Stäng

Tre invandrare får ändrade straff för bombdåd i Angered och Landvetter

VÅLDSVÅGEN. Tre invandrare har idag dömts av Göta Hovrätt. Samtliga får ändrade straff jämfört med tingsrättens dom. De tre männen dömdes för inblandning i två bombdåd – ett i Landvetter, där en bil sprängdes i luften och landade på taket, och ett i Angered i fjol.

Under tisdagen föll hovrättens dom.

 • Adam Ibrahim, född 1995, döms för försök till mord, allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott, grovt vapenbrott, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott, olaga hot, får straffet sänkt till 12 år mot tingsrättens 13 års fängelse. Ibrahim frikänns också för ett mordförsök.
 • Daniel Baoi, född 1980, döms för anstiftan av allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott, grovt vapenbrott, anstiftan av olaga hot, även han får straffet sänkt, det blir 9 år jämfört med tingsrättens till 10 års fängelse. Herr Baoi frikänns också för en hel hög brott.
 • Aris Mustafi, född 1987, döms för medhjälp till allmänfarlig ödeläggelse, Mustafi ångrar nog att han överklagade, tingsrätten gav honom 6 månaders fängelse. Hovrätten höjde till 3 års fängelse. Han frikänns för massor av brott.

– Pettersson säger att herrarna Khoshaghideh och Dawod var också inblandade och misstänkta. De är dock försvunna utomlands och jag hoppas de aldrig kommer tillbaka…

 • TIDIGARE 2020-07-10. Tre invandrare döms för kraftiga bomber i Angered och Landvetter

BROTTSLIGHET. Tre män har stått åtalade för inblandning i två bombdåd i Landvetter och Angered i fjol. Idag, fredag, föll domen. En man döms till 13 års fängelse, en man döms till 10 års fängelse och den tredje döms till sex månaders fängelse för medhjälp till allmänfarlig ödeläggelse, men frias på en rad andra punkter.

Mustafi, Khoshaghideh, Ibrahim, Baoi, Dawod, heter de fem som ar misstänkta från början. Två är försvunna utomlands. Förundersökningen är på 3119 sidor. Domen från Göteborgs Tingsrätt har mål nummer B 16402-19.

 • Daniel Baoi, född 1980, döms för anstiftan av allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott, grovt vapenbrott, anstiftan av olaga hot, till 10 års fängelse. Herr Baoi frikänns också för en hel hög brott.
 • Adam Ibrahim, född 1995, döms för försök till mord, allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott, grovt vapenbrott, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott, olaga hot, till 13 års fängelse. Ibrahim frikänns också för ett mordförsök.
 • Aris Mustafi, född 1987, döms för medhjälp till allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott till 6 månaders fängelse. Han frikänns för massor av brott.

-Pettersson säger att invandringen är spännande men det har ett fruktansvärt högt pris. Ingen av de fem borde ha släppts in i Sverige.

 • Tidigare 2020-06-11. Tre invandrare åtalas för kraftiga bomber i Angered och Landvetter

BROTTSLIGHET. Tre män åtalas för både ett sprängdåd i Landvetter utanför Göteborg och en kraftig explosion utanför ett sjuvåningshus i Angered förra året. Bomben i Landvetter hade placerats under en bil och innehöll enligt utredarna omkring fem kilo dynamit.

Steget Efter

Båda dåden var enligt polisen kopplade till en konflikt mellan grovt kriminella i Göteborg, rapporterar SVT. Inga personer skadades i explosionerna.

De tre männen åtalas misstänkta för bland annat grov allmänfarlig ödeläggelse och försök till mord.

-Pettersson noterar att fem män är misstänkta men två har lämnat landet och av namnen att döma borde de tre som åtalas nu aldrig ha släppts in i Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

1 reaktion på “Tre invandrare får ändrade straff för bombdåd i Angered och Landvetter

 1. Tingsrättens domar tycks oftast överklagas, undrar vilka initierar detta, åklagaren möjligen om straffen tycks bli för låga.
  Advokaterna så ofta som möjligt för att få så mycket betalt som det någonsin går.
  I de flesta fallen faller bördan på de arbetande och skattebetalande allmänheten eftersom räkningen hamnar hos oss.
  Hur vi än vänder oss så nog har vi en snyltares räkning att betala.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: