De låga pensionerna är ett resultat av oärliga invandrare


BROTTSLIGHET. År 2010 skrev vi på bloggen att fusket med assistentersättningar är extremt omfattande och mer än var tredje bidragskrona utgörs av fusk, detta enligt Karl-Arne Ockell vid länskriminalen i Halland år 2010. Då rörde det sig om över 10 miljarder per år eller 4.000 kronor för varje skattebetalare i Sverige.

Bild från Pixabay

Nu har tio år gått och det har blivit mycket värre. Varken regeringarna Reinfeldt eller Löfven verkar ha viljan att stoppa fusket. Åklagaren Björn Rosenlöf skriver i Expressen att han ”skulle bli mycket förvånad om assistansfusket understiger 50 procent av all utbetald ersättning”. 

Detta samtidigt som Sverige har flest fattigpensionärer i Norden och en förklaring är att staten saknar pengar när de kriminella släktbaserade invandrarnätverken tömt statskassan genom bidragsfusk.

I Sverige riskerade 16 procent av landets pensionärer ett liv i fattigdom år 2017. Tio år tidigare var andelen 10 procent. Därmed har Sverige den största andelen av alla nordiska länder. På dessa tio år har Sverige gått från att ha lägst andel pensionärer med risk för fattigdom till att nu ha den högsta i Norden.

För pensionärer 75 år eller äldre blir siffrorna de än mer dramatiska. Medan risk för fattigdom minskat i övriga Norden har den ökat till 23 procent i Sverige. Allt enligt statistik från Expressen/Eurostat.

Varför försämras välfärden för våra äldre? En viktig förklaring är att organiserade släktnätverk systematiskt tömmer svenska staten på bidragspengar genom bedrägerier och fusk.

Denna assistansersättning ska utgå till personer som har varaktig funktionsnedsättning och behöver personlig assistans för att klara sin vardag. Kostnaderna för denna välfärdsreform har ökat kraftigt. Från tre miljarder kronor då den infördes 1994, till 26 miljarder kronor år 2019.

Om hälften är fusk betyder det att 13 miljarder kronor varje år förskingras enbart från assistansersättningen.

Det kan jämföras med att S-regeringen i statsbudgeten för 2021 föreslår att pensionerna ska höjas med 6 miljarder kronor om året, vilket ger 600 kr/månaden för dem som har lägre pension än 17.000 kr/mån.

Bara fusket med assistansersättningen skulle alltså kunna ge dubbelt så mycket – 1.200 kr mer i månaden för dem med låga pensioner.

– Pettersson påstår inte att bara invandrare begår dessa brott men det är nästan bara personer med invandrarbakgrund som åk fast och döms i de stora assistanshärvorna. Det förekommer definitivt fuskande svenskar med det är oftast enskilda individer som fuskar med vab-dagar, sjukskrivningar osv. Det är en piss i Mississippi i jämförelse.

Fusket med assistentersättningar är extremt omfattande och mer än var tredje bidragskrona utgörs av fusk, sa Karl-Arne Ockell vid länskriminalen i Halland år 2010. Då rörde det sig om över 10 miljarder per år eller 4.000 kronor för varje skattebetalare i Sverige.

Läs gärna några inlägg i Sagan om Södertälje och om Bortalaget, om Karl-Arne Ockell.

Dömda i systemhotande invandrarbedrägerier överklagar till Högsta Domstolen

De som skulle rädda oss hotar hela vårt system och varken medier eller myndigheter törs tala klarspråk.

Assistans bedrägerierna kostar samhället miljarder och viljan att betala skatt urholkas. Läs om den grova, systemhotande brottsligheten på bloggen.

Några få exempel nedan:

Vi har sedan 2010 rapporterat om Fusket som hotar hela systemet i vårt land. Enligt Karl-Arne Ockell, utredningschef vid länskriminalen i Halland så är minst en tredjedel av det som betalas ut i assistentersättning fusk enligt rapport i Ekot ändå håller det på år efter år och de som drabbas är de som verkligen behöver hjälp…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


21 responses to “De låga pensionerna är ett resultat av oärliga invandrare

 • Lightbrother (@Lightbrother3)

  Rätta mig om jag har fel, men för många år sedan när fusk kom på tal så sade våra politiker, eller var det bara sossarna, att det inte förekom något fusk. De var rejält naiva.

  Gilla

 • age

  Så länge socialdemokraterna har
  kvar sitt bindande kontrakt med
  muslimerna blir det ingen förändring!

  Skriv till SÄPO och fråga om kontraktet!

  Gilla

 • Tony

  Inte bara oärliga invandrare, utan fega räddhågsna Svenska
  myndigheter hade det inte gått, man kunde ju börja med att
  dra in gratis advokater för dem så hade det inte varit så lätt
  att ta sig igenom FK s nät av frågor, kan man inte språket
  ska man inte få starta assistansfirmor med hela släkten inblandad!

  Gilla

 • centurion

  En normal människa stänger kranen när det läcker som ett såll. Men ärkenötet Stefan höjer skatten i stället och förbannar alla oss andra som vill täta läckorna och därmed slippa höja skatten. Men, återigen, såssarnas kärnväljare måste ju gödas med VÅRA pengar.

  Gillad av 1 person

 • Nicklas

  Men det blir lönsamt på sikt haha. Är huvudet dumt får kroppen lida. Och de som röstat fram detta huvud är också bra dumt. Noll konsekvenstänk bara känslostyrt.

  Gilla

 • ossie

  Lika mycket ett resultat av oärliga och inkompetenta politiker.

  Gilla

 • gamgubben

  Assistansersättningar bara ordet ger mig kalla kårar. Hade en granne ung invandrarflicka kunde inte tala satt i rullstol hade 24 timmars assistans, bodde i en 4 rumslägenhet.
  Måste ha en stor lägenhet, köpt bostadsrätt dyr, för dyr för de flesta av oss, då hennes anställda bodde hos henne.
  Hon kunde inte tala, hennes anställda kunde tala men inte svenska. Minst tre gånger i veckan kom en färdtjänst och tog henne och assistenten till något evenemang.
  En lyx som var oss andra ej förunnat eftersom vi måste betala ur egen ficka för skattade pengar.
  Naturligtvis skall de som har skäl få hjälp, men det är för mig stötande då de som inte betalar lever bättre än vi övriga, eftersom vi är tyngda av skatter som går till våra grannars förlustelser.

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Det pågår ett åldringsförakt mot inhemska pensionärer från
  myndigheternas sida, det finns åtskilliga bevis för detta,
  för att nämna några saker, för några år sen var det på tal
  att slopa kontantbetalningarna och bara använda kort,,
  då helt plötsligt kommer dom på att komma men en ny
  myntreform med mynt som är betydligt svårare att hålla
  koll på, av vilken anledning kan man fråga sig????

  Vi har ljudsättningen på dom statsvänliga TV kanalerna
  som är under all kritik, att äldre personer har nedsatt hörsel
  borde inte va någon nyhet för ledningen på dessa kanaler,
  men det skiter dom i, men sen när reklamen sätts in, och det
  gör den i både tid och otid då ökar ljudnivån med 75 % så att
  en döv hoppar av stolen, och dessutom förekommer störande
  bakgrundsmusik som gör det än svårare.

  Har själv sökt bostadsbidrag till mina futtiga nådepengar som
  kallas pension, trots att jag inte har mer än min låga
  pension plus ett par hundra i tjänstepension, så har
  pensionsmyndigheterna inte haft tid att behandla detta
  ärende trots att det är inne på den fjärde månaden??
  Det är så många med förtur som tydligen behandlas först.
  Bedrövligt!

