Österrike har antagit ny lag mot terror

ISLAM-TERRORISM. I efterdyningarna av det islamistiska terrordådet i Wien i november förra året, då fyra människor dödades av en IS-anhängare, har en ny lag som ska stävja terrorism antagits av Österrikes nationalförsamling.

Terroristen i Wien, Kujtim Fejzulai,

Domare, organisationer för mänskliga rättigheter och oppositionen till landets konservativa styre har kritiserat lagförslaget som godkändes på onsdagen. Personer som dömts för terrorrelaterade brott ska enligt den nya lagen övervakas med hjälp av fotbojor, även efter att de avtjänat sina straff. Kritik har också riktats mot att brott med religiösa motiv särskiljs med den nya lagen.

Att framhäva religiösa motiv till ett brott är som bäst onödigt, men också oroväckande från ett rättighetsperspektiv, säger Sabine Matejka, ordförande för Österrikes domarförening.

Efter dådet i november kritiserades Österrikes inrikesdepartement kraftigt för att man inte övervakat gärningsmannen, trots att det varnats om att mannen varit i kontakt med radikala islamister i grannländer. Grunderna till den nya lagen utformades av den konservativa förbundskanslern Sebastian Kurz strax efter att dådet ägt rum.

Lagen innebär särskild bevakning av muslimska verksamheter. Alla imamer ska till exempel registerföras, vilket föranlett till kritik från även kristna ledare. – Det är även alarmerande att andra motiv, till exempel rasism, inte belyses, säger Matejka.

The Local…

-Pettersson säger att självklart måste man hålla extra koll på muslimska verksamheter för islam är inte en religion, islam är en ideologi fullt jämförbar med nazism och kommunism.

Glöm inte – När islam stoppades vid Wien 1683, då var det nära att hela Europa erövrades och muslimerna har inte gett upp försöken, bara ändrat taktik…

***

TIDIGARE 2020-11-02. Stor terror-attack i Wien

ISLAM. En attack har inträffat vid en synagoga i Wien, rapporterar tidningen Kronen Zeitung. Attacken utreds som ett terrorattentat och tros ha genomförts av flera attentatsmän, uppger landets inrikesminister i österrikisk tv.

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

Enligt uppgifter till Kronen Zeitung har en polis som bevakat synagogan blivit skjuten och har livshotande skador. En gärningsman ska vara död och en ska vara på flykt.

Tidningen skriver att en person sägs ha sprängt sig själv med ett bombbälte. Polisen i Wien skriver på Twitter att flera personer har skadats.

Tv-kanalen RTL har lagt upp ett videoklipp från en användare på Twitter som visar hur flera skott avlossas, och hur människor på gatan springer för att ta skydd. En stor polisinsats pågår i staden och obekräftade uppgifter säger sju döda, 15 skadade har förts till sjukhuset, det talas om attacker på sex platser, om gisslan och pågående terror.

UPPDATERAT: kl.10.00, fem döda är bekräftat. En av den är en 20-årig terrorist med kända kopplingar till terrorsekten IS. Han är född och uppvuxen i Wien med albanska rötter.

Frankrikes president Macron om terrorattentaten i Wien. Klart och tydligt. ”Detta är vårt Europa. Våra fiender måste veta vem de har att göra med. Vi kommer inte ge upp.”

– Pettersson väntar på att statsminister Stefan Löfven ska säga vad som är vårt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Österrike har antagit ny lag mot terror

Kommentera