Vad kostade Preems tillbakadragande av utbyggnaden för skattebetalarna?

KORRUPTION. Det blir allt mer uppenbart att någon typ av korruption låg bakom att oljebolaget Preem drog tillbaka sin ansökan om att få bygga ut raffinaderiet i Lysekil.

Expressen är något på spåret och skriver tyvärr bakom betalvägg att klimatminister Isabella Lövins statssekreterare Eva Svedling inför Preems historiska beslut suttit i hemliga möten med oljebolagets nya vd.

Svedling har mejlat Preem förhandsinformation om MP:s budgetsatsningar, kan Expressen avslöja. ”Bra om ni hejar på”, skriver statssekreteraren i ett mejl till Preems nytillträdda vd.

”Tack för det väldigt positiva beskedet”, svarar Preems vd Magnus Heimburg.

-Pettersson tycker det lutar åt trolöshet mot huvudmannen, det svenska folket, och undrar hur många miljarder som låg i väskorna…

 • TIDIGARE 2020-09-28. Vad har hänt? Preem drar tillbaka utbyggnaden i Lysekil

EKONOMI. Preem har dragit tillbaka sin ansökan om att bygga ut sitt raffinaderi i Lysekil, rapporterar Ekot. Beslutet baseras på kommersiella faktorer, skriver företaget i ett pressmeddelande– Jag tycker att det här beskedet är ett väldigt viktigt beslut, det ger en stor tydlighet att vi nu skapar ett fokus på att accelerera den här omställningen mot en förnybar produktion av drivmedel, säger koncernchefen Magnus Heimburg.

Bild:Preemraff

Beslutet fattades under ett styrelsemöte i går. Preem kommer nu i stället att lägga fokus på andra projekt, skriver man i pressmeddelandet, och nämner särskilt den planerade anläggningen för förnybart diesel och flygbränsle i Göteborg.

En ny ansökan kommer också att lämnas in under hösten för att möjliggöra storskalig produktion av förnybara drivmedel vid raffinaderiet i Lysekil.

-Pettersson undrar vad som hänt?

 1. Utpressning från regeringen?
 2. Är Preem tveksamma på om investeringen på 15 miljarder går att räkna hem?

Lorentz Tovatt, riksdagsledamot, klimat- och energipolitisk talesperson för miljöpartiet verkar riktigt seriös…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Vad kostade Preems tillbakadragande av utbyggnaden för skattebetalarna?

 1. ”Om vi Preem lägger ner det planerade, så vill vi istället ha mark och skattelättnader till det nya projektet.”
  ”Naturligtvis säg bara till, vi ordnar allt,
  MVH MP

 2. Tokhatt vi skiter i ifall ni viker ner er eller ej, men vi ska se till
  så att du och dom andra skadedjuren i ditt parti åker ut ur riksdagen
  för alltid och att ni aldrig mer kommer dit!

 3. Det blir väl som när tokpartiet MP stoppade förbifarten för att någon stolla, nytillkommen i stadshuset ville kolla avtalet.
  Det kostade skattebetalarna 50miljoner och förbifarten pågår för fullt.

 4. Lorenz Tokfnatt fattar inte hur mycket antipati han skapar mot sig när han sänder sina barnsliga tweets.

 5. Spännande anser Pettersson. Lysande gräv av Expressen tycker jag. Sanningen kommer att belönas med årets eller nästa års journalistpriset.
  Mer spännande än som New York Times påstår att Trump har bankkonto i Kina

 6. När det gäller makten är inga kostnader för det skattetyngda folket i riket Sverige för höga hälsar Stefan Lövfen. Ni betalar ju tillägger han.

Kommentera