar i Östeuropa, vi bidrar till infrastrukturen på ön Tuvalu med mera, med mera.

Nu visar det sig att problemen växer för FN:s gröna klimatfond, GCF, the Green Climate Fund. Den skapades för att Parisöverenskommelsen ska kunna förverkligas. 10 miljarder dollar var första etappen och mera behövs, särskilt som största bidragsgivaren försvinner, när USA inte längre vill betala. Australien har slutat betala, USA ska sluta betala, andra lovar att betala men struntar sedan i det, ett land lovar och betalar mest av alla, gissa vilket?

Hösten 2019 var Stefan Löfven på andra sidan Atlanten och lovade bort 4 miljarder extra trots att vi redan skänker mest till FN:s miljöfond.

Ön Tuvalu. Här betalar Sverige bistånd till infrastruktur trots att våra vägar och järnvägar ser ut som dom gör. Tuvalu ligger nära Australien och tillhör Brittiska samväldet. Innan Stefan Löfven lovade bort ytterligare 4 miljarder var Sverige per capita den största bidragsgivaren till FN:s klimatfond med ett bistånd om $59.31 per invånare. Som jämförelse ger Finland $8.49 per invånare, Danmark $12.73 och Tyskland $12.40. Läs mer om Tuvalu HÄR

Trots att vi är värst så är regeringen inte nöjda. Sverige bidrar med 100 miljoner kronor per år mellan 2020 och 2022 till den senaste av Världsbankens klimatinvesteringsfonder, meddelar miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) enligt fPlus.

Den nya fonden fokuserar på omställning av tung industri i utvecklingsländer och det totala behovet uppskattas till motsvarande ungefär 4,6 miljarder kronor. Upplägget påminner om projektet Fossilfritt Sverige, som tar fram färdplaner för att göra svensk industri oberoende av fossila råvaror.

Med det nya bidraget kommer Sverige totalt att bidra med 1,1 miljarder kronor till Världsbankens klimatinvesteringsfond fram till 2022.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Sverige ger 300 miljoner kronor i nytt klimatbistånd

 • Moberg

  Vadan denna hybris hos ”svetsarn” och hans följe? De är valda för att göra det bästa av och för svenska medborgares land, om vi får något över då allt annat här hemma är betalt. Då men inte förr kan vi tänka på att hjälpa andra, men att låna pengar för att ge bort det är som norrmännen säger ”hål i huvudet.”
  Som jämförelse en privatperson som lånar till konsumtion går snart i konken.

  Gilla

 • Pålsjö

  Sveriges politiker underlåter att se till våra egna behov, och föredrar istället att på vår bekostnad, vräka ut våra pengar för andras behov.

  Av stapeln ovan framgår att Sverige till ”Green Climate Fund” skänker avsevärt mer än vad våra grannländer gör, 18 % mer än oljelandet Norge, 4,5 gånger mer än Danmark, 7 gånger mer än Finland. Dessutom så skänker Sverige 30 gånger mer än Syd-Korea, ett land som ligger på 10:e plats när det gäller världens rikaste länder, där Sverige hamnar på 23:e plats, dvs långt efter i listan av ”världens rikaste nationer”. (enl. Internationella valutafonden 2020). https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

  Gilla

 • Tony

  Annat ämne: Är det någon som vet ifall Familjen kommer att ge ut
  Rolf Malms nästan färdiga bok. Hans mustiga texter hade behövts mer än någonsin ?? Synd att han inte fick uppleva utgivningen av sin bok!

  Gilla

 • rustibus46

  Japp, skattepengarna ska rulla -utomlands-
  När det gäller fattiga svenskar blir tonen
  en annan. Arma land

  Gilla

 • Oskar

  Trolöshet mot huvudman.
  Försingring av skattemedel.
  Stöld.

  Gilla

 • Kungen

  Fördela pengarna bland landets SVENSKA hemlösa istället. Då går dom till nåt vettigt

  Gilla

 • IL

  Ja, men vad säger det om svenska folket, väljare? Var fjärde året bekräftas det, att de vill ha det så.
  IL

  Gilla

 • Nisse

  Nu blir det klirr i kassan för alla korrumperade ledare i Afrika dom skrattar nog gott åt den Svenska sk Regeringen…….

  Gilla

 • hllviken

  Avgrundsvänstern bestämmer över oss.

  Gilla

 • Mm

  Vilka tattare vi har som stjäl mina skattepengar. Men så länge det finns folk som väljer ett sådant patrask så får vi tänkande människor bli rånade på våra egna pengar. Det är ingen skillnad mellan de rånarligor och våra politiker som tillåter SIDA m. fl att kasta bort pengar.

  Gilla

 • Majbjörn

  Fattigpensionärerna blir bara fler och fler.
  De har inte råd att gå till tandläkaren och lösa ut sin medicin.
  Då ger de förståndshandikappade i regeringen bort 300 miljoner.
  Jag anser att de är kriminella och skall låsas in.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: