Kvinnliga IS-terrorister från Sverige ska ställas inför rätta på plats


ISLAM. De kvinnor som rest till IS från Sverige ska ställas inför rätta i det kurdstyrda nordöstra Syrien i början av nästa år, rapporterar SVT Nyheter.

Foto: UNHCR

Ett genombrott i förhandlingarna har skett efter att en delegation från svenska UD varit på plats och fört samtal med de kurdiska myndigheterna – bland annat om vad som ska ske med barnen till ”svenska” IS-anhängare.

– De flesta barnen är små. Därför behövs det stöd för att bygga ett barncenter där barnen kan vara under mer normala omständigheter, där det också kan finnas skola under tiden som rättsprocesserna pågår, säger Shiyar Ali, det kurdiska självstyrets representant i Sverige, som varit med på resan.

– Pettersson säger att det är det riktiga, man ska ställas till svars där brotten är begångna. Skicka gärna tillbaka de män och kvinnor som tagit sig till Sverige på egen hand…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Kvinnliga IS-terrorister från Sverige ska ställas inför rätta på plats

 • Kungen

  Svenska kvinnor åker inte ner till fjärran länder i krig med sina barn. Dom har inget i Sverige att göra. Dom är ju hemma….

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Terrorbrott = Dödsstraff , inget att tveka på . Till galgbacken bara .
  Mvh Sjöström

  Gilla

 • Realist

  Dom kommer att få avtjäna ev straff i Sverige

  Gilla

 • messkalle

  Bara en gissning, sannolikt får mödrarna följa med barnen, när kurderna låtit sig övertalas om hur mycket de skall ersättas för att tagit hand om svenskorna istället för att de blivit omhändertagna av den elake Bashar al-Saddats soldater.

  Gilla

 • Observer

  Jag hoppas på fängelsestraff +10 år skulle vara lagom. Barnen får dom väl adoptera bort till några yazidier som vet hur IS-ungar skall uppfostras.
  Men känner jag Sverige rätt så kommer dom att få avtjäna sina straff i Sverige.

  Gilla

  • eva

   Kommer de till Sverige kommer de att få ALLT. Lägenhet, körkort, cykel och cykelundervisning (för att kunna integreras i det svenska samhället) försörjningsstöd, yrkesutbildning, psykologhjälp, tandvård, läkarvård, förtur till precis allt. Allt som en vanlig arbetande svensk med vanlig lön och vanliga förhållanden bara kan drömma om – eller glömma. Allt kommer att ske i smyg och i tysthet och om 30-40 år kommer någon reporter att upptäcka kvinnan som inte rört sig utomhus efter ankomsten till Sverige och få en intervju. Ungefär sådant som sker med de som deltog på Hitlertysklands sida under 2dra världskriget.
   Allt kommer att rulla på som vanligt trots eventuella försäkringar om annat från överheten.

   Gilla

 • gamgubben

  Hade ett samtal med en kurdisk advokat på tu man hand. Han berättade om ett kurdiskt par som mördat ett tyskt par, ett rånmord. Han frågade vilket straff tror du kurderna fick, ja sa dödsstraff.
  -Nej vi är inte omänskliga barbarer svarade han, vi gjorde dem blinda.
  -Det hade väl varit bättre för dem att få dö hävdade jag.
  -Nej, de är glada att få leva och tigger nu för sitt uppehälle och kommer aldrig mer att mörda någon.
  Kanske det kan bli de svenska fruarnas straff, varför inte de lever ju.
  Vad är ganska hemskt för oss, är logiskt för dem.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: