Bussförare slängde av stökig, borde utses till Årets svensk

MORAL. Det var bussföraren Patrik Cervin som polisanmäldes efter att ha kastat av en stökig resenär i Karlskrona i veckan. Nu ger han sin version av den uppmärksammade händelsen. – Det brast för mig, säger han till SVT Nyheter Blekinge.

Cervin, som kört buss i 30 år, menar att han blev provocerad av den 15-årige resenär som ska ha bråkat med andra ungdomar bak i bussen. Till slut fick han nog, lämnade förarplatsen och tog handgripligen ut passageraren ur bussen.

På gatan utanför fortsatte sedan bråket. – Det var fel av mig att lämna min plats, men han hade kränkt mig så mycket innan och jag tar inte hur mycket skit som helst, säger Patrik Cervin.

Polisen har upprättat två separata anmälningar som en följd av bråket – en från vardera part.

-Pettersson säger att busschauffören gjorde helt rätt, han borde bli årets svensk. Självklart ska den som inte sköter sig inte vara kvar, det gäller ombord på bussen och det gäller i landet…

Allt för många kan missköta sig utan konsekvenser. Ut, ut, ut…

Här kan ni se bråket och bilda er en uppfattning. SVT har pixlat och förvrängt rösterna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Bussförare slängde av stökig, borde utses till Årets svensk

 1. En busschaufför med svenskt stål i ryggraden… helt klart så vi alla borde ha reagerat för 20 år sedan och inte Mesa ner oss i känsloträsket. Rätt och riktigt av chauffören, hoppas åklagaren lägger ner fallet mot honom samt dömer ynglingen till störande av ordning (minst)

 2. Patrik Cervin gjorde ett misstag som kan bli ödesdigert. I stället för säga åt ligisten att han skulle ÅKA hem dit han kom ifrån skulle han sagt att han skulle GÅ hem dit han hör hemma.

  Jag skulle vilja veta mera om den lille terroristen och hans familj. Men Flashback verkar ligga nere.

 3. Det måste vare en våt dröm för åklagaren att få ge busschauffören ett så strängt straff som möjligt!

 4. Enligt den svenska nomenklaturans värderingar så är det ju snorungen som har rätt och bussföraren har inte uppfört sig korrekt.

  Helt klart att vi skulle ha flera som Patrik Cervin som säger ifrån, för att få till stånd en bättre samhällsordning.

 5. Ett privat bussbolag körde mellan Helsingborg och Landskrona på 90 talet.
  Sisat turen kunde avslutas om inga biljetter sålts längre än till någon av orterna som bussen passerade.
  Det kom till driftledningens kännedom att personer från Landskrona köpte kortare resa. Sven-Erik som var en storvuxen man tog på sig körningen.
  Ingen löste biljett längre än Gantofta så han stannade där och talade om att bussen körde nu inte längre så om de inte skulle åka med tillbaka fick gå av. Naturligt vis blev det protester. Men Sven hade tagit med ett typ bollträ då blev det slut på diskussionen och alla lämnade snällt bussen.
  Sen betalades resan till fullo.

 6. Det ska vara säkert att åka buss !

  Du betalar för en tjänst, då bussbolaget tar en avgift för dig att åka.
  Det är då ett ansvar mot dig som betalande resenär att denna resa är så säker som möjligt, både ur trafiksäkerhet samt oxå genom säkerhet inom bussen/bussresan.

  Det är en självklarhet att busschauffören är den som har ansvaret, och har naturligtvis skyldighet att ta bort en säkerhetsrisk ifrån resan.

  Chauffören gjorde helt rätt, då han förvisade säkerhetsrisken ifrån bussen och de övriga resenärerna.
  EN SKYLDIGHET.

  ☀️☀️☀️☀️☀️
  Till chauffören, för ett rätt agerande mot terror, förnedring och hyckleri.
  TACK CHAUFFÖREN 🤗

 7. I trängda tillfällen som denna händelser är man tvungen att ta till sitt civilkurage och mod som denna. En stor eloge till Patrik Cervin. I detta PK-samhälle är det lätt personer som han blir syndabock i synnerhet om gärningsmannen har utomeuropeiskt ursprung. Att den 15-åriga pojkens anhöriga gör en motanmälan tyder på att de är totalt i avsaknad av självkritik och känner förakt för värdlandet.

 8. Föraren har ansvaret för fordonet och passagerarna. Det är föraren som har befälet ombord. Om befälhavaren hindras att utföra ovanstående eller om han/hon upptäcker något problematiskt med fordon eller passagerare, måste vederbörande agera med full kraft för att säkerställa passagerarnas säkerhet.
  Och beträffande det s.k. klientelet så kan jag, av egen erfarenhet, vittna om att det enda sättet att erhålla någon form av respekt, är att agera mycket handfast mot dessa figurer. Dalt, kryperi och undfallenhet retar bara upp dem, medan fasthet och klara order ger långsiktig respekt.

 9. Många ungdomar saknar respekt för andra människor, verkar tro att det inte ger några konsekvenser. Tyvärr har de rätt i det.

 10. Mycket bra agerande. De skall åtlyda busschauffören.
  Sedan vilket vinklat reportage från SVT. Endast frågor angående vad busschauffören gjorde. Inget om dessa slynglars beteende.
  SVT partiskhet lyser igenom gång på gång.
  Helt sinnessjukt beteende på dessa kommunister på SVT.

 11. Det har gått så långt nu så att när någon fått nog av att få ta emot spott och spe och bli kallad det ena och det andra så ska den personen misstänkliggöras och bes om ursäkt för.Det är just på grund av att så få reagerar på att bli provocerade som det här får fortsätta.Det här gäller en 15 åring som aldrig har fått någon uppfostran och behövde ”tas ihop” av en vuxen person.När man lämnar fältet fritt utan motreaktioner på idiotiskt beteende så kommer det att få fortsätta.Det som däremot är konstigt att inte fler låter ”proppen ”gå för sånt här beteende.Heder åt busschaffören som ska ha ros och inte ris.

 12. Bra gjort av Patrik Cervin men jag ansluter mig till svenskvännerna som röstar på Tommie Lindh som *årets svensk*

Kommentera