Vad kostade Preems tillbakadragande av utbyggnaden för skattebetalarna?


KORRUPTION. Det blir allt mer uppenbart att någon typ av korruption låg bakom att oljebolaget Preem drog tillbaka sin ansökan om att få bygga ut raffinaderiet i Lysekil.

Expressen är något på spåret och skriver tyvärr bakom betalvägg att klimatminister Isabella Lövins statssekreterare Eva Svedling inför Preems historiska beslut suttit i hemliga möten med oljebolagets nya vd.

Svedling har mejlat Preem förhandsinformation om MP:s budgetsatsningar, kan Expressen avslöja. ”Bra om ni hejar på”, skriver statssekreteraren i ett mejl till Preems nytillträdda vd.

”Tack för det väldigt positiva beskedet”, svarar Preems vd Magnus Heimburg.

-Pettersson tycker det lutar åt trolöshet mot huvudmannen, det svenska folket, och undrar hur många miljarder som låg i väskorna…

  • TIDIGARE 2020-09-28. Vad har hänt? Preem drar tillbaka utbyggnaden i Lysekil

EKONOMI. Preem har dragit tillbaka sin ansökan om att bygga ut sitt raffinaderi i Lysekil, rapporterar Ekot. Beslutet baseras på kommersiella faktorer, skriver företaget i ett pressmeddelande– Jag tycker att det här beskedet är ett väldigt viktigt beslut, det ger en stor tydlighet att vi nu skapar ett fokus på att accelerera den här omställningen mot en förnybar produktion av drivmedel, säger koncernchefen Magnus Heimburg.

Bild:Preemraff

Beslutet fattades under ett styrelsemöte i går. Preem kommer nu i stället att lägga fokus på andra projekt, skriver man i pressmeddelandet, och nämner särskilt den planerade anläggningen för förnybart diesel och flygbränsle i Göteborg.

En ny ansökan kommer också att lämnas in under hösten för att möjliggöra storskalig produktion av förnybara drivmedel vid raffinaderiet i Lysekil.

-Pettersson undrar vad som hänt?

  1. Utpressning från regeringen?
  2. Är Preem tveksamma på om investeringen på 15 miljarder går att räkna hem?

Lorentz Tovatt, riksdagsledamot, klimat- och energipolitisk talesperson för miljöpartiet verkar riktigt seriös…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Vad kostade Preems tillbakadragande av utbyggnaden för skattebetalarna?

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: