Landet är Sverige

SVERIGE. Det ligger i hjärtat av Skandinavien. Ett land med skogar och sjöar, gårdar, industri och städer genomsyrade av historia. Därifrån en gång soldater och krigare exporterade våld och död utstrålas nu fred. Ett land med frihet, innovation och konst, det påverkar världen som inget annat land med liten befolkning gör. Det landet är Sverige.

– Pettersson undrar vad vi som röstar vill med detta fina land?

Tage Erlander 1965:Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.”

Vad hände de kommande tio åren? 1975 bestämde en enig riksdag med Olof Palme och socialdemokraterna att Sverige skulle bli mångkulturellt.

Varför? Vi var rikast i världen, skolan låg i topp, brottsligheten låg, försvaret starkt, det fanns skolor i varje by, poliser överallt, vårdköer var inte uppfunna, det byggdes hus och vägar. Skatterna var inte högre än omvärldens innan Palme. Det var rekordåren.

Vad vill politikerna med framtiden? Vad är dåligt med det Sverige som var? Vad är bra med mångkultur, islam och Mellanöstern eftersom så många vill ha hit det?

Hur blir vi stolta över vårt land igen?

Sveriges invandring under 500 år

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

44 thoughts on “Landet är Sverige

 1. Mörkret / Det svarta vad gäller krigskonflikter :
  För vissa nationer är krigskonflikter en lönsam affär.
  Den nation som satt i system att producera enbart krigsmateriel ( och att utveckla dito ) har också starkt behov av krigskonflikter. Om alla länder blir fredliga gentemot varandra , så får en nation som har starkt behov av att exportera vapen problem vad gäller dess vapenindustri. Stor arbetslöshet m.m
  Så hur beter sig en nation som har starkt behov av att exportera krigsvapen ? Jag ger inget svar på frågan , utan låter var och en problematisera denna nations agerande gentemot andra länder. Men en ledtråd är extrem religiositet , extrem vänster och extrem höger .

 2. ”Nordvästra Finland tillhörde Skandinavien när jag gick i mellanstadiet men det kanske har flyttat på sig.”

  Återigen , Pettersson ger mig många roliga skratt mitt i allvaret.
  Finskt humor när det är som bäst.

 3. Inte underligt att svenska folket indoktrinerades att bli mångkulturellt . USA hade säkert ett finger med i spelet om att Europa skulle lindra såren av att bomba samman vissa nationer. En slags diplomati. Men hade Europa stängt sina gränser , så hade säkert svälten drabbat flyktingar. USA bombar samman nationer och Europa uppgift blev att socialt ekonomiskt stödja krigets flyktingar. Och för USA hade dess bombande av nationer i och med flyktingars svältnöd inte varit god publicitet. USA bombar samman nationer och Europa får ta hand om flyktingströmmar . När ska Europa stoppa USA i dess ambition att styra andra nationer med vapenmakt ? Skicka över flyktingströmmar till USA , när denna nation bombar samman andra nationer. Varför ska Europa , vara ett vårdande företag för USA ?

 4. USA har med sina allierade bombat nationer samman ( Serbien , Lybien , Afghanistan, Irak) och med köpta extrema muslimer försökt ta över Syrien. USA är en imperialistiska nation om än i nutid återhållsam.
  Att bomba samman en nation kräver bombande av broar, all elektricitet och att även bomba vattenförsörjning. Inte underligt att människor flyr då varken vatten , elektricitet eller transportsystem fungerar. Det var länder i Europa som fick ta stöten av massiv invandring i och med USA i behov av att dominera länder med vapenmakt eller att stödja terrorister typ muslimer. Rätta mig om jag har fel , men USA är en bov i dramat , att människor tar till flykt från sina förstörda länder.

  • USA bombade Tyskland och Japan sönder och samma under WW II, i dessa länder införde man demokrati och kapitalism med USA:s hjälp och de blev bland de rikaste och mest välmående i världen. Så jag tror inte det beror på USA utan något annat.

   Efter kriget erbjöd USA genom Marshallhjälpen hjälp till länderna i Väst- och Östeuropa. Det ena gänget tackade nej efter påtryckningar från Stalin.

   • Marshallhjälpen var väl lån om jag inte missminner mig.
    Som inte var betalda förrän på 60 talet.
    USA använder väl det när England och Frankrike skulle återta Suezkanalen. Återbetalning av lånen om ni börjar kriga mot Egypten.

 5. Det verkar ändå som om Pettersson har viss sympati , med den tidigare socialdemokratin eftersom han refererar Tage Erlanders yttrande. Jo , det är en enorm skillnad på 1960 till 1980 -talets socialdemokrati. Då , på den tiden var socialdemokratin nationalister och stödde de nationer som med vapen befriade sig från imperialister. Vart tog socialdemokratins grundpelare nationalismen vägen ? Vet socialdemokraterna själva varför de helt plötsligt blev internationalister och lämnade Sverige som en självständig stat i och med deras vilja att bli medlem i EU ? Varför låta sig inlemmas i överstatlighet till ett EU , som endast kostar svenska skattebetalare enormt massa miljarder. Våra skattepengar är till för svenska skattebetalare, dvs öronmärka enligt min ekonomiska värdering. Egen härd är guld värt ! Sverige ut ur EU !

 6. Läser på Rebecca, Weidmo- Uvells blogg, att MUCF gav ut 26,5 miljoner sek år 2019 till olika etniska föreningar. Eu- bidrag ej inräknade. Kontrollen hur pengarna används eller medlemskontroll görs inte 🤔.

 7. SVERIGE ETT PRIVILEGIERAT LAND, med över 69 olika nationaliteter.

  Sverige fick 2 veckors lagstadgad semester 1938, 1951 3 veckor, 1963 4v och nu 5v per år. Hörde just en sjukanställd som bittert klagade att vissa inte ännu fått ut sin 4 vecka.

  Jag jobbade för ett USA företag under 70 talet, då fick de i USA 1 vecka jag fick två eftersom jag arbetade i ett extra påfrestande område, Mellersta Östern.
  Alla nu för tiden klagar på uppskruvat tempo, men väldigt få jobbar så hårt att de blir svettiga. De betalar för att svettas på ett gym! Men de flesta får hjälp med avgiften.
  Svenskarna har blivit ett bortskämt släkte, men ändå klagar de.

  • Semestern längd är ofta förknippad med anställnings tiden i USA.
   Men vad gör många amerikaner när de fått 4 veckors semester?
   De tar ett extra jobb.
   Här har de lyckats inbilla folk att arbetsgivaren betalar semestern.
   Men allt är ihop arbetet av den anställde.

 8. Landet som var ?? Håller med Pettersson att det kan gå att få oss på rätt kurs igen . Det är ett gigantiskt arbete . Mvh Sjöström

 9. Jag böjer mig och ber att danskar och norrmän behandlar oss svenskar varsamt. Bland dem finns många som vill ge svenskarna långfingret och en och annan en Karl XIIe kula. Snälla ge det till vissa politiker. De förtjänar vatten och bröd för all skit de gjort med det gamla och fria.

 10. Sverige det största av de tre bildar tillsammans med Norge (Noreg) och Danmark Skandinavien. Fastän vi nu är på ordentlig dekis är det värt att bevara för våra förfäders skull om inte annat.
  Det bästa nu vore att de båda andra nationerna tog och tvångsstyrde vårt land i 20-25 år, för att vi skulle kunna få igen lite av vår forna glans.

 11. ”– Pettersson undrar vad vi som röstar vill med detta fina land?”

  Folk vill helt enkelt fortsätta att titta på Idol, Let’s Dance, Melodifestivalen och Paradise Hotel. Så länge dessa program återkommer år efter år, så gör folk mer än gärna avkall på sin välfärd.

  • Det där är inte sant. Jag tittar på ’Det sitter i väggarna’ och ’Fråga Lund’ och om järnvägarna på Kunskapskanalen. Man jag kanske inte räknas som folk.

   Anledningen till att folk tittar på dåliga program är att de inte finns några bra.

   Sedan ska jag erkänna att jag tittar på ’Barnmorskan i East End’ på 8:n och en och annan ’Morden i Midsomer. Engelska serier är överlägsna amerikanska för att inte tala om de svenska.

   Jag brukar inte titta på Agenda men ikväll såg på reprisen – första halvan.

 12. Var Petersson drogpåverkad i mellanstadiet?
  ”SVERIGE. Det ligger i hjärtat av Skandinavien.”

  Yeah, right!
  Det kanske ligger i hjärtat av norden då Finland inte tillhör Skandinavien.

  Hela tiden fake news, jag börjar TRÖTTNA!

  • Nordvästra Finland tillhörde Skandinavien när jag gick i mellanstadiet men det kanske har flyttat på sig.

   Men det finns flera bud. Skandinavien (Skandinaviska halvön) utgör en geologisk enhet, Fennoskandia, tillsammans med Finland, Kolahalvön och Ryska Karelen.

   Forskare har inkluderat Finland i Scandinavia eftersom Finland har en mycket lång gemensam historia med Sverige.

   Ni får googla om det är viktigt men ett enkelt svar finns inte.

 13. ”Sverige svenskt och skall så förbli” – låter nästan som en motsvarighet till den engelska sången ”There´ll always be an England” under 2:a världskriget, mycket populär icke minst 1940 och 1941, då landet stod ensamt mot NaziTyskland (dock efter midsommartid år 1941 allierat med Sovjetryssland).

  • Det går, det är svårt och kommer att ta tid, men det går om vi inte ger upp.

   Söndagen den 19 september 2021 är det val i Svenska kyrkan. Alla medlemmar som är 16 år och äldre kan rösta om hur de vill att Svenska kyrkan ska styras.

   Alla ni som gått ur Svenska Kyrkan, gå med igen och var med och påverka. Gå sedan ur om ni önskar.

 14. Andersson, men är inte Karl XV11 död..
  Vi har ju redan allt för många hjärndöda politiker i både riksdag, kommun och media.
  Jag tror därför att det skulle fungera bättre med en ledare som lever..

  • Karl XVII är inte död. Han är inte född. Han är inte av denna världen. Men en dag ska han komma på sin springare Pompe II och frälsa vårt land och de våra ifrån allt elände.

 15. Vi måste få bort dessa maktgalna inkompetenta idioter som styr vårt land idag. Annars är vi snart ett u-land själva.

 16. Står att läsa idag, bara var sjunde Svensk håller på Trump??
  Sen när har det någon betydelse vad Svensken tycker om
  vem som blir president i USA ? Speciellt med tanke på
  vad som styr detta landet, så borde Svensken vara mycket
  mer intresserad av att få bort dessa ?

  När ska Svensken genomskåda den Falska median här
  hemma som kör sina skitsnackare orgier mot Trump dagligen
  men lotsas som att allt är bra här i Sverige där ungefär
  10 mord i veckan? Eller är det just därför att hålla ögonen
  ifrån vad som sker här hemma? men förvånande att Svensken
  går på det gång efter annan?

  • Att bara en sjundedel håller på Trump visar tydligt att resten är totalt hjärntvättade av media. De rikaste av rika har inga problem att ta hela makten i Sverige om inte islamisterna hinner före. De få svenskar som inser faran räcker inte för att stoppa eländet.

  • Jag undrar hur man fick fram det resultatet att bara var 7 svensk skulle rösta på Donald Trump, mej veterligen så har ingen frågat mig vem jag skulle rösta på, så vad jag tror så har man frågat en grupp på kanske 1000 personer där man fick fram detta resultatet och sedan dra man den slutsatsen att det speglar hela svenska folket, men jag är säker på att det är någon som sitter och önsker drömmer och därför skriver ner det på papper.
   Faktum är att jag litar inte ett dugg på vad som kommer från myndigheterna i Sverige, och det får dom faktiskt skylla sig själva för efter alla lögner som dom kommit med och när man gör på detta viset så är man inte längre trovärdig.

   • Det går till precis som när dom kör sina opinionsmätningar, man frågar bara sådana där man vet att svaret blir det rätta.

 17. ”Vi måste handla, vi måste agera, vi måste protestera och vi måste agera och protestera på ett handlingskraftigt sätt som ger varaktiga resultat.”

  Öppen för konstruktiva förslag!

  När så många vill ha det så här och politikeradeln förråder sina väljare och manipulerar för att få fortsätta vansinnet – hur ska jag du och jag kunna åstadkomma en förändring med ”resultat”?

 18. Instämmer till 100%
  Men fortfarande, vem ska hålla i rodret? Vem har styrka och kurage att leda oss till seger över ondskan?

Kommentera