50-tal ”ungdomar” stoppar glassbilar i Borlänge

BROTTSLIGHET. Glassbilen i Borlänge stannar inte längre på vissa ställen. Den omringas av mängder av unga, som försöker stjäla glassen. Det skriver Dalarnas Tidning, bakom betalvägg. 

Förarna berättar, att bilen stoppas av ett 50-tal barn som kräver glass och försöker ta sig in i boxarna. Problemen förekommer i de mångkulturella paradisen Tjärna ängar och Jakobsgårdarna, på andra platser i Dalarna är det inga problem.

Efter flera incidenter där förare har trakasserats, har Hemglass valt bort vissa ställen i Borlänge. Något som man beklagar från företagets sida.

-Pettersson säger att när samhället lämnar över till Mellanöstern och Nordafrika går det så här…

Den här skylten var inte så lyckad

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

19 thoughts on “50-tal ”ungdomar” stoppar glassbilar i Borlänge

 1. Glassbilen kanske är svår att tända eld på. Förarn kan ju snabbt släcka brandbomben med några kartonger igloo och piggellin. Hållandes en TipTop-strut i varje hand för eftersläckning. Det ingår i internutbildningen att träna på det numera.

 2. När människor från dag ett blir bortskämda med bidrag, tolk, bidrag och inga krav så blir naturligtvis ätteläggen likadana.
  Vi vill, vi ska ha, mera mera mera…
  Tack vare helt inkompetenta politiker som ingen livserfarenhet har.

 3. En liten kulturkrock bara! I riktigt överlägsna kulturer hyllas principen ”det jag kan ta, det har jag rätt till”. Ha!
  Om man inte kan hänvisa till sin kultur, kan man säga ”förlåt” och bedyra att man inte kände till att man måste betala för sig. Ha!

  Här har regeringen en möjlighet att visa handlingskraft – obligatorisk föräldraundervisning i ”utsatta områden”, men då det skulle anses kränkande och mot Värdegrundens intentioner, kommer det aldrig att ske.
  Ordspråket ” man kan inte göra en omelett utan att krossa ägg” gäller fortfarande.

 4. För inte tala om alla djur som slaktas i hagar och som definitivt inte tillhör dessa vilda barbarer. Men 82% vill ha de så här. De har röstat hit dem. Grattis

 5. Har de inga glasbilar i sin hemlandet?

  Måste man inte betala i sin hemlandet?

  I sin hemlandet kanske man blir av med en hand om man stjäl?

Kommentera