”Borlängebo” kan ha tagit körkort åt 40 personer


INVANDRARBROTT. I dag kör han taxi och buss i Borlänge som 27-åring. Men i augusti greps mannen i Gävle som 24-åring då han kom för att avlägga körprov. Sedan dess utreder flera myndigheter vem mannen är och om han kan ha kört upp för körkort i upp till 40 olika identiteter. – Vi har misstankar om åtminstone tio, säger Jan Barck vid Borlängepolisen.

Som 27-åring är mannen välkänd hos körskolor och hos Trafikverket. Under senare tid har han avlagt ett 40-tal prov för olika sorters kompetens. Han var så engagerad och ständigt återkommande att bara det väckte misstankar om att inte allt stod rätt till.

Karl-Erik Andersson, ansvarig för förarprov på Trafikverket, berättar: – I augusti fick vi veta att en okänd kille skulle avlägga prov i Gävle. Jag skickade dit en av våra inspektörer som känner den här killen väl. Jodå, det var han som kom. Men då var han född 1991. Så vi slog larm och han blev sittande i häkte något dygn.

Avslöjandet ledde till en närmare granskning av vem 27- eller 24-åringen var. Han visade sig vara invandrad två gånger med olika identitet. Båda gånger hade han för Migrationsverket intygat att han var den han påstod. Han hade i båda identiteterna avlagt förarprov för kvalificerade kompetenser.

– Nu säger han att 91-identiteten har emigrerat och att han är 87-an. Så vitt jag vet kör han taxi i Borlänge och buss åt Dalatrafik, säger Karl-Erik Andersson.

När det stod klart att mannen använt två olika identiteter överlämnades fallet till Transportstyrelsen som anmälde vad som i första läget rubricerats som urkundsförfalskning. För att ha undertecknat minst en ansökan i falskt namn.
Transportstyrelsen utreder dessutom körkortsfrågan. Om mannen ansökt om körkort och avlagt prover i två namn kan det finns skäl att dra in körkortet.

– Vi tittar på om vi eventuellt ska återkalla körkort om han nu fått ut det på falska grunder, säger Pierre Grönqvist, utredare hos Transportstyrelsen.

I den här utredningen ingår också undersökning av uppgifter om att 27-åringen kört upp i ytterligare fler namn. Om han är vad som på Transportstyrelsen kallas ”proffsuppkörare”. – Det finns folk som åker runt och kör upp i andras namn. Sen hamnar deras bild på körkorten med då förlustanmäler den som kortet ska gälla och skickar sen in en ansökan om nytt med sin egen bild, säger Grönqvist.

Det här har gjort att kontrollen av att det är samma bil på det förlorade som på det nya körkortet har skärpts. Däremot bedriver inte Transportstyrelsen någon egen spaning efter förfalskningar. – Det är svårt att hitta själv. Vi får gå på tips och kontrollera om det stämmer. Förhoppningsvis kommer polisen att klara ut hur det är i det här fallet, säger Pierre Grönqvist.

Hos polisen har anmälan legat orörd sedan den kom. Brott som mord, grov misshandel och utredning av bilbränder har fått prioriterats. Förundersökningsledaren Jan Barck kan bara beklaga. Han har under senaste månaden förlorat två utredare till Migrationsverket. Han känner dock väl till fallet och vet att omfattningen kan vara stor: – Det finns åtminstone tio fall. Jag har hört större siffror men dem kan jag inte bekräfta. Men vi vet att den här mannen varit i åtminstone två andra län och avlagt prov. Jag hoppas jag kan sätta någon utredare på fallet snart, säger Barck.

Observera att artikeln är från november 2015 i Dala-Demokraten.

-Pettersson undrar över några saker:

 • Varför kallar Dala-Demokraten babben för Borleängebo?
 • Varför är babbebn kvar i landet? Han har invandrat minst två gånger under olika identiteter.
 • Myndigheterna funderar på att EVENTUELLT dra in körkortet trots att babben använd olika identiteter
 • Anmälan ligger orörd? Annat prioriteras. Mängder med dårar kör omkring i körkort som de inte ska ha…
 • Falsk bild på körkortet som tappas och ett ny körkort tillverkas med rätt bild!!!
 • Hur många bedragande babbar finns det i vårt land? Det kanske är lättare att räkna de hederliga…

Nedan nya Borlängebor, om de kan köra bil och har körkort vet jag inte men statsministern påstår att de blir en tillgång på sikt…


47 responses to “”Borlängebo” kan ha tagit körkort åt 40 personer

 • introvert

  Det här är multikulti dagen lång!

  Gilla

 • Peter

  Det är så här mohamedanerna ”arbetar”att medvetet hålla sej utanför samhället,men det kanske är en annan sak. Ytterst ansvariga är våra naiva politiker som kappvänder och vill vara korrekta,det är bara att höra på debatten så vet man vilka som är.och låt oss gott folk byta ut dessa så det blir nån ordning!

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Detta och mycket annat gör att respekten/förtroendet för styrande i Sverige är lika med eller snart lika med noll.

  Löfven är stadsminister = överhuvud i Sverige, alltså den ytterst ansvariga i Sverige.

  Snart val 😃

  Gilla

  • naimlap

   Ja, vem kan ha förtroende för dumsvenskar? De åker på den ene niten efter den andra men, är dock alltid lika glada för det. Det tragiska är dock att, de lär sig aldrig de är och förblir samma enfaldiga fjantar, som de alltid vari. Att lura svenskingar är så gott, som riskfritt då vi har ”rättsmyndigheter, som inte är vatten värda. En statsledning, som är totalt oduglig, en polis, som fungerar bättre på att, dela ut korv än att, lösa brott och väljare med huvudet under armen, som inte vet vad de röstar på utan de bara slänger lappen i urnan på vinst eller förlust.

   Gilla

 • Kattsand

  Det känns lite inkonsekvent och osvenskt att man kan återkalla körkort som någon fått på ”falska grunder” när det är helt omöjligt att återkalla medborgarskap eller uppehållstillstånd för de som uppgett någon annans identitet eller fel ålder för att få det beviljat…

  Gilla

 • angelicaplacet

  Lena

  Det är det rika som har mycket pengar som kunde resa hit så stryps bidragen så återvänder de eller väljer ett annat land som ger bidrag.

  Gilla

 • gamgubben

  Varför är våra myndigheter så erbarmligt naiva, inför fingeravtryckskontroll.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Vi behöver ongående en helt ny lagstiftning som är i samklang med dagens Sverige.

  Gilla

  • Lena

   Visst det har vi behövt länge, dock alltfler tjänar på misären med den nuvarande !
   Läs om ukraina.

   Gilla

   • Lena

    Det kommer bara att bli mycket värre, inget kommer att ändras, allt är betong och den är armerad !

    Gilla

  • Lena

   Lagstiftning det kan man tala om i civiliserade länder…..är Sverige fortfarande civiliserat ?

   Gilla

   • angelicaplacet

    I många områden i Sverige är det nog fortfarande civiliserat – Engellau säger att han inte märkt av något ociviliserat.

    Gilla

   • Lena

    angelicaplacet
    Han bor segregerat vilket han själv sa, egentligen så gör jag det också men…………de är överallt på stan, vid tåg och busstationer………….jag tycker bara så väldigt illa om !

    Gilla

   • angelicaplacet

    Min fina ort i landet har helt förändrats – där är det hijab,burkor,afrikanska och arabiska språk som talas.

    Gilla

   • Lena

    angelicaplacet
    Det är djupt deprimerande att uppleva, det smyger sig på även där jag bor .
    Funderar över hur få de att returnera dit där de kommer ifrån och då menar jag deras ursprung !
    Vad tror du…………..inga bidrag, inga bostäder, ingen mat, rakt upp och ner INGENTING !
    Inte ens en enda batikhäxa!

    Gilla

 • Carl edström

  Svenska myndigheter lever i fablernan värld.Fy fan vad man akäms för att vara Svensk.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Han tillhör kanske islamiska staten i om att han håller på med olika identiteter?

  Gilla

 • Lena

  Kärleken till ockupanterna bara växer !
  Galenskap !!!!

  Gilla

 • larsson

  Det är inte en vecka sedan som det konstaterades att babbarna ljuger.
  Om både ålder och ursprungsland.
  De tycks tillåtas ljuga om allt.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Ja man blir mörkrädd för mindre.Man undrar är det ingen som har någon ansvar i det här landet ?Det är som dom berömda aporna som håller för öron ,mun och ögon sen pekar dom på varandra.Domstolsväsende funkar inte,bilbränder,skol och dagisbränder,våldtäkter ,sjukvården i kris,rasister nazister.Vakna svenskar.Mvh Adolf

  Gilla

 • Jhonsson

  Myndigheternas totala misslyckande med att hålla ordning på blattarna tycka vara total. De förutsätter att dessa stollar skall bete sig som en fullblodssvensk.
  Det verkar också som att det är dags att skiva hela lagboken, mera anpassad för att hålla dessa samhällsförstörare i schack.
  Inför att ta DNA-prov på alla invällare.Skulle säkert underlätta för många myndigheter. Dessutom skapa mer säkerhet för det svenska folket.
  Men det sistnämnda är ju inget landets ledning bekymrar sig om!

  Gilla

 • Mr Q

  Förstår att det är svårt att skilja de olika niggrarna åt.Då borde ju fingeravtryck hjälpa,så sådana trick omöjliggörs. Vi som vistas i trafiken,ser otaliga som troligen fått sina körkort på liknande sätt.
  Ett förbud att framföra fordon i civiliserade länder vore för dessa getaherdar,kameldrivare och djungelapor på sin plats.

  Gilla

  • Tanten_2

   Självklart fingeravtryck, är det inte bara viljan som saknas? För det kan väl inte bara var ”integriteten”.

   Gilla

 • Blodsven

  ”Det nya spännande Sverige”, som bedragerskan Måna varit med och skapat….

  Gilla

 • assad

  Ärade babbevänner,

  Återigen ökar vi vår förståelse för babben genom att närma oss honom ur anatomisk synvinkel. Det är min förhoppning att läsaren efter ett studium i babbens anatomi ska ha det lättare för att öppna sina hjärtan.

  Vi finner förklaringar bakom gruppvåldtäkter, bilbränder, bidragsfusk, attacker med batterisyra osv. genom att sakta och säkert dissekera och ingående skärskåda babbens byggnad avseende funktion och anatomi.

  Tidigare har avhandlats: 0. Babbens bajspåse, 1. Babbens celler, vävnader och organsystem, samt 2. Babbens nervsystem. Nedanstående redogörelse kräver ingående kännedom och förståelse för babbens bajspåse, vilken spelar en central roll i hela babbens anatomi, ett faktum som kan uttryckas kort och koncist:

  Babben är en stor skit.

  Med den kunskapen kommer man långt i den process det innebär att till fullo öppna sina hjärtan.

  Översikt:

  0. Babbens bajspåse
  1. Babbens celler, vävnader och organsystem
  2. Babbens nervsystem
  3. Babbens sinnen
  4. Babbens andningsapparat
  5. Babbens vätskereglering
  6. Babbens hud
  7. Babbens rörelseorgan
  8. Babbens endokrina system

  Vi skola nu studera 3. Babbens sinnen (sinnet)
  Babbens somatosensoriska systemet registrerar känselintryck uteslutande via värmekännande temperatursensorer. Receptorer för beröring, smärta, tryck och kyla saknas helt. Därför vistas babben oftast i omgivningar som karaktäriseras av höga temperaturer, brinnande bilar, skolor osv. Smaksinnet kan dock kompensera för behovet av höga temperaturer under vissa förutsättningar (se nedan).

  Babben har två ögon men dessa har förlorat sin funktion, dvs. förmågan att förnimma elektromagnetisk strålning, eftersom babben inte kan tolka de inkommande intrycken. Inte minst ser vi resultaten härav när babben fortsätter att slå och sparka på en person som ligger ner. Nu när övervåld ges en vetenskaplig förklaring, är det återigen lättare att se mellan fingrarna och öppna sina hjärtan.

  Emedan babbens centrala organ är bajspåsen doftar babben bedrövligt. För att inte själv förgöras av sina egna ångor har fördenskull babben ett primitivt och underutvecklat luktsinne.

  Smaksinnet hör nära ihop med luktsinnet varpå babben ofta äter sina egna fekalier, ofta med extra stor matsked eller medels en enorm skopa. Det är på så sätt babben kan orientera sig i omvärlden. Här råder stark kausalitet: ju mer skit babben äter desto bättre kan han orientera sig i omgivningen.

  Om babben äter för lite skit, under 25 kg per dag, blir han burdus och våldsbenägen. ”Ställ därför en rejäl hink med skit vid bilen om du inte vill ha den uppeldad”, sade alltid min far.

  ”Och glöm inte skopan”, sade alltid min mor.

  Detta är en bortglömd och värdefull kunskap. Och, sannerligen något att tänka på dessa dagar när hela Sverige brinner.

  ”Det var bättre förr”, sa alltid min farmor.

  Allt vi behöver göra för att få stopp på de invandrarrelaterade problemen är, till följd därav, att ställa ut skithinkar, jämnt fördelat över hela Sverige. ”Med anatomiska kunskaper är allt möjligt”, sa alltid min farfar.

  Då alla babbens sinnen är underutvecklade, frånsett smaksinnet, är det meningslöst att prata om de fem sinnena, man säger bara sinnet, och menar då underförstått smaksinnet jämte de små bidrag som ges av de andra sinnena, främst förnimmelse av värme.

  Vid jämförelse med LPNM (referensmänniskan) kan vi dra slutsatsen att babbens synsinne har stora likheter med Schyfferts hjärna, dvs. den har förlorat sin funktion.

  Gilla

  • Galten

   Herregud människa vad du kan åstadkomma. Har inte skrattat så gott sen mormor fes. ( det var i mitten av förra seklet ) Keep up the good work! 🙂 🙂 🙂

   Gilla

   • assad

    Tack Galten, jag gör mitt yttersta. Men, kom ihåg, det här är allvarligt inriktad vetenskap inom det biomedicinska fältet. 🙂

    Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Hahahaha!
   Ack, Du skoningslöse! Man skrattar sig halvt fördärvad av dessa omåttligt roande sammanställningar, samtidigt som man imponeras av den eminenta detaljrikedom Du lyckas åstadkomma.
   Hanen på, ge fyr och fortsätt, för höge fan, min putslustige pennfäktare! Vi behöver ett gott skratt mellan varven.
   Andreas 🙂

   Gilla

   • assad

    It’s A Bird… It’s A Plane…No…It’s the Amazing Andreas…!
    Och, välformulerad i sedvanlig ordning.

    Man tackar.

    Gilla

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Farbror kyrkoherden ler och hälsar tillbaka! 🙂

    Gilla

   • assad

    Andreas är ingen kyrkoherde, han är något annat, det säger min intuition å det bestämdaste. 🙂

    En ledtråd?

    Liked by 1 person

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Nå, så tvingas man nesligen avslöja sin verkliga identitet!
    Zacharias Bögenhielm, officer vid Kongliga Lifregementet till häst och hemmahörande i Bälinge. Uppvuxen bland backstugesittare och fattighjon å den uppländska slätten, med skarprättarblod i ådrorna.
    Till Eder tjänst 🙂

    Gilla

   • Lena

    Andreas

    Så ytterligt vanligt , titta på usa och de väpnade där militären kära någon det där är vad en ”män” är i grunden, eller ?
    I usa pizzagate och i uk rotherham, vad var det förutom pakkisar, en vidrig tillvaro för flickor / kvinnor !
    Tror ni att detta helvete styrs från —————?

    Liked by 1 person

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Tack, Lena!
    Alltid intressant att ta del av Dina synpunkter.
    Andreas 🙂

    Gilla

   • Infernot

    Kan man kalla sådana ”bög” / homosexuella kanske bättre på danska ”röverknuller” är det helt fel eller delvis rätt , det finns även bi i vår herres hage !
    Det är de som styr i världen , eller ?

    Gilla

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Tack för responsen!
    Min läggning till trots, har jag definitivt noll och intet till övers för alla rabiata rabulister och extrema exhibitionister vars enda drivkraft utgörs av behovet att provocera det konservativa samhället och utmana dess traditionella riktlinjer och värderingar.
    Ett enastående exempel är just de morbida uppvisningar som florerar under de i samtliga avseenden beklagansvärda Prideparaderna, där depraverade deltagare tävlar inbördes om att stoltsera med det faktum de låtit sig förslavas av sina egna abnorma lustar. Att dessa uppvisningar tillåts äga rum inför oskyldiga barn, gör själva missgärningen än mer förhatlig.
    Andreas, gay, respektabel och värdekonservativ nationalist.

    Gilla

   • Infernot

    Om man lyssnar till den här kvinnan så……….

    Liked by 1 person

   • assad

    Håll alltid handbilan högt och eggen alltid skarp, jag finner er kompetens mycket efterfrågan i dagen Sverige.
    🙂

    Liked by 1 person

 • Falköga

  Ytterligare ett exempel på rättssamhällets förfall. Tacksam för kommentar från någon ansvarig, om sådan finns, som möjligen bryr sig.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: