Bussförare slängde av stökig, borde utses till Årets svensk


MORAL. Det var bussföraren Patrik Cervin som polisanmäldes efter att ha kastat av en stökig resenär i Karlskrona i veckan. Nu ger han sin version av den uppmärksammade händelsen. – Det brast för mig, säger han till SVT Nyheter Blekinge.

Cervin, som kört buss i 30 år, menar att han blev provocerad av den 15-årige resenär som ska ha bråkat med andra ungdomar bak i bussen. Till slut fick han nog, lämnade förarplatsen och tog handgripligen ut passageraren ur bussen.

På gatan utanför fortsatte sedan bråket. – Det var fel av mig att lämna min plats, men han hade kränkt mig så mycket innan och jag tar inte hur mycket skit som helst, säger Patrik Cervin.

Polisen har upprättat två separata anmälningar som en följd av bråket – en från vardera part.

-Pettersson säger att busschauffören gjorde helt rätt, han borde bli årets svensk. Självklart ska den som inte sköter sig inte vara kvar, det gäller ombord på bussen och det gäller i landet…

Allt för många kan missköta sig utan konsekvenser. Ut, ut, ut…

Här kan ni se bråket och bilda er en uppfattning. SVT har pixlat och förvrängt rösterna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


22 responses to “Bussförare slängde av stökig, borde utses till Årets svensk

 • Peter de Mander

  En busschaufför med svenskt stål i ryggraden… helt klart så vi alla borde ha reagerat för 20 år sedan och inte Mesa ner oss i känsloträsket. Rätt och riktigt av chauffören, hoppas åklagaren lägger ner fallet mot honom samt dömer ynglingen till störande av ordning (minst)

  Gilla

 • Andersson

  Patrik Cervin gjorde ett misstag som kan bli ödesdigert. I stället för säga åt ligisten att han skulle ÅKA hem dit han kom ifrån skulle han sagt att han skulle GÅ hem dit han hör hemma.

  Jag skulle vilja veta mera om den lille terroristen och hans familj. Men Flashback verkar ligga nere.

  Gilla

 • Nizze

  Det måste vare en våt dröm för åklagaren att få ge busschauffören ett så strängt straff som möjligt!

  Gilla

 • Jan-Eric Örnberg

  Denna bussförare borde få ett offentligt erkännande – mycket bra gjort!

  Gilla

 • Moberg

  Enligt den svenska nomenklaturans värderingar så är det ju snorungen som har rätt och bussföraren har inte uppfört sig korrekt.

  Helt klart att vi skulle ha flera som Patrik Cervin som säger ifrån, för att få till stånd en bättre samhällsordning.

  Gilla

 • G Nordström

  Ett privat bussbolag körde mellan Helsingborg och Landskrona på 90 talet.
  Sisat turen kunde avslutas om inga biljetter sålts längre än till någon av orterna som bussen passerade.
  Det kom till driftledningens kännedom att personer från Landskrona köpte kortare resa. Sven-Erik som var en storvuxen man tog på sig körningen.
  Ingen löste biljett längre än Gantofta så han stannade där och talade om att bussen körde nu inte längre så om de inte skulle åka med tillbaka fick gå av. Naturligt vis blev det protester. Men Sven hade tagit med ett typ bollträ då blev det slut på diskussionen och alla lämnade snällt bussen.
  Sen betalades resan till fullo.

  Gilla

 • Rakapuckar

  En bra människa Patrik Cervin, du har min fulla största stöttning!

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Det ska vara säkert att åka buss !

  Du betalar för en tjänst, då bussbolaget tar en avgift för dig att åka.
  Det är då ett ansvar mot dig som betalande resenär att denna resa är så säker som möjligt, både ur trafiksäkerhet samt oxå genom säkerhet inom bussen/bussresan.

  Det är en självklarhet att busschauffören är den som har ansvaret, och har naturligtvis skyldighet att ta bort en säkerhetsrisk ifrån resan.

  Chauffören gjorde helt rätt, då han förvisade säkerhetsrisken ifrån bussen och de övriga resenärerna.
  EN SKYLDIGHET.

  ☀️☀️☀️☀️☀️
  Till chauffören, för ett rätt agerande mot terror, förnedring och hyckleri.
  TACK CHAUFFÖREN 🤗

  Gilla

 • Monica de Toro

  I trängda tillfällen som denna händelser är man tvungen att ta till sitt civilkurage och mod som denna. En stor eloge till Patrik Cervin. I detta PK-samhälle är det lätt personer som han blir syndabock i synnerhet om gärningsmannen har utomeuropeiskt ursprung. Att den 15-åriga pojkens anhöriga gör en motanmälan tyder på att de är totalt i avsaknad av självkritik och känner förakt för värdlandet.

  Gilla

 • Kent

  Snart behöver varje buss en ordningsvakt.

  Gilla

 • Dängrot

  En stor eloge och ett TACK till bussföraren !
  Civilkurage kallar jag detta.

  Gillad av 1 person

 • centurion

  Föraren har ansvaret för fordonet och passagerarna. Det är föraren som har befälet ombord. Om befälhavaren hindras att utföra ovanstående eller om han/hon upptäcker något problematiskt med fordon eller passagerare, måste vederbörande agera med full kraft för att säkerställa passagerarnas säkerhet.
  Och beträffande det s.k. klientelet så kan jag, av egen erfarenhet, vittna om att det enda sättet att erhålla någon form av respekt, är att agera mycket handfast mot dessa figurer. Dalt, kryperi och undfallenhet retar bara upp dem, medan fasthet och klara order ger långsiktig respekt.

  Gillad av 1 person

 • ossie

  SVT tar som vanligt parti för den som bråkar och stökar.

  Gilla

 • Rädd

  Många ungdomar saknar respekt för andra människor, verkar tro att det inte ger några konsekvenser. Tyvärr har de rätt i det.

  Gilla

 • Majbjörn

  Mycket bra agerande. De skall åtlyda busschauffören.
  Sedan vilket vinklat reportage från SVT. Endast frågor angående vad busschauffören gjorde. Inget om dessa slynglars beteende.
  SVT partiskhet lyser igenom gång på gång.
  Helt sinnessjukt beteende på dessa kommunister på SVT.

  Gillad av 1 person

 • Maya

  Det har gått så långt nu så att när någon fått nog av att få ta emot spott och spe och bli kallad det ena och det andra så ska den personen misstänkliggöras och bes om ursäkt för.Det är just på grund av att så få reagerar på att bli provocerade som det här får fortsätta.Det här gäller en 15 åring som aldrig har fått någon uppfostran och behövde ”tas ihop” av en vuxen person.När man lämnar fältet fritt utan motreaktioner på idiotiskt beteende så kommer det att få fortsätta.Det som däremot är konstigt att inte fler låter ”proppen ”gå för sånt här beteende.Heder åt busschaffören som ska ha ros och inte ris.

  Gilla

 • Kungen

  Föredöme för alla busschaufförer. 👍👍

  Gillad av 1 person

 • hllviken

  Bra gjort av Patrik Cervin men jag ansluter mig till svenskvännerna som röstar på Tommie Lindh som *årets svensk*

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: