Kvinnliga IS-terrorister från Sverige ska ställas inför rätta på plats

ISLAM. De kvinnor som rest till IS från Sverige ska ställas inför rätta i det kurdstyrda nordöstra Syrien i början av nästa år, rapporterar SVT Nyheter.

Foto: UNHCR

Ett genombrott i förhandlingarna har skett efter att en delegation från svenska UD varit på plats och fört samtal med de kurdiska myndigheterna – bland annat om vad som ska ske med barnen till ”svenska” IS-anhängare.

– De flesta barnen är små. Därför behövs det stöd för att bygga ett barncenter där barnen kan vara under mer normala omständigheter, där det också kan finnas skola under tiden som rättsprocesserna pågår, säger Shiyar Ali, det kurdiska självstyrets representant i Sverige, som varit med på resan.

– Pettersson säger att det är det riktiga, man ska ställas till svars där brotten är begångna. Skicka gärna tillbaka de män och kvinnor som tagit sig till Sverige på egen hand…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Kvinnliga IS-terrorister från Sverige ska ställas inför rätta på plats

 1. Svenska kvinnor åker inte ner till fjärran länder i krig med sina barn. Dom har inget i Sverige att göra. Dom är ju hemma….

 2. Terrorbrott = Dödsstraff , inget att tveka på . Till galgbacken bara .
  Mvh Sjöström

 3. Bara en gissning, sannolikt får mödrarna följa med barnen, när kurderna låtit sig övertalas om hur mycket de skall ersättas för att tagit hand om svenskorna istället för att de blivit omhändertagna av den elake Bashar al-Saddats soldater.

 4. Jag hoppas på fängelsestraff +10 år skulle vara lagom. Barnen får dom väl adoptera bort till några yazidier som vet hur IS-ungar skall uppfostras.
  Men känner jag Sverige rätt så kommer dom att få avtjäna sina straff i Sverige.

  • Kommer de till Sverige kommer de att få ALLT. Lägenhet, körkort, cykel och cykelundervisning (för att kunna integreras i det svenska samhället) försörjningsstöd, yrkesutbildning, psykologhjälp, tandvård, läkarvård, förtur till precis allt. Allt som en vanlig arbetande svensk med vanlig lön och vanliga förhållanden bara kan drömma om – eller glömma. Allt kommer att ske i smyg och i tysthet och om 30-40 år kommer någon reporter att upptäcka kvinnan som inte rört sig utomhus efter ankomsten till Sverige och få en intervju. Ungefär sådant som sker med de som deltog på Hitlertysklands sida under 2dra världskriget.
   Allt kommer att rulla på som vanligt trots eventuella försäkringar om annat från överheten.

 5. Hade ett samtal med en kurdisk advokat på tu man hand. Han berättade om ett kurdiskt par som mördat ett tyskt par, ett rånmord. Han frågade vilket straff tror du kurderna fick, ja sa dödsstraff.
  -Nej vi är inte omänskliga barbarer svarade han, vi gjorde dem blinda.
  -Det hade väl varit bättre för dem att få dö hävdade jag.
  -Nej, de är glada att få leva och tigger nu för sitt uppehälle och kommer aldrig mer att mörda någon.
  Kanske det kan bli de svenska fruarnas straff, varför inte de lever ju.
  Vad är ganska hemskt för oss, är logiskt för dem.

Kommentera