När islam stoppades vid Wien 1683

ISLAM. För 337 år sedan stoppades islams senaste försök att militärt inta Europa, sedan dess har muslimerna som bekant lagt om taktik. Att fira stora slag och segrar är definitivt ute i dagens Europa. Det är bara Frankrike som envist fortsätter med militärparader på sin Nationaldag. Något motsvarande i Sverige skulle ju dels framstå som ren lyteskomik med tanke på Försvarets tillstånd, dels fått allvarlig politisk kritik från islamisterna på SVT och DN…

337 år är lång tid men Wiens ungdom högtidlighåller varje år slaget vid Kahlenberg 1683, där turkarna besegrades. Trots många vänsterförsök att bryta ner mötes- och yttrandefriheten slutade det med ett fint och högtidlig jubileumsevenemang – förra året, var det mitt i Wien. 

Det blev det sista i en lång rad av europeiska försvarskrig mot den framryckande jihadismen som startade med slaget vid Poitiers 732. En liten reklamfilm på nätet samlade ett tusental ungdomar på Kahlenberg i Wiens utkanter till fackeltåg och minnestal. 

Österrikarna (inte minst de unga) känner sig hårt trängda av den nya islamistiska invasionen. Visserligen mera en demografisk än en väpnad invasion, men på sikt med samma resultat.

Slaget vid Wien (eller slaget vid Kahlenberg) var det slag som följde på belägringen av staden Wien som genomfördes av det Osmanska riket mellan maj och september 1683. Det är inte att förväxla med belägringen av Wien 1529.

I syfte att slutgiltigt besegra den österrikiske kejsaren utrustade den osmanske sultanen Mehmet IV i början av 1680-talet en armé på runt 200.000 man (förutom turkiska styrkor även kontingenter från vasallerna Bosnien, Ungern, Serbien, Albanien, Grekland och Krim). Sultanen satsade allt på ett kort och beslöt att försöka ta Wien. Krig förklarades i augusti 1682 och i början av april året därpå marscherade en här på 150.000 man under den albanske storvesiren Kara Mustafa nordvästut mot Wien.Den flera månader långa belägringen inleddes på försommaren 1683. Wien sände ut desperata böner om hjälp och höll ut tillräckligt länge för att en polsk-tysk armé om 70 000 man under den polske kungen Johan III Sobieskis ledning kunde sättas upp och komma Österrike till undsättning. Den 10-11 september 1683 arrangerade Sobieski forcerat och mödosamt undsättningshären till strid över de kringliggande skogklädda bergen. Den 12 september stod den allierade undsättningskåren färdig till strid på fälten mellan Kahlenberg och det belägrade Wien. Efter en hel dags infanteri- och artilleristrider satte Sobieski in den ditintills största kavallerichocken i Europas historia; 20.000 ryttare anförda av en spjutspets på 3.000 lansbeväpnade polska bevingade husarer klöv och skingrade den osmanska hären som hävde belägringen och flydde i panik. I det fortsatta kriget förlorade osmanerna allt mer mark. Kara Mustafa tvingades som straff för sitt misslyckande av sultanen att traditionsenligt ta sitt liv genom strypning juldagen samma år. I freden i Karlowitz 1699 fick sultanen överlämna Ungern, Transsylvanien och Slavonien till Österrike. Men vad utspelades då på Kahlenberg i september 1683 ?Den polsk-italienska filmen 11 wrzesnia 1683, Bitwa pod Wiedniem/The day of the Siege: September Eleven 1683 skildrar slagets förlopp.Det är väl ingen överdrift att påstå  att Europas seger över Ottomanernas jihad kom att bestämma den politiska utvecklingen i vår världsdel för flera hundra år framåt. Först i våra dagar har islamismen återigen blivit ett reellt hot mot Europa.

-Pettersson har noterat att ÖstEuropa har haft problem med ockuperande muslimer, nazister och kommunister, det kanske är därför de inte är så pigga på att släppa in muslimer frivilligt.

Pettersson hoppas politikerna kan historien och inte tror att försöken att ockupera och förslava Europa har upphört…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “När islam stoppades vid Wien 1683

 1. Inget av detta nämndes med etg knyst när jag gick i skolan. Inget alls på varken historie eller religionskunskapen. Religionskunskapen nämnde inte att islam har spritts med våldsamma medel.

 2. När jag ser filmen “Slaget om Wien” så utropar härföraren “framåt i Guds namn.”
  Det sades säkert då det begav sig också, men märkligt både kristendomen, judendomen och islam ber till samma gud.
  Bara en sån sak skulle leda till tankar, kan det verkligen finnas en gud som håller oss alla lika kära.
  Kan det vara rätt att denne gud skulle tillåta en eller två av grupperna kalla oss kristna för otrogna?
  Frågetecknet rätas ut direkt då vi alla förstår att det finns ingen gudom. Bara en symbol för alla att tro på, för att få oss att inte revoltera mot gisslet naiva politiker.

 3. RIV SAMTLIGA MOSKEER I HELA EUROPA OCH ALLA SKOLAR SOM HAR MED ISLAM ATT GÖRA. DE HÖR INTE HEMMA I DEMOKRATISKA LÄNDER

 4. Islams invasion av Vårt Fosterland
  bekräftades när socialdemokraterna
  skrev under kontraktet med Muslimska
  Brödraskapet, 1999.

  Kontraktet gäller ännu och LANDSFÖRRÄDARNA fortsätter att
  underlätta för invasionstrupperna att
  ta över Vårt Fosterland !

  Grattis, ni alla unga, dumma, som inte
  fattar vad som pågår och att ni kommer
  att bli drabbade.
  – jag , 80 år, kommer att hinna dö innan
  ”Det slutliga övertagandet ”, när
  muslimerna inför sharialagar i Vårt,
  ursprungliga, Fosterland.

  Du kan själv se invasionstruppernas
  (stridsvagnar) barnvagnar överallt på
  gatorna I Vårt Fosterland!
  Stridsvagnarna förs fram av soldater i
  ”stridsmundering”/ = svarta sopsäckar !

  – de lever gott på slla bidrag som
  LANDSFÖRRÄDARNA, sossarna
  ger dem. (Landsförrädaren, Reinfeldt,
  sitter på TV och njuter av deras framgång)

  Men fortsätt att bjuda dem på vår välfärd
  – och TRO om det tröstar !

 5. Ett litet fel i artikeln, Ryssland firar sina segrar med stora parader och Ryssland ingår ju i Europa ! Ryssland är faktiskt Europas största land ! Ladoga i Ryssland är Europas största insjö. Volga i Ryssland är Europas längsta flod. Elbrus i Ryssland är Europas högsta berg. Moskva är Europas största stad(Istanbul hör till Turkiet). Lakhta Center i Petersburg är Europas högsta byggnad, 462 meter. Taigan i Ryssland är Europas största skog.

  • Du har delvis rätt, Ryssland har stora militärparader men inte på nationaldagen utan på Segerdagen efter andra världskriget.

   Istanbul ligger i Turkiet men gränsen mellan Europa och Asien går genom staden som i över tusen år hette Konstantinopel och var kristen innan den erövrades av muslimerna.

 6. Nu kan EU invaderas och besegras med hjälp av den nya kadern politiker som är mer än lovligt naiva.
  Undrar vad historieböckerna kommer att kalla övertagandet?

 7. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Att inte svenska politiker inser realiteter och främst den nuvarande regimen är ett gigantiskt problem för svenska medborgare, Europas befolkning har i århundranden fått stå emot attacker från muslimer vilket vi har varit förskonade ifrån. Att nu svenska politiker bjuder in den här befolkningen och tvingar oss att betala det hela via skatten är helt absurt.

 8. Tack för den historielektionen, Sverige och huvuddelen av Västeuropa är redan mer eller mindre förlorat, kanske kan mellan och Östeuropa klarar sig och slå tillbaka invasionen.

 9. har sagt det tidigare o upprepar det igen
  pga att fd Sverige numera bananrepubliken Abzurdistan INTE ockuperats som typ fd öststaterna under de senaste krigen o efter dem av Sjöstedts drömrike så står de på sig.
  Dock falerar tesen ngt då vissa länder som hamnade under nazistöveln inte lärde sig ngt.
  Men de har nu fått lära sig läxan den hårda vägen.

 10. Historien upprepar sig med vilka länder som har förstånd nog att stoppa det i tid innan för sina egna gränser.

Kommentera