  Gillad av 1 person

 • ruben

  Varför har inte Reinfeldt eller Löfven gjort något åt fusket? Varför struntar de i att svenskarna rånas på sin välfärd pga. bidragsfusk? Är inte skattebetalarna värda bättre? Det är något mystiskt, som pågår på högre plan. Här bjuder Migrationsverket in världens fattiga att villkorslöst få ta del av välfärden i Sverige. Men en överraskande stor del av dem verkar vara kriminella bedragare. Jag har länge undrat varför fusket får pågå utan kontroller. Hur, som helst höjer man svenskarnas skatter medan välfärden urholkas. Det beror på att ett stigande antal ska dela på välfärden medan ett sjunkande antal betalar. Hur kan väljarna acceptera den ordningen?

  Gillad av 1 person

 • Sture

  Att det finns många fattigpensionärer beror på att de är importerade. Jämfört med att leva på 4 dollar om dagen i 3:e världen har de det bra men med svenska mått är de fattiga.

  Gilla

 • Captain Dirk

  Nu har ju de flesta pensionärer röstat ja till okontrollerad massinvandring av parasiter under årtionden och får nu ligga i sängen de bäddat.

  Gilla

  • Sture

   De fortsätter dessutom att rösta på samma partier. M+S har över 60% bland pensionärer om man tittar på partisympatier hos SCB.

   Gilla

 • rustibus46

  Häromdagen. 600kr/m mer till pensionärerna!!! Sanningen: de som har mellan 10-17000m får höjning. De 500 000
  pensionärer som har under 10 000 får noll(0). Hmmm, vad f-n fick jag för pengarna. Arma land.

  Gilla

  • Tanten

   Och de med garantipension då?

   Detta med garantipension är ett lurendrejeri. Det låter ju som att alla svenskar får den summan från staten. Men icke. Har du privat pension, tjänstepension etc, så dras garantipensionen ner. Många har bara några hundra i den statliga garantiensionen. Och då talar jag om svenskar som bott här hela sitt liv.

   Gilla

   • Pettersson

    Som mest kan garantipensionen bli 8 597 kronor för ensamstående och 7 690 kronor i månaden för gifta.

    Du får ingen garantipension om du: Är ensamstående och får 12 530 kronor per månad eller mer i inkomstpension före skatt.
    Om du är gift och får 11 153 kronor per månad eller mer före skatt.
    Bra att känna till är att du kan ha lägre pension och ändå inte få någon garantipension. Det gäller om du tagit ut pension före 65 år. Den inkomstgrundade pension som påverkar garantipensionen beräknas alltid som om du tog ut den vid 65 år. Om du gjort uttag innan 65 år har du en lägre inkomstpension än den som beräknas vid 65 år och som reducerar garantipensionen.

    För att du ska få full garantipension krävs att du har bott 40 år i Sverige från och med det att du fyllde 16 år till och med det år du fyller 64 år. Har du bott i Sverige kortare tid minskar garantipensionen med 1/40-del för varje år. Har du till exempel bott 27 år i Sverige får du alltså garantipension med 27/40-delar.

    https://www.pensionsmyndigheten.se/forsta-din-pension/sa-fungerar-pensionen/garantipension-om-du-har-lag-pension

    Se också Äldreförsörjningsstöd…

    https://www.pensionsmyndigheten.se/for-pensionarer/ekonomiskt-stod/ansok-om-aldreforsorjningsstod

    Gilla

   • Kerstin

    Jag är en svensk hemmafru och har varit det i hela mitt liv, men har ändå nu som 67-åring full garantipension.
    Ej politiskt aktiv.

    Gilla

   • Thor

    Faktum är att migranter som får äldreförsörjningsstöd kan i förekommande fall erhålla pension från sk-tlandet de kommer ifrån UTAN att äfs minskas.

    Gilla

  • rustibus46

   Se ovan, det här är bara början, Alle man i
   båtarna. Arma land

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: