Stäng

70 procent av de asylsökande uppger falsk identitet…

INVANDRING. ”Gränspolisen uppskattar att 70 procent av de asylsökande uppgett falsk identitet, baserat på de kontroller som gjorts med hemländerna.” Det omfattande fusket med falska identiteter griper in på allt fler områden i spåren av det svenska migrationsmisslyckandet, skriver Anna Gullberg i ett långt, faktaspäckat reportage i Liberal Debatt (15/9) för det omfattande skuggsamhälle som växt fram i Sverige, där bristen på sammanhang möjliggör växlande identiteter.

”Borttappade” svenska pass, samma telefonnummer till alla…

Vi läser om falska uppkörare som tar körkort åt andra, med egen bild men den andres namn och personnummer på sitt falska ID. Sedan kan beställaren bara byta ut bilden genom att ”tappa bort” sitt körkort. Vips har man en äkta ID-handling! Detta är satt i system. Resultatet är inte bara livsfarliga bilförare på vägarna utan även fler falska identiteter som kan användas till kriminalitet och bidragsbrott. En person med flera identiteter kan få ut a-kassa på en identitet och samtidigt jobba svart eller vitt med någon av de andra.

Körkort är emellertid inte det enda kryphålet. Gränspolisen uppskattar att 70 procent av de asylsökande uppgett falsk identitet, baserat på de kontroller som gjorts med hemländerna.

Migrationsverkets LMA-kort kan leda vidare till ID-kort via anställningar från oseriösa arbetsgivare. Samordningsnummer och LMA-kort från Migrationsverket får i många fall passera som styrkt identitet trots att det inte är meningen. Borttappade pass är en annan vanligt förekommande metod som inte minst används av människosmugglare.

Falska identiteter används även av yrkeskriminella som reser in i landet, utvisas under en identitet, bara för att snart vara tillbaka under en annan. Polisen får på det här sättet svårt att kartlägga de kriminella. Svenska sekretessregler mellan myndigheterna försvårar arbetet ytterligare. Brottslingar som ägnar sig åt mängdbrott (många brott med lågt straffvärde för sig) har god chans att komma undan helt. Utan en riktig identitet är det lätt att försvinna om man grips och släpps. Polisen har inte befogenhet eller resurser att häkta varje tjuv. Kontrollen av människor som befinner sig illegalt i landet uteblir också ofta av praktiska skäl, detsamma gäller de som uppger fel adress av skatteskäl, par som är skenseparerade av bidragsskäl och så vidare. Detta gäller alltså trots att enskilda myndigheter har misstankar om oegentligheter, toppen av isberget.

-Pettersson säger att våra regler och lagar är utformade efter en tid som försvann 1975, då riksdagen beslutade att Sverige skulle bli mångkulturellt utan konsekvensutredning med endast en socialistisk dröm i bagaget…

Det fungerar inte på Mellanöstern och Afrikas kriminella och om 70 procent av dem uppger falsk identitet så tyder det inte på att det är hederliga och arbetsamma människor som kommit, men de vill ha hit sina anhöriga…

Titta nedan hur det ser ut sedan vi fick den skärpta migrationspolitiken 2015. 

Beviljade uppehållstillstånd sedan Stefan Löfven blev statsminister, totalt 709.265 till augusti 2020. Lägg märke till att Löfven (S) och migrationsminister Morgan Johansson (S) uteslutande talar om asylsökande och ”glömmer” resten.

 • 2020 till och med augusti 61.216 varav asyl 5.972
 • 2019 Totalt 119.568 varav asyl 19.201
 • 2018 Totalt 133.025 varav asyl 23.377
 • 2017 Totalt 135.686 varav asyl 36.607
 • 2016 Totalt 150.535 varav asyl 71.571
 • 2015 Totalt 109.235 varav asyl 36.462

Har 70 procent av de asylsökande falsk identitet så borde de skickas hem och vi hade även sluppit deras anhöriga…

-Pettersson undrar varför journalister och media lallar med i tragedin i stället för att jaga ansvariga poliser med blåslampa. Det är tydligen viktigare att jaga dem så talar om verkligheten för hets mot folkgrupp…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

13 reaktioner på “70 procent av de asylsökande uppger falsk identitet…

 1. Borttappade pass och vilka är det som tappar sina. Undrar hur många här på Petterssons som har tappat ett pass, har ni det så ge mig en tumme ner.

 2. En sådan bluff ska naturligtvis direkt
  leda till omedelbar utvisning!

  Vi behöver inte dessa svin.
  Vi har redan för många av dem redan!
  Det är ju fullt i alla ”gästhotell” / fängelser!

 3. Men utan en inskränkt regering som låter det fortsätta
  utan att lyfta ett finger mot dessa ekonomiska brottslingar
  så kommer det att fortsätta tills landet går i konkurs och
  kommer att tvångsförvaltas av globallister och EU.

 4. Rätt enkel lösning på problemet; Återkalla ratificeringen av New York-protokollet retroaktiv och återförvisa de som slunkit in under tiden från undertecknandet.

  (Med den totala omvändning som sker nu kan förslag komma från oväntat håll. Ni kommer ihåg att en pendel aldrig stannar i mitten?)

 5. Alla som kommer utan handlingar ska lämna fingeravtryck, DNA-profil, ögon och ansiktsigenkänning. Går en inte med på det så får en vända i dörren.

 6. Osignerad ledare i Expressen (här i ett kort sammandrag):
  ”Sverige: från jättebäst i världen till Absurdistan. Sverige låg i framkant, som dagens politiker skulle säga. Men det var då. Nu falnar bilden av Sverige som ett välfungerande land. Det börjar likna Absurdistan. Folkbokföringen har blivit ett moras. Den som kommer till Sverige skaffar sig enkelt flera identiteter: en av dem kan starta företag och få nystartsbidrag, den andra kan registrera sig som arbetslös och få sjukpenning alltmedan den tredje samlar på sig lån. Det är förskräckande mycket som inte tycks fungera. På Arlanda upptäcktes nyligen att en säkerhetsklassad medarbetare var rysk medborgare, hitrest på turistvisum. En annan anställd var en efterlyst papperslös sydamerikan. Hittills har polisen bara hunnit kontrollera ”en bråkdel” av personalen, detta trots att polisen redan tidigare i sina egna lokaler upptäckt att tre uzbeker utan uppehållstillstånd arbetade som städare. Som kronan på hafsverket tronar nyheten att själva regeringskansliet har bestulits på pistoler och specialammunition. Sanslöst”.
  Ledaren i sin helhet: https://www.expressen.se/ledare/sverige-fran-jattebast-i-varlden-till-absurdistan/

 7. Inte är det det svenska klimatet som lockar iallafall som får migranter att färdas genom hela Europa till ett kallt land i norra Europas utmarker.
  Jag tror inte heller att det är naturälskare som lockas av trist granskog.

 8. Myndigheternas registreringar och kontroller fungerar kanske på svenskar födda i Sverige med ett giltigt ID. Helt andra metoder skulle naturligtvis använts om myndigheterna ville visa upp någon säkerhetstanke om Sveriges nation. Fingeravtryck, samt kontroller mot hemlandet och internationella register. Bedrägerierna är naturligtvis en typ av hets mot ursprungsbefolkningen och bör beivras med böter och livstid utvisning. Sjuttio procent bedragare motiverar en akut stängning av Sveriges gränser för utomeuropeisk invandring tills man fått kontroll vilket tar många, många år. Mänskliga rättigheterna tycks nu inte gälla för svenskar mot asylbedragare. Hur är det ställt med myndigheterna, är inte Sverige överfullt av kriminalitet och bedrägerier?

 9. Du kan inte så lätt ändra en människa, ett invant beteende (kultur) från en dag till en annan. Är det sedan så att individen tjänar pengar på att fortsätta som han levt tidigare så gör han det, det underlättar att han ivrigt hejas på av de PK.
  Förlorarna är också obeslutsamma, ska vi tro att det är så illa som sägs? Nej det kan det ju inte vara de som riktiga svenskar kan för sitt liv inte fatta att vad de hört kan utföras av någon. Vi är ju alla lika mycket värda tänker de, och somnar om.
  Men se upp den dag då förlorarna, svenska skattebetalare, fattar att de under årtionden blivit förrådda av sina egna politiker. Då ska alla som inte är politiker vara hjärtinnerligt glada.

 10. Eftersom myndigheter och politiker tycks sakna civilkurage och konflikträdsla för att inte verka främlingsfientliga så verkar det inte att finnas någon lösning på problemen.

 11. Jag skulle vilja fortsätta lite här. Om dom ljuger om sin identitet, ålder, var dom kommer ifrån och hur gamla dom är. Tror ni att det kommer att stanna där? Naturligtvis inte. Dom kommer att ljuga om allt som dom tjänar på. Falska leg, körkort, barn, bidrag, sjukdom, ja listan kan göras hur lång som helst. Politikerna har verkligen förstört vårt land med att släppa in dessa inavlade lögnare.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: