Hösten och funderingarna


Hösten står definitivt och knackar på dörren. Kylan blir allt mer påtaglig och träden börjar inta sina vackra färger.

Då brukar det vara lätt att kura ihop framför brasan i det icke skattefinansierade hemmet och fundera över sakernas tillstånd.

Att vända någon ryggen p.g.a. dennes åsikter är ett något annorlunda grepp för att visa sitt missnöje. Varför inte bara sätta sig ned och diskutera på vuxna människors vis. Att lämna arbetskamrater, vänner och t.o.m. familjemedlemmar för att de tycker olika innebär att man själv är den stora förloraren, inte den som uttrycker en annan åsikt än den egna. I ett land som Nordkorea eller möjligen det nu aktuella Belarus, skulle medborgarna uttrycka glädje om de kunde sitta i det offentliga och diskutera meningsskiljaktigheter med varandra.

Vi läser återigen hur gamla människor dömts för att de uttryckt sig med fel ord via den något märkliga paragrafen ”hets mot folkgrupp”. Tänk att det finns individer som har så innehållslösa och tragiska liv att de lusläser nätet enbart i syfte att hitta något de kan pungslå människor med. Att polisen och rättsväsendet ens lägger en minut på dessa ärenden när de samtidigt inte klarar av att hantera verkliga brott, säger tyvärr ganska mycket om tillståndet i detta arma land.

Apropå ”hets mot folkgrupp”. Varför hör vi aldrig om invandrare och folk på vänsterkanten som döms när de uttrycker ren rasism, hat och direkta dödshot mot Joakim Lamotte, Hanif Bali och alla andra som inte faller in i den allt trängre mall som kännetecknar ett socialistiskt tänkande? Finns de fallen ens, eller beror det bara på att media låter bli att rapportera om dem?


4 responses to “Hösten och funderingarna

 • Rädd

  Vad är vitsen med att hetsa? Både gamla och unga roar sig med det till ingen nytta.
  Det stöter bara bort normalt folk.
  Jimmy Åkesson har fattat det, det stör honom han vill leda ett stort parti inte bara ett parti med argsinta hetsare.
  Och de som dammsuger nätet efter dumheter är inte bättre, om jag får gissa så söker de uppmärksamhet.

  Gilla

 • Maya

  Stefan är en klok man som alltid pekar på galenskaper som förekommer allför ofta.Jag har vänner och bekanta vilkas barn och släkt vänt dom ryggen för att dom har haft ” fel ” åsikter.Det är trist när man accepterar den utvecklng som vi går till mötes utan att ens kunna diskutera detta öppet.Man är varken rasist,fascist eller nazist för att man vaknat och vill diskutera saker och ting och den negativa utvecklng som finns.Det finns även fruar och äkta män som tycker att man inte ska ”bråka” och tjata om sakers tillstånd.Men,jag är övertygad om att det kommer en dag när dessa ”bråkstakar ”får upprättelse.Men,då är det nog försent.

  Gillad av 2 personer

  • Rädd

   Maya, visst har du rätt, man skall respektera varandra, det gäller såväl SD sympatisörer som ”PK* folk.

   Gilla

 • gamgubben

  En mycket bra skriven fundering, Stefan K. Det andra stycket skulle med stor stil, tryckas och sättas upp i Riksdagshusets entrè.
  För att påminna ledamöterna om varför de är av folket valda. Inte för att träta utan för att finna de bästa lösningarna för majoriteten av Sveriges befolkning.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: