Den långa flykten


Ledarsidorna inleder idag en serie inlägg om vänsterns argument för fri migration och slopade gränser. Många känner nog igen argumenten och förundras säkert över resultaten som öppna gränser och fri migration inneburit.

Dagens inlägg fokuserar på den irländska författaren Angela Nagles artikel ”American Affairs” från 2018 i vilken hon beskriver konsekvenserna av den illegala invandringen till USA.

Vi känner alla till hur den svenska vänstern står på barrikaderna och jämrar sig över ”kapitalismens och rasismens högborg i den demokratiska västvärlden”. Dvs de länder som utvecklats allra bäst genom århundradena och som lockar människor från hela världen, för…

…flyktingströmmarna från Mellanöstern och Afrika är fortsatt stora, men vem har hört om européer som flyr i motsatt riktning? Nagel tar i sin artikel upp situationen i det delade Tyskland. Hundratals östtyska medborgare fick sätta livet till när de försökte fly från det socialistiska Östtyskland till det demokratiska Västtyskland, men hur många västtyska medborgare försökte under dessa år fly till Östtyskland? Idag läser vi om stora flyktingströmmar från Mexiko och övriga Centralamerika som rör sig över gränsen till USA, men varför flyr inga amerikaner över gränsen söderut?

Tveklöst är vänsterns rop på kapitalism och rasism skrik utan egentlig substans. Lika tomma på svar är deras krav på fri invandring och öppna gränser, för…

…som Angela Nagle skriver i artikeln skapar detta problem som inte sällan ser de stora förlorarna hos de som vänstern vurmar allra mest om. Brottsligheten i våra förorter förklaras med att invånarna där saknar arbete, är trångbodda och segregerade från övriga samhället. Svaret finns att hämta i det faktum att närmast fri invandring och öppna gränser skapat dessa faktorer. De öppna gränserna har också fått andra konsekvenser då internationella ligor kan röra sig närmast fritt mellan länderna i syfte att begå brott. En alltför stor invandring påverkar inte bara arbetsmarknaden, bostadsmarknaden, brottsligheten, utan sätter också sina spår i välfärdens alla kärnområden, inte minst skolan och vården. Allt fler av de pengar som ärliga och hårt arbetande invånare tjänar ihop avsätts också i både fler och högre skatter för att på så vis finansiera vardagen för de som anlänt till det kapitalistiska och rasistiska Sverige.

Motsättningar mellan de etniska invånarna och de nya tilltar också i styrka, inte minst tack vare de faktorer som nämns ovan. Polariseringen växer sig starkare och när den egna befolkningen gång på gång tvingas kliva åt sidan, så stärks också den negativa bilden av invandring och invandrare. Det är tveklöst så att vänstern har en del självkritik att brottas med. Att LO-kollektivet som historiskt lutat kraftigt åt vänster, idag tar en slagsida åt höger där Sverigedemokraterna numera är största parti, säger en del om utvecklingen och att arbetarklassen inte längre lyssnar på vänsterns argument.

Ett annat argument som vänstern gärna använder är att den demokratiska västvärlden inte skulle klara sig utan en arbetskraftsinvandring från andra kontinenter. Självklart behövs denna till högutbildade yrken där Sverige och andra länder i väst inte kan tillhandahålla den arbetskraft som efterfrågas, vilket dock inte gäller lågkvalificerad arbetskraft som städare, diskare, gatsopare m.m. då den arbetslösa delen av befolkningen kan användas för att fylla eventuella luckor. Det vänstern inte räknar med är att ursprungsländerna utarmas på sin kompetens. De här orden från Angela Nagle borde få politiker och journalister att reagera:

”Enligt Foreign Policy finns det fler etiopiska läkare i Chicago idag än i hela Etiopien, ett land med 80 miljoner invånare”

Vi har på senare år läst hur läkarbristen i Syrien är närmast total. Ett land som varit i krig sedan 2011 och där läkare kanske behövs bättre än någon annanstans i världen.

Klicka gärna in på Ledarsidorna och ta del av del 1 av 2 i vänsterns något märkliga argument för fri invandring och öppna gränser.


4 responses to “Den långa flykten

 • Niklas R

  Ytterligare exempel på att socialister är, per definition, idioter.

  Gilla

 • Moberg

  Varför hade vi inte tidigare i Sverige de problem vi idag upplever?
  Det fanns en tid då samhället var uppdelat i fattiga och rika, de utan riktig skolgång och de privilegierade som fått skolning.
  Det var lika segregerat då som nu skillnaden var att det inte fanns bidrag för de fattiga, de var tvungna att välja på arbete eller att inte överleva.
  Brottsligheten borde då med dagens mått varit oerhört högt över dagens, men var det inte.
  Sverige var ett oerhört bra land fram till -70 talet. Jag återvände till Sverige i mitten av 70 och såg redan då en skillnad, då kunde man inte lita på att en muntlig överenskommelse hölls. ”Sköt dig själv och skit i andra, prisa gud och saligt vandra” var mera av filosofin hos allt för många. Folks beroende av stat och kommun hade ökat i.o.m. flera bidragsformer och högre skatter.

  Men det var absolut inte den vilda västern som råder idag!

  Gilla

 • Kent

  Tänkte inte på det sa jubelåsnan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: