15-åring hittades med pistol stulen från Regeringskansliet


BROTTSLIGHET. Ett av de sex vapen som stals från Regeringskansliet förra året har hittats i en plastpåse tillhörande en tonåring som rymt från ett HVB-hem i Uppsala. Pojken vill inte uppge hur han fått tag i pistolen utöver att han köpt den. Tonåringen misstänks även för mordförsök efter att i maj ha skjutit en man i Järfälla i Stockholm, rapporterar Sveriges Radio. Regeringskansliet har en budget på c:a 8000 miljoner kronor och omkring 4600 anställda, av dem är cirka 200 personer politiskt tillsatta.

Pistol Glock 17. Bild från Pixaby

Regeringskansliet – en studie i ansvarslöshet: Från regeringskansliet stjäls vapen, datorer och konst. IT-hanteringen lämnas ut till icke säkerhetsklassad utländsk personal, minister tvingas avgå för att han är en fara för rikets säkerhet men kommer tillbaks efter 1,5 år med ansvar för energi och IT-hantering. Regeringen lånar pengar som den ger bort och det är inte allt.

För några dagar sedan lästa vi om att en före detta anställd på Regeringkansliet åtalas för att ha stulit hundratals datorer och annan it-utrustning, enligt avslöjar DN.

Regeringen vill få grepp om situationen. Pettersson säger att har de inte lyckas på sex år lär det dröja…

Dagens Juridik skriver att att åtminstone en av Glock-pistolerna cirkulerar i kriminella kretsar – och att en kriminell man nyligen åtalats för att ha innehaft den. På en bild som hittats i en mobiltelefon ses han hålla i vapnet.

Steget Efter på regeringskansliet

Statsminister Stefan Löfven säger att han har kontroll över situationen i landet. Sanningen är att han inte har haft kontroll över något sedan han tillträdde hösten 2014. Inte över migrationen, inte över brottsligheten, inte över gränserna, inte över corona-pandemin, inte över beredskapen för sjukvård och bränder, inte över ekonomin, inte över regeringskansliet. Regeringen är en katastrof.

– Pettersson säger att säkerheten är likadan på regeringskansliet som i resten av landet och samma personer är ansvariga. Helt klart är regeringskansliet ett särskilt utsatt område…

Beviljade uppehållstillstånd enligt Migrtionsverket:

2020 till och med oktober 75.460 varav asyl 8.338
2019 Totalt 119.568 varav asyl 19.201
2018 Totalt 133.025 varav asyl 23.377
2017 Totalt 135.686 varav asyl 36.607
2016 Totalt 150.535 varav asyl 71.571
2015 Totalt 109.235 varav asyl 36.462

Alltså 722.848 permanenta uppehållstillstånd sedan Stefan Löfven (S) blev statsminister och Morgan Johansson (S) minister hösten 2014 och hittills i år till och med oktober 75.460 permanenta uppehållstillstånd med coronastängda gränser.

Statsminister Stefan Löfven

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Steget Efter, biståndet rullar på som vanligt trots kris i samhället. Avgifter till EU och FN är fortfarande skyhöga.

6 responses to “15-åring hittades med pistol stulen från Regeringskansliet

 • på uppdrag mlml.

  Regeringskansliets ansvarslöshet synes utgöra fara för Riket om säkerhetspolisens uttalanden uppfattats rätt och
  av debattör Argus ”Pojken vill inte uppge hur han fått tag i pistolen utöver att han köpt den”, är ett svar som ingen annan stats regering eller polis i övriga världen skulle acceptera!

  Det florerar ett stort antal vapen i Sverige och senaste år har ett stort antal mord skett som inte är lösta, för att ingen vågar informera polisen ty det sker med livet som insatts vilket senast igår framkom av ett vittne som maskerad i ett TV program berättade att denne ”vet vem mördare är” men tiger för att han inte också ska bli mördad.
  Det sistnämnda är ett klokt beslut för fram till vittnesmål i domstol har vittnen skydd som direkt upphör direkt efter rättegångarna, vilket också endast sker i Sverige.

  Avseende vapen, här en autentisk berättelse. Två i utseende lika vapen som nära direkt och senast år 2020 visats upp på TV avseende Palmemordet informerades polisen nära mordet.Växeln kopplade till en Polisen som vidarekopplade till en polischef som också informerades och kopplade tillbaka till första polis, som inte hade tid att åka ut och titta på dem.
  Några dagar senare kontaktades ”in-ringare” av en man med öppet telefonnummer som sade sitt namn och att han var socialdemokrat som på sin fritid arbetade i Brottsofferjouren och hade av namngiven polischef) fått uppdrag att ta reda på några nummer som skulle stå på vapnen, men mottagaren valde att avsluta samtalet med hänvisning till att om så är fallet har polisen begått mycket grovt tjänstefel.

  Kontroll gjordes och i personligt möte fastställdes med legitimation att den socialdemokratiska fritidspolitikern hade det namn han sagt och att han var frivillig inom Brottsofferjouren.
  Observera att han inte fick de nummer han sade skulle stå på vapnen ändå ringde han tre dagar senare och sade ”Hej det är xx och jag ska bara meddela att jag och tre politikerkollegor har kollat polisens register över stulna vapen och inga vapen med de numren är stulna!

  Annan autentisk berättelse om hur farligt det är att informera polisen i Sverige avser en utländsk yrkesarbetande skattebetalande mamma som misstänkte att en underårig son kommit in i en utländsk kriminell klan i deras stad och en dag kontrollerade hon hans rum och fann gömda vapen och droger och jon ringde polisen som lovade att ”inte hennes son, övriga familj och ingen annan heller, skulle få reda på att det är hon som lämnat informationen” men endast några timmar senare var hon röjd i både släkten och bostadsområdet och media, vilket fått förödande följder för kvinnan som sedan dess lever i skräck.
  På uppdrag mlml – Mvh.

  Ps. Om Pettersson har intresse finns enormt starkt bevismaterial (om man kan kalla det så) och han kan nå oss, se mail ”security”,ds.

  Gilla

 • Moberg

  Avskeda förvaltningschefen på kansliet eftersom denne är huvudansvarig för bl. a. säkerheten, men jag förstår att oordning är det gällande förhållandet med så många ministrar under samma tak och en chef som aldrig lärde sig att lägga en snygg söm.

  Gilla

 • ThePeter

  Stor risk att dessa vapen stulits för ett visst syfte.
  Att låta dem figuriera i olika sammanhang, för att sen användas för det bestämda syftet där man sedan redovisar de tidiga ”ägarna” som förövare.

  Fantasi och konspirationsteorier……………….. inte i dagens samhälle.

  Gilla

 • Fjölet

  Det är öppet hus på regeringskansliet, är det där dom bestämmer hur mycket regler det skall finnas för seriösa jägare?
  När man sedan kan gå runt och plocka säkerhets vapen från samma kontor utan tillsyn.
  Ja men! resten av ord är överflödiga

  Gilla

 • Mr Jordan

  Skit i det, hur stor är han på Spotify? Blir han en förtjänst, lite på sikt?

  Gillad av 1 person

 • Argus

  ”Pojken vill inte uppge hur han fått tag i pistolen utöver att han köpt den.”

  De flesta ungdomar av svensk härkomst skulle behöva byta underkläder sedan Farbror Blå tagit dem med ett handeldvapen. Tyder dels på en ”ungdom”, del på en ”svensk”. Observera också statsradions ”pojke”.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: