Mängder med oskyldiga drabbas av invandrarvåldet

VÅLDSVÅGEN. Åren 2011–2020 drabbades minst 46 utomstående i 36 grova våldsbrott och av dessa var åtta under 15 år. Skjutvapenvåldet och sprängningarna har ökat och Sverige utmärker sig i ett europeiskt perspektiv. För att komma till rätta med utvecklingen krävs ett omfattande åtgärdsprogram, skriver kriminologen Joakim Sturup på Dagens Nyheter.

I Sverige har under åren 2011–2020 minst 46 utom­stående drabbats i 36 grova våldsbrott och av dessa var åtta minderåriga under 15 år. Av de 36 våldsbrotten inne­fattade 24 skjutningar och tolv sprängningar och antalet skadade och döda hade ökat från fyra de första tre åren till 24 de sista tre åren.

– Pettersson säger att Joakim Sturup har räknat väldigt lågt. Han har inte tagit med knivvåld, rån samt våldtäkter och han nämner inte den enorma överrepresentationen bland invandrare i dessa våldsbrott när han föreslår åtgärder, men han tar ändå upp problemet…

Morgan Johansson (S) på Expressen den 23 januari 2018 som kommentar till att skjutningarna nått rekordnivåer. Risken för att oskyldiga ska drabbas är väldigt, väldigt liten säger Morgan.

Joakim Sturup nämner att Sverige sticker ut jämfört med andra europeiska länder. Han påpekar också att det extrema våldet i landet har stor inverkan på allmänhetens otrygghetskänslor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Mängder med oskyldiga drabbas av invandrarvåldet

  • Sluta nu! Du är otrolig och inte det minsta rolig. Det spelar ingen roll hur man lägger sin röst. Alla partier är lika goda kålsupare. Jag har inte den minsta förtroende för dem i partitopparna. De röstar enbart på sig själva. Det är de skyldiga sitter.

 1. Om det nuvarande läget kan beskrivas som ”en liten risk för att oskyldiga drabbas” hurdan är då en stor risk?

 2. Så länge som man hänvisar till socioekonomiska faktorer och tror att mer resurser till skolan fler socialsekreterare är lösningen så kommer man allt längre från en lösning.
  Så länge man ser brottslingen som det stora offret så är lösningen inte ens i fjärran utan helt omöjlig.

 3. Hela ansvaret ligger på vår s.k. regering och deras företrädare de senaste 20 åren. Dom skulle åtalas o fråntas sitt medborgarskap

   • Vilka är de som röstar fram dem? Vilka är det som bestämmer vilka som ska stå på valsedlarna? Är det väljarna eller är det medlemmarna? Nej så är det inte i något av riksdagspartierna. Sverigedemokraterna är ett exempel i högen. De borde skämmas för att kalla sig demokrater.

Kommentera