Terrorhyllande förening får miljonbidrag av staten


SKATTER & TERRORISM. Ett projekt som drivs av en förening som hyllat terror och antisemitism har nyligen beviljats nästan en miljon kronor i statligt bidrag. Projektpengarna ska enligt ansökan gå till att ”främja den demokratiska delaktigheten i Rosengård”, enligt Expressen/Kvällstiden

– Detta är hårt förvärvade skattemedel som folk slitit och jobbat ihop. På alla andra områden så ska vi ha ordning och reda, och här bara släpper man det, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Den statliga myndigheten ”Delegationen mot segregation” har beviljat Rosengårds folkets hus 903.625 kronor för att ”minska och motverka segregation på lokal nivå”. I ansökan framgår att det är tre föreningar som är initiativtagare till projektet, och att det är dessa tre som huvudsakligen kommer att driva det.

En av föreningarna är Grupp 194 Malmö. Petterssons har flera gånger skrivit om Grupp 194 som tidigare var terrorklassad och deras kontakter med de röd-gröna partierna.

DFLP gjorde sig kända genom Ma’alot-massakern 1974 då de sköt ihjäl 21 judiska skolungdomar. I ett inlägg på Facebook hyllar Grupp 194 attacken i Ma’alot som en ”hjälteinsats”. Så sent som 2014 sköt de raketer mot civila israeler.

Hussein Shobash, som i dag är ordförande för Grupp 194 Malmö och vars namn finns med i ansökan om det statliga bidraget, har själv en bakgrund i Demokratiska fronten för Palestinas befriels, DFLP, berättade han i Vänsterpartiet Malmös interntidning 2017.

Förutom sina kopplingar till DFLP har Grupp 194 också spridit terrorhyllande och antisemitiska bilder på sin Facebooksida. Bland annat har man lagt upp bilder på beväpnade barn och karikatyrer av en judisk man som skär upp ett barn på en tallrik med ett glas blod intill, vilket tidningen Världen idag har rapporterat om.

Men gruppens ordförande, Hussein Shobash, säger sig i dag inte känna till några terrorhyllningar eller antisemitiska uttryck, trots att medier tidigare visat bilderna och de publicerades ju på Grupp 194 Sveriges sida.

Strax innan sommaren beviljades Grupp 194 Malmö också 71.581 kronor i statligt bidrag för läxhjälp.

Direktör för den statliga myndigheten ”Delegationen mot segregation” är Anders Kessling, han var tidigare departementsråd på regeringskansliet och statssekreterare hos Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson (S) då hade han en lön på 100.700 kronor i månaden och har knappast mindre nu.

Anders Kessling är direktör för Delegationen mot segregation, myndigheten som beviljat miljonbidraget. Kessling känner inte till den information som tidigare publicerats om Grupp 194.

Anders Kessling berättar att det är den ansökande aktören – i det här fallet Rosengårds folkets hus – som går i god för och garanterar att föreningarna man samarbetar med är demokratiska. I ansökan om pengarna får man kryssa i en ruta för att intyga att så är fallet.

Myndigheten gör inga egna kontroller av de föreningar som ingår i projektet.

-Pettersson är inte förvånad men det är otroligt, myndigheterna betalar miljoner i bidrag utan att kontrollera dem. Det räcker med att kryssa i en ruta!!!

Herr Knessling med 100.000 i månadslön orkar inte ens säga åt sin personal att googla Grupp 194 och andra…

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Terrorhyllande förening får miljonbidrag av staten

 • Jan-Eric Örnberg

  Jag hittar inte Löfvens kärleksförklaring till Islam, men jag hittade ett uttalande från en ”före detting”: https://www.facebook.com/samnytt/videos/2335273240035078
  Gång på gång visar vår regering med myndigheter sin oförmåga att göra utredningar eller konsekvensanalyser!

  Gilla

 • gamgubben

  Vad sa han lille Steffe, kommer aldrig att misskreditera Islam, eller något liknande. De är ju om inte gifta med mussarna, så kilar de i varje fall stadigt.

  Gilla

 • G Nordström

  När ska det sovande vakna och inse kaoset?

  Gilla

 • Billy Boy

  V-kandidat ville stoppa artikel om väpnad kamp

  Inför valet 2018 skrev Världen idag om Said Hadrous, som är ledare för den terrorhyllande organisationen Grupp 194 och även kandiderade för V till riksdagen som ledamot företrädande Skåne läns västra. I en intervju med Världen idag bekräftade han att han som ung var en del av DFLP:s väpnade kamp i Mellanöstern. Sedan vill han dock förbjuda Världen idag att publicera texten och i ett inlägg på Facebook kallar han tidningen för både ”rasistisk” och ”sionistisk”. (Publicerades 3 sep 2018)

  Läs mer här:

  http://www.varldenidag.se/nyheter/v-kandidat-ville-stoppa-artikel-om-vapnad-kamp/reprht!tZXE@IfJ3JhHDfhxMGPzzg/

  Antisemitanklagad förening får bidrag
  Den omstridda organisationen Milli Görus gren i Malmö har fått mer än 70 000 kronor i bidrag från kommunen sedan januari 2016. Organisationen, som har sitt ursprung i Turkiet, beskrivs som antisemitisk. (Publicerad 4 sep 2018)

  Läs mer här:

  http://www.varldenidag.se/nyheter/antisemitanklagad-forening-far-bidrag/reprid!xtLYnasS2XzJ49cMII7G2w/

  Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg:

   Said Hadrous, Landskrona stod som nr 7 på Vänsterpartiets valsedel till riksdagen för Skåne läns västra i valet 2018.

   https://data.val.se/val/val2018/valsedlar/R/rvalkrets/12/valsedlar.html#id0005

   Valsedeln med Said Hadrous namn på plats nr 7 fick otillräckligt antal röster och han blev därför ej invald i riksdagen som företrädare för Skåne läns västra. Det obegripliga var att Vänsterpartiet öht kunde släppa fram en antisemit och våldsbejakande terroristkramare att stå på deras valsedel för valet till riksdagen år 2018.

   Gilla

 • ståfräs

  Ca 80% gillar att vår skatt går till Islamister och inte till våra fattigpensionärer, stort grattis.
  Sover Ni gott?

  Gilla

 • ruben

  Kaoset breder ut sig med stöd av svenska skattepengar. Den statliga myndigheten ”Delegationen mot segregation” verkar ha frånsagt sig eget ansvar. Om nu inte svenska myndigheter handlar under hot av terrorism? Regering och riksdagspartier har smädat och frusit ut SD och dess väljare under flera år. Men öppnar statskassan för den islamska gruppen som utfört terrormord på judiska skolungdomar. Den ”humanistiska stormaktens” idoler ska inte ha något stöd de ska utvisas. Det är långt till nästa val. Idioter hinner förstöra stora delar av samhället under den tiden.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